Haslevforfatter blev sammenlignet med Agatha Christie

Onsdag 7. marts 2018 kl. 14:18

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Haslevforfatter blev sammenlignet med Agatha Christie
Forfatteren Hans-Willy Bautz med sin nye krimi „Mord på færgen til Palermo“. Sin viden om Sicilien har han hentet ved mere end 25 ophold på denne Middelhavets største ø.

Hans-Willy Bautz nye krimi »Mord på færgen til Palermo – Michael Bechs rejse til Sicilien« udkommer den 14. marts.


Hans-Willy Bautz er allerede kendt for krimien „Mord på Sicilien – Et spor fører til Danmark“, med hvilken han gerne holder foredrag om sit forfatterskab, fortæller om bogens handling og om, hvor tæt han har været på mafiaen.

Og for nylig var han medarrangør af Mini-Bogmessen på Haslev Bibliotek, som blev en bragende succes.

Da Hans-Willy Bautz sendte sit romanmanuskript til Forlaget Mellemgaard, udtalte forlagsredaktør Jens Eichler Lorenzen efter han havde læst manuskriptet igennem:
„Det er en svært spændende og underholdende krimi. Det er en meget veludført og særdeles velskrevet bog, så det har virkelig været en fornøjelse at læse den.

Trods den italienske setting og Hans-Willy Bautz uhelbredelige italofili tilhører
bogen den engelske krimitradition, der går tilbage til Agatha Christie. Det er en klassisk whodunit (en sammentrækning af „who done it“, hvem gjorde det. Det essentielle i denne type krimi er at finde ud af, hvem der har begået mordet, ikke at fortælle hvorfor. Red.), og som sine forgængere i faget ved han nøjagtigt, hvordan et godt plot skal skrues sammen og hvornår, der skal fyres op under gryden, så læseren hele tiden er oppe på mærkerne.“

Videre siger forlagsredaktøren:
„Dog indskriver Hans-Willy Bautz sig også i en nyere krimitradition, hvor læseren lærer opdageren at kende. Jeg synes, at det er en meget stor styrke ved bogen, at han også fortæller den menneskelige historie om hovedpersonen, for en upersonlig, skabelonagtig krimihovedperson er der ingen, der bryder sig om. Ikke desto mindre ser man ofte denne type hovedperson, men altså ikke hos denne forfatter, og det er befriende. Hovedpersonens personlige historie er interessant og vedkommende, ligesom hans kærlighedshistorie ikke kan undgå at engagere læseren.“

Med et glimt i øjet fortsætter Jens Eichler Lorenzen:
„Og så er der jo erotikken! Lad os endelig ikke glemme den. Forfatteren har sørget for lidt til husarerne, hvilket er en god idé, for hans læserskare vil nok overvejende bestå af mænd, der måske nok kunne drømme om nogle af de samme eventyr, som hovedpersonen oplever.“

Til slut siger forlagsredaktøren:
„Bogen er en krimi, ingen tvivl om det. Imidlertid er den også mere end det, for det er en bog skrevet af et menneske, der elsker Italien, specielt Sicilien, og som ikke tøver med at dele ud af sin righoldige viden om italiensk kultur og historie. På den måde er bogen også et flot og kærligt portræt af Sicilien og i videre forstand Italien, som i sig selv er højst interessant og læseværdigt. Det bliver til en helt lille guidet tur, der også rummer mange fine observationer om forskellene mellem Italien og det kolde Nord. Det synes jeg fungerer godt og vi ved jo, at danskerne er tossede med Italien, så netop det element i bogen, tror jeg, vil blive værdsat.“

Bogen udkommer på Forlaget Mellemgaard 14. marts, og vil blive præsenteret på Krimimessen i Horsens den 17. og 18. marts, hvor man også kan møde Hans-Willy
selv. På forlagets stand, kan man erhverve romanen med dedikation.

Desuden vil forfatteren om søndagen mellem kl. 12 og 13 være at finde ved cafébord 2 på stand nr. 4 i Magasinet på det gamle statsfængsel i Horsens, hvor Krimimessen finder sted.

Mord på færgen til palermo
Handlingen i bogen udspiller sig om bord på en færge fra Palermo, hvor konen til en redaktør under mystiske omstændigheder myrdes.

Michael Bech, en dansk-tysk journalist, havde netop lært parret at kende og tilbyder sin kollega at hjælpe med at finde frem til motivet til mordet. Undervejs møder Michael Bech en kvindelig kriminalkommissær, der ikke kun skal opklare mordet på redaktørens kone, men også hvorfor man har fundet en skindød og flere friske lig i gamle kister i Palermos katakomber. Der opstår mere end bare sympati mellem journalisten og kommissæren. I tæt samarbejde kommer de på sporet af utrolige kriminelle aktiviteter, men formår også at nyde livet, som de et par gange er ved at miste under dramatiske omstændigheder.

Med blandingen af fakta og fiktion, historie, gastronomi og turisme sammen med en portion kærlighed og erotik bliver ”Mord på færgen til Palermo” interessant og spændende læsning for krimifans og alle dem, der elsker Italien.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Tag med Kunstklubben Faxe på Skulptur-tur
- Haslev Box Cup afvikles på lørdag og søndag
- Verdens Gang - og DR
- Fælles budgetforslag fra S, SF og Enhedslisten
- Influenzasæsonen er snart over os - bliv vaccineret
- Visens Venner inviterer til sæsonstarts-koncert
- Freja og Athos klubmestre
- Lær at bruge en hjertestarter
- Klimakonference på Lindersvold
- Drenge sigtet for hærværk
- Filmaften i Hylleholt Sogn
- HF’ere fra VUC i Faxe på Talent Camp
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
-