Alle skoleelever får nu deres helt egen pc

Tirsdag 27. februar 2018 kl. 10:29

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Alle skoleelever får nu deres helt egen pc
Det er en fundamentalt vigtig satsning på at skabe den bedste fremtid for vores børn og unge, siger udvalgsformand Mikkel Dam
Digitale skoleelever: I løbet af første kvartal i år får samtlige elever udleveret en såkaldt chromebook.

Faxe Kommune er i gang med en stor satsning på det digitale område. Computerne skal understøtte den gode faglige og inspirerende undervisning, ligesom der bliver satset på nye digitale læremidler, og kommunen udvikler og fortsætter brug af digitale læringsportaler.

Undervisningsministeriet meldte i 2017 ud, at mere it i undervisningen skal skabe fagligt stærkere folkeskoler. Og de digitale læringsformer skal bruges som pædagogiske og didaktiske (didaktik er læren om undervisningens mål og indhold) redskaber til at øge elevernes udbytte af undervisningen.

Derfor glæder det også den nytiltrådte formand for Børn & Læringsudvalget, Mikkel Dam, at 2.880 chromebooks er på vej ud til eleverne.

- Det var en fremsynet og visionær beslutning, da et enigt byråd i forrige periode besluttede at satse på chromebooks til samtlige elever. Og jeg er sikker på at lærernes faglige engagement og digitale nysgerrighed vil smitte og skabe en mere levende og dynamisk skoledag, til gavn for elevernes læring. Det er en fundamentalt vigtig satsning på at skabe den bedste fremtid for vores børn og unge, siger udvalgsformand Mikkel Dam.

De nye chromebooks er tilpasset elevernes alder. De yngste elever får derfor chromebooks med touch-funktion, som man kender det på tablets.
Med investeringen i chromebooks siger Faxe Kommune samtidig farvel til gamle pc’ere og opbevaring af data på diverse fil-drev.

I stedet har folkeskolerne i Faxe Kommune valgt at satse på Google For Education, som er et understøttende system til at udarbejde præsentationer og skriftligt materiale. Det betyder også, at den fremtidige undervisning bliver uafhængig af platform. Uanset hvilken „maskine“ eleverne er på, kan de få adgang til deres materialer via en Google-browser.
Nu hvor alle elever får adgang til en chromebook, har Faxe Kommune også valgt at købe adgang til en række nye og gamle digitale læremidler - til gavn for en varieret læring.

Hvad er Chromebook
Chromebook er en forholdsvis ny type computer - lidt en mellemting mellem en tablet og en pc.

Chromebook kører med Googles Chrome OS, som er et operativsystem, der har lagerplads i skyen. En Chromebook har derfor en meget lille harddisk.

Den er velegnet til mange almindelige ting, men skal man arbejde med avancerede programmer eller tunge spil, bør man anskaffe sig en almindelig pc.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Kommentarer til artiklen:

Chromebook = Google = totalovervågning.

K. Larsen, 27-02-2018 11:14:56


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Tag med Kunstklubben Faxe på Skulptur-tur
- Haslev Box Cup afvikles på lørdag og søndag
- Verdens Gang - og DR
- Fælles budgetforslag fra S, SF og Enhedslisten
- Influenzasæsonen er snart over os - bliv vaccineret
- Visens Venner inviterer til sæsonstarts-koncert
- Freja og Athos klubmestre
- Lær at bruge en hjertestarter
- Klimakonference på Lindersvold
- Drenge sigtet for hærværk
- Filmaften i Hylleholt Sogn
- HF’ere fra VUC i Faxe på Talent Camp
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
-
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst