Haslev Museums udstillinger flyttes til Faxe

Onsdag 7. marts 2018 kl. 13:03

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Haslev Museums udstillinger flyttes til Faxe
Østsjællands Museum vil styrke sine kulturhistoriske udstillings- og formidlingsaktiviteter markant. Derfor samles bl.a. udstillingerne fra Haslev og Stevns i et nyt museum med »Nyere tids kulturhistorie«, som kommer til at ligge på Fakse gamle rådhus.


Et afgørende skridt er taget. Faxes tidligere Rådhus kommer i fremtiden til at danne de fine rammer om Østsjællands Museums faste udstilling om historisk tid.

Flytningen er en central del af bestyrelsens strategi for museet. Og beslutningen støttes af kommunalbestyrelsen og byrådet i henholdsvis Stevns og Faxe kommuner.

Museet gik i efteråret 2017 i forhandling med Faxe Kommune om køb af Rådhuset. Herefter rettedes henvendelser til de to kommuner, der sammen med staten, driver museet, om en kommunegaranti på de lån, der er nødvendige for at købe og renovere bygningen samt et øget driftstilskud for at få økonomien til at hænge sammen. Og begge kommuner har behandlet museets ansøgning positivt.

Lokale udstillinger flyttes
Museets afdelinger i Haslev (Has­lev Museum) og Højerup (Stevns Museum) overflyttes til Faxe Rådhus, der vil danne rammen om samlingen og de kommende udstillinger.

Museets fine samlinger vil indgå i en ny, moderne og seværdig udstilling, der skal tage udgangspunkt i de kulturhistoriske forhold, der i fællesskab kendetegner de to kommuner.

Moderne museum
Direktør Orla Madsen, Østsjællands Museum siger:
- Østsjællands Museum har allerede to virkelig spændende museer i Koldkrigsmuseum Stevnsfort og i Geomuseum Faxe - museer og emner, med både nationalt og internationalt format. Samme format skal museets tredje ben - nyere tids kulturhistorie - også have.

- Det kan vi få i Faxe Rådhus, samtidig med at vi får løst problemerne med dårlige magasinforhold og mangel på gode undervisningsfaciliteter. Sammen med „Verdensarvsstedet” Stevns Klint, får området dermed en række markante og tidsvarende attraktioner til glæde og gavn både for borgerne i området, men bestemt også for områdets turister.

- Vi er både glade og taknemmelige over, at de to kommuner bakker op om museets visioner, så nyere tids kulturhistorie også kan udvikles. Det vidner om fremsynethed, og det tegner godt for det fremtidige samarbejde, lyder det fra Orla Madsen.

Museets medarbejdere får i den kommende tid travlt med at føre visionen ud i livet. Der er mange ting, der skal falde på plads, flyttes, indrettes, tænkes igennem, planlægges o.s.v., inden dørene kan åbnes for et nyt kulturhistorisk museum.

Man regner med at administrationen flyttes efter sommerferien, og at udstillingerne vil blive flyttet i første halvdel af 2019.

På et bestyrelsesmøde den 19. marts, vil bestyrelsen tage nærmere stilling til hvad der skal ske med udstillingsgenstandene i Haslev og Højerup.

Faxe kommune ejer den bygning Haslev Museum ligger i.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Kommentarer til artiklen:
Horribelt, rystende og skandaløs mangel på respekt for de, der startede museet op og dets brugere. Nu ligger alle Haslev arkivalier UDEN FOR Haslev. Lokalarkivet ligger i Rønnede og fremover museet i Faxe. Hvad er det for lokalpolitikere vi har fået trukket ned over vores hoveder?
Thomas Nielsen, 14-03-2018 11:51:01


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Tag med Kunstklubben Faxe på Skulptur-tur
- Haslev Box Cup afvikles på lørdag og søndag
- Verdens Gang - og DR
- Fælles budgetforslag fra S, SF og Enhedslisten
- Influenzasæsonen er snart over os - bliv vaccineret
- Visens Venner inviterer til sæsonstarts-koncert
- Freja og Athos klubmestre
- Lær at bruge en hjertestarter
- Klimakonference på Lindersvold
- Drenge sigtet for hærværk
- Filmaften i Hylleholt Sogn
- HF’ere fra VUC i Faxe på Talent Camp
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
-
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst