Kommentar til Ivan Lilleng

Onsdag 7. marts 2018 kl. 14:55

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kommentar til Ivan Lilleng
Indlæg af:
Mogens Saaby Nielsen,
Bonderødvej 30,
Faxe

Som sædvanligt optræder tidligere formand for Teknisk Udvalg i Faxe, Ivan Lilleng, i medierne ved behændigt at nævne de dele af sandheden, han synes om, men undlader samtidigt, eller i hvert fald bagatelliserer, de ændringer, der er beskrevet i det af Teknik & Miljøudvalget vedtagne administrative indlæg - Lillengs såkaldte politiske papir.

Jeg tror, at de fleste ved, hvorfor det nu er „tidligere“ formand. Lilleng tabte som bekendt byrådsvalget, og grunden til, at han overhovedet kom ind i det nye byråd, skyldes det tekniske valgforbund med Det Radikale Venstre. I min optik har De Konservative i Faxe en stor udfordring med at finde en kandidat, der kan genvinde vælgernes tillid til partiet, men det er deres sag, så lad nu det ligge.

Jeg tror såmænd ikke, at ret mange af os påbudsramte troede på, at et nyt flertal ville ende med, at alle påbud (og politianmeldelser) blev kaldt tilbage. I min optik blev vi stillet i udsigt, at påbuddet efterfølgende ville få en reel konkret vurdering i stedet for de skrivebords løsninger, som forvaltningen (og Lilleng) kaldte en „konkret“ vurdering. Denne forholdt sig overhovedet ikke til virkeligheden, herunder de tre krav, der er beskrevet i §35 i Spildevandsbekendtgørelsen, som Kommunen skal dokumentere, før et påbud kan gives.

Det nye administrative grundlag pålægger nu forvaltningen at udføre en reel konkret vurdering i samråd og dialog med ejeren af den påbudte ejendom. Denne reelle vurdering skal finde sted i „marken“, ved hjælp af tilgængelige kort, evt. yderligere informationer, evt. anvendelse af sporeprøver samt ved rent fysisk at konstatere de faktiske forhold. I grundlaget indskærpes endog, at de tre punkter i §35 skal indgå i vurderingen. Det kalder jeg da en væsentlig ændring i forhold til det forrige „grundlag“, hr. Lilleng!

Nu må jeg indrømme, at min tillid til, at den nye reelle konkrete vurdering vil finde objektivt sted i dialog med forvaltningen, fik et knæk efter at have læst de dele af retsafgørelsen i Lars Folmann sagen, som han har lagt op i diverse medier. Jeg er mildest talt rystet over, at et partisk vidne fra forvaltningens forklaring i retten tilsyneladende blev afgørende for dommen. En forklaring, der indeholdt en skrivebordsvurdering, senere efterfulgt af udsagnet om en „tur i terrænet“, understøttet af drænkort, som for øvrigt ikke indgik i sagen. Denne tur fandt endvidere sted uden at kontakte Lars Folmann.
På Fair Spildevands Facebook side fremgår det efterfølgende ved Lars Folmanns henvendelse til Kommunen, at dokumentation, eksempelvis et notat eller referat af sagsbehandlerens besøg i terrænet, ikke findes!

Disse forhold, håber jeg, vil få relevante beslutningstagere, såvel politiske som i administrationen, til at konkretisere i det administrative grundlag, at dialogen med den besøgte ejer vil munde ud i et referat, hvor begge parter ikke nødvendigvis er enige i konklusionen, men enige om, at den beskrevne undersøgelse har fundet sted på en ret og rimelig måde. Jeg vil da sikre mig, at jeg har et vidne med, når det bliver min tur til at få foretaget en reel konkret vurdering.

Så, hr. Ivan Lilleng, lad venligst være med at koge så tynd en suppe på dine politiske betragtninger om spildevandsproblematikken.
Det er sagen alt for alvorlig til!

Afslutningsvis, skal jeg for en god ordens skyld nævne, at min omtale fra Lars Folmanns retssag er i overensstemmelse med hans egen oplevelse af forløbet.Redaktionen: Man kan desværre ikke knytte kommentarer til denne artikel, da vi har måttet slette en række "spam" kommentarer.


© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Trist skamfering af byens største ægte kastanjetræ
- Et budget med god sammenhæng
- Derfor siger vi nej til budgettet
- Et markant budget
- Udkast til øget adgang til naturoplevelser
- Udvikling i hele Danmark
- Jeg er fløjtende ligeglad
- Et dilemma i demokratiet
- Nå, Venstreblå blev lyserød
- Tak for stafet For Livet i Haslev
- Forringelse af busdriften i Faxe Kommune
- Hvor BLÅ er det Blå flertal i Faxe egentligt?
Klik venligst
-
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst