25 års jubilæum i lægecentret

Torsdag 1. marts 2018 kl. 13:29

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

25 års jubilæum i lægecentret
Annemarie har de sidste 25 år stået bag skranken i Haslev Lægecenter

Lægesekretær Annemarie Slot kan i dag fejre 25 års jubilæum i Haslev Lægecenter.


Det var lidt en tilfældighed der gjorde, at Annemarie Slot blev uddannet lægesekretær. Hun var lige blevet fyret fra Kvickly som uudlært smørrebrødsjomfru, da hendes ene datter blev indlagt. På samme stue mødte hun en anden mor som læste til lægesekretær.

- Jeg syntes det lød spændende, så jeg gik i gang med uddannelsen, fortæller Annemarie.

Som 30-årig tog hun så EFG, som det hed dengang og tog lægesekretæruddannelsen i Roskilde. Derefter blev hun ansat på børneafdelingen i Roskilde, hvor hun var, indtil hun kom til Haslev Lægecenter.

- Jeg føler virkelig, at jeg er landet på min hylde, siger jubilaren, som trives godt med det ansvar og de udfordringer der ligger i stillingen.

Annemarie er den ene af 4 lægesekretærer i Haslev Lægecenter, og den der har været der aller­længst.

- Vi tager telefonen fra kl. 8-12, og vi visiterer alle opkald. Vi spørger ind til hvad det handler om, symptomer osv, og så lægger vi en plan, fortæller Annemarie.
Det med at lægesekretærerne visiterer patienterne, er noget der blev indført for nogle år siden, i forbindelse med en omstrukturering, hvor lægernes telefontid blev slettet, fortæller hun og fortsætter:

- Jeg har en fordel i, at jeg har lægesekretæruddannelsen og har været både på skadestue og i modtagelsen på hospitalet, fortæller Annemarie, som for at lære mere, også lytter godt efter i frokostpausen, når lægerne taler om sygdomme og symptomer.

- Hvis vi er i tvivl, spørger vi lægerne. Men ud fra symptomerne og bestemte kriterier vurderer vi, hvad der skal ske, fortæller hun og uddyber, at hvis et barn har ondt i øret eller har feber, får man typisk en tid samme dag. Andre alvorlige symptomer kan gøre at der straks skal ringes 112.

- Jeg er meget glad for jobbet, her er ikke to dage der er ens, fortæller jubilaren, som sætter pris på at lægesekretærerne må alt det de må.

- Vi giver også svar på fx urinprøver og simple blodprøver, de normale ting. Her er der ingen grund til at vi stiller om til lægen. Vi giver også gode råd, når usikre mødre ringer med feberbørn eller diarre. Hvis der er noget, vi ikke må svare på, skal der lægges en behandlingsplan, og så ringer lægen tilbage til patienten, fortæller hun.

Om jobbet i dag i forhold til da hun startede fortæller hun:
- Vi har fået travlt, og vi har fået mange flere patienter. Og patienterne er meget krævende i dag i forhold til tidligere.

- Vores hverdag er utrolig stresset. Nogle gange har vi 500 telefoner fra kl. 8-12. Især om mandagen er trykket stort, fortæller hun.

Annemarie har det fint med at skulle tage stilling til patienternes helbred, og synes det er dét, der gør jobbet spændende og udfordrende:
- Hvis der er noget specielt, tjekker jeg senere om lægen har vurderet det samme som jeg, altså om jeg har ret i min formodning. Jeg har taget fejl, men så har det heldigvis været til den gode side, fortæller Annemarie.

Annemarie lærte meget, da hun var på børneafdelingen i Roskilde, der så hun nogle grelle ting.

- Der fik jeg rygrad og lærte en del, som jeg kunne tage med mig, fortæller hun.
På spørgsmålet om svampesagen i efteråret, hvor Haslev Lægecenter blev omtalt på DRs nyheder, fortæller Annemarie, at det var hektiske dage, fordi journalisterne ringede ofte, og tv-hold stod udenfor og ønskede at filme, men en af lægerne tog sig af kontakten til pressen.

- Vi har jo tavshedspligt, men man bliver jo berørt at det alligevel, fortæller hun.
Men det var underligt for Annemarie at se lægecentret i tv.

Folk på gaden
Annemarie kender mange i Haslev, både i kraft af hendes job og fordi hun har boet her i mange år. Så nogle gange bliver hun stoppet af en patient på gaden. Det synes Annemarie ikke altid er behageligt, at stå og tale højt om folks sygdomme. Men hun møder også ind i mellem patienter, hvor hun bekymrer sig om deres helbred, og spørger ind til det.

- Man bekymrer sig jo, fortæller jubilaren.

Annemarie er nu 62 år, gift for 2. gang og bor i Benløse. Fra 1975 til 2002 boede hun i Haslev, og hendes to piger Helle på 40 og Louise på 38 er opvokset her.

Pr. 1. maj går Annemarie ned i tid fra 32 til 20 timer, som halv efterløn.

Jubilæet fejres med en lille reception for kolleger og familie.Annemarie ved sit skrivebord.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Tag med Kunstklubben Faxe på Skulptur-tur
- Haslev Box Cup afvikles på lørdag og søndag
- Verdens Gang - og DR
- Fælles budgetforslag fra S, SF og Enhedslisten
- Influenzasæsonen er snart over os - bliv vaccineret
- Visens Venner inviterer til sæsonstarts-koncert
- Freja og Athos klubmestre
- Lær at bruge en hjertestarter
- Klimakonference på Lindersvold
- Drenge sigtet for hærværk
- Filmaften i Hylleholt Sogn
- HF’ere fra VUC i Faxe på Talent Camp
Klik venligst
-
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst