Peter Lange fra Faxe udtaget til landsholdet

Tirsdag 3. april 2018 kl. 07:43

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Peter Lange fra Faxe udtaget til landsholdet
Peter Lange udtaget til landsholdet

Håndbold: Det er ikke hverdagskost, at en håndboldspiller fra Faxe bliver udtaget til landsholdet, men nu kan Team Faxe Håndbold prale af at have en landsholdsspiller.

Det er Peter Lange, der bor i Faxe, der er udtaget til det landshold der skal repræsentere Danmark ved Special Olympics World Summer Games 2019 i Abu Dhabi.

Ved Special Olympics deltager der 7000 idrætsudøvere og 2500 trænere og ledere fra 170 lande. Danmark stiller med 5 atletikudøvere, 4 badmintonspillere, 2 bocciaspillere, 8 bowlingspillere, 6 golfspillere, 4 gymnaster, 4 ryttere, 5 svømmere, 1 dame- og 1 herrefodboldhold og 1 dame- og herrehåndboldhold.

Team Faxe Håndbold startede hold for udviklingshæmmede i november 2016, og lige fra starten har Peter været med på dette hold.

Han har for år tilbage spillet håndbold på et „almindeligt“ hold og kunne rent spillemæssigt sagtens være med, hvorimod det kneb lidt på det sociale område. Sådan er det ikke på det hold han spiller på nu i Team Faxe Håndbold. Her føler han sig godt tilpas på alle måder.

Peter Lange fortsætter naturligvis træningen hos Team Faxe Håndbold, men skal samtidig være med på en masse landsholdssamlinger - og i øvrigt sørge for at holde sig i god form, så han kan holde til en 14 dage lang turnering i Abu Dhabi.

Selv om Peter, og alle de andre, skal repræsentere Danmark og Parasport Danmark ved Special Olympics World Summer Games er det ikke gratis at være med. Hver enkelt idrætsudøver skal selv betale 12.000 kr. for at komme med.

For Peter Langes vedkommende, vil Else Jensen fra Team Faxe Håndbold, forsøge at finde sponsorer, så han ikke selv kommer til at hænge på hele regningen - så hvis du vil støtte et godt formål, så hører Else Jensen meget gerne fra dig...

Peter Lange er en mand med mange talenter. Det er ikke kun på håndboldbanerne han fejrer triumfer. Han er også forsanger i handicapbandet Krudtuglerne, der i efteråret vandt Grand Prix for handicapbands.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Verdens Gang - og DR
- Fælles budgetforslag fra S, SF og Enhedslisten
- Influenzasæsonen er snart over os - bliv vaccineret
- Visens Venner inviterer til sæsonstarts-koncert
- Freja og Athos klubmestre
- Lær at bruge en hjertestarter
- Klimakonference på Lindersvold
- Drenge sigtet for hærværk
- Filmaften i Hylleholt Sogn
- HF’ere fra VUC i Faxe på Talent Camp
- Nu er Tobias godt kørende
- Åbent hus i Landbomuseet på Folehavegaard
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
-