Noah fra Faxe kåret som Årets Talent

Torsdag 1. marts 2018 kl. 11:41

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Noah fra Faxe kåret som Årets Talent
Noah sammen med Nygaard Bramming der blev kåret som Årets Talent på asfaltbane

Noah fra Faxe kåret som Årets Talent
Noah med beviset på kåringen
Årets Talent i Karting: Docken i København lagde den 23. februar hus til den store prisfest „Dansk Motorsport Award 2018“.

Her blev det forløbne års profiler fejret med rød løber, middag og afterparty.
Dansk Automobil Sport Union, DASU, havde i år valgt at give prisen „ Årets Talent Karting“ til den 13-årige Noah Degnbol Møller fra Faxe. Med den ærefulde pris fulgte desuden en pengegave.

I begrundelsen lød det: „Noah får prisen for sin flotte udvikling hen over året, hvor han med hurtig og stabil kørsel og evne til at tilpasse sig alle baner har opnået mange flotte resultater. Han vandt således sidste år alle fire tællende finaler i cadett junior i Dansk Super Kart (DSK) og sjællandsmesterskabet.“

Noah startede med at køre gokart for 4 år siden i Barmosen, Vordingborg, men har i år valgt at skifte til klubben BGK i Brøndby. Det der startede som et far og søn-projekt på den lokale gokartbane har idag udviklet sig til et familieforetagende, hvor også mor og lillebror bruger mange af årets weekender rundt omkring på danske og udenlandske baner.

Noah er desuden kommet med i gokart-teamet RS Competition, der bla. hjælper til med teltplads, køreundervisning og opsætningen af karten - sidstnævnte afhænger bla. af vejrforhold og banens udformning.

I denne sæson er Noah rykket op i en større og meget hurtigere gokart med 3 gange så mange hestekræfter. Det stiller store krav til fysikken. Der skal stor muskelstyrke og kondition til at klare den store belastning på kroppen i svingene som trækker flere G og en topfart ned ad langsiden på omkring 130 km/t.

Noah har fået hjælp af en af Team Danmarks ansatte til at sammensætte et træningsprogram, og den står på træning flere gange ugentligt i det lokale fitnesscenter og løbeture i naturen omkring bopælen.

Gokartsporten på højt niveau er desværre omkostningsfuld, og der skal også sættes tid af til diverse sponsorarrangementer. Fra i år vil fokussen på at skaffe sponsorer være ekstra stor pga stigende udgifter til udstyr og rejsedage.

Noah har således allerede været afsted til træning i udlandet 16 dage siden 1. januar og er i skrivende stund på vej til Italien for 4. gang i år - denne gang for at deltage i et stort internationalt stævne WSK Super Master Series.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Tag med Kunstklubben Faxe på Skulptur-tur
- Haslev Box Cup afvikles på lørdag og søndag
- Verdens Gang - og DR
- Fælles budgetforslag fra S, SF og Enhedslisten
- Influenzasæsonen er snart over os - bliv vaccineret
- Visens Venner inviterer til sæsonstarts-koncert
- Freja og Athos klubmestre
- Lær at bruge en hjertestarter
- Klimakonference på Lindersvold
- Drenge sigtet for hærværk
- Filmaften i Hylleholt Sogn
- HF’ere fra VUC i Faxe på Talent Camp
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
-
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst