Eddie van Lüthjes Trio i Spjellerup

Tirsdag 27. februar 2018 kl. 07:14

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Eddie van Lüthjes Trio i Spjellerup
Eddie van Trio underholder med Sjov og Alvor, i Spjellerup Præstegård, torsdag den 8.marts kl. 14.30

Torsdag den 8. marts kl. 14.30 kommer Eddie van Lüthje med Helle Reumert og Marianne Hansen til præstegården i Spjellerup_

Her vil de synger og Eddie fortæller om sjov og alvor i nogle af de mange møder med spændende mennesker, han har haft i sit liv som journalist og musiker.

Faktisk kommer de et helt år for sent til Spjellerup. Eddie fik en blodprop i hjernen i februar 2017, dagen før en annonceret koncert i Spjellerup, og har siden gennemgået et par operationer for kræft. Men nu er han og trioen klar igen.

Eddie van Lüthje var i en årrække journalist, men ved siden af det skrevne ord har han også haft en musikalsk åre.

Han har siden 1960 skrevet godt 70 melodier til tekster af folkekære Halfdan Rasmussen. Senest udgav de CD’en „Vinterdigte”, med alle 24 digte fra Halfdans „Julekalender for Voksne”. En titel Halfdan ikke selv brød sig om, så Eddie fik lov til at døbe de 24 sange om til „Vinterdigte”.

Gennem Halfdan Rasmussen kom Eddie ind i 60’ernes litterære cirkler, og mødte kræfter som Thøger Olesen, Johannes Møllehave, Cæsar, Poul Reichardt, Erik Grip, Bent Fabricius Bjerre, Ivan Malinovski og Bertolt Brecht. Eddie er en af de meget få „udenlandske“ komponister, der har fået lov til at udgive egen musik til en Brecht tekst (Balladen om den smukke grevinde af Sverrige) på CD’en „Det grå Guld”. En sang han endda spiller på Evert Taubes 101 år gamle 12-strengede luth. Det er også blevet musik til Johannes Møllehave, Carl Scharnberg med flere, og han fik også lov til at skrive salmen „Lyset”, der er dedikeret til Dronning Margrethe.

Eddie van Lüthje arbejdede i mange år for Folkekirkens Nødhjælp, Danida og siden i Sjællandskes redaktioner, inden han sluttede som redaktør i Fredensborg. Men da han flyttede båd og familie til Faxe Ladeplads, tog han musikken op igen. Det har givet foreløbig to CD’er, Det Grå Guld og Vinterdigte, mange koncerter og optræden i dansk og polsk TV.

Denne torsdag kommer Eddie van Duo forbi Spjellerup, inviteret af Spjellerup Hyggeklub og de lover, at der bliver masser af mulighed for at synge med på kendte sange – og også at lære at nynne med på nogle helt nye i programmet „Men’sker jeg har mødt” hvor Marianne Hansen spiller harmonika og Helle Reumert synger for.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Tag med Kunstklubben Faxe på Skulptur-tur
- Haslev Box Cup afvikles på lørdag og søndag
- Verdens Gang - og DR
- Fælles budgetforslag fra S, SF og Enhedslisten
- Influenzasæsonen er snart over os - bliv vaccineret
- Visens Venner inviterer til sæsonstarts-koncert
- Freja og Athos klubmestre
- Lær at bruge en hjertestarter
- Klimakonference på Lindersvold
- Drenge sigtet for hærværk
- Filmaften i Hylleholt Sogn
- HF’ere fra VUC i Faxe på Talent Camp
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
-
Klik venligst