Klassedannelser på godt og ondt

Torsdag 1. marts 2018 kl. 09:47

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Klassedannelser på godt og ondt
Indlæg af:
Henrik Friis
Rønne Alle 9, 4653 Karise
Byrådsmedlem for Socialistisk Folkeparti


I går traf udvalget Børn & Læring beslutninger om klassedannelser af nye 0.- og 7. klasser.

For 7. klasses vedkommende blev de forhadte prikkerunder afskaffet, således alle nuværende 6. klasser fortsætter. Det giver naturligvis anledning til feststemning i Faxe Ladeplads, Karise og Dalby. På Hylleholt Skole kan 38 elever, på Karise 30 elever og på Bavneskolen 34 elever således fortsætte med to klasser hvert sted. Alternativet havde været, at 10 elever skulle flytte fra Hylleholt, 2 fra Karise og 6 fra Bavneskolen.

Samlet altså omhandlende 102 elever, hvoraf 18 skulle flytte sig.

SF er enig i, at prikkerunder er noget skidt og deler gerne glæden med de tre mindre bysamfund. Men vi gør samtidig opmærksom på prisen. Hver af disse tre ekstra klasser koster 750.000 kr. årligt i drift. Over 3 år bliver dette således en ekstra omkostning på samlet 6,75 mill. kr, hvilket da er en anselig pris, uanset om det bliver sat op mod de samlede 102 elever eller konkret 18 berørte. Endog kan nogle af disse elever sagtens tænkes flyttet efter eget ønske.

Den omkostning er der så ikke løsning på. At tisse i bukserne varmer som bekendt så dejligt, men i denne aktuelle sibiriske kulde står udvalget allerede bundfrosset tilbage med denne udfordring. Forhåbentlig står de festklædte udvalgsmedlemmer også forrest, når festen skal betales. Det kommer jo nok til at gøre rigtig ondt andre steder.

SF havde i samme åndedrag stillet forslag om, at der ikke blev oprettet nye 0. klasser med mere end 24 elever. Jeg måtte lide den tort at få forslaget nedstemt af Venstre, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. I år får dette blot direkte konsekvenser ét sted, idet der nu blot bliver oprettet to 0. klasser på Vibeengskolen med aktuelt 52 børn indskrevet. Der var oprindelig planlagt tre.
Det finder vi i SF er helt tosset. Skolen er bygget til tre spor, ligger i et skoledistrikt med vækst og har endvidere søgning fra elever/forældre fra andre skoledistrikter. At det så samtidig skulle generere en årlig besparelse på 648.000 kr., tror jeg ikke en døjt på. Det vil betyde en årlig besparelse de næste 7 år på mere end 10.000 kr. pr. elev.

Tilbage til vinterkulden. Jeg sætter stor pris på stuvede retter, men sammenstuvning af små skolebørn står ikke på hverken mit eller SF’s menukort.


© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Trist skamfering af byens største ægte kastanjetræ
- Et budget med god sammenhæng
- Derfor siger vi nej til budgettet
- Et markant budget
- Udkast til øget adgang til naturoplevelser
- Udvikling i hele Danmark
- Jeg er fløjtende ligeglad
- Et dilemma i demokratiet
- Nå, Venstreblå blev lyserød
- Tak for stafet For Livet i Haslev
- Forringelse af busdriften i Faxe Kommune
- Hvor BLÅ er det Blå flertal i Faxe egentligt?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
-
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst