Livsfortællinger: De hyggeligste formiddage jeg længe har haft...

Tirsdag 27. februar 2018 kl. 08:37

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Livsfortællinger: De hyggeligste formiddage jeg længe har haft...
Deltagerne i Livsfortællinger i Faxe Ladeplads har nydt samværet

Livsfortællinger: De hyggeligste formiddage jeg længe har haft...
Mette Dehn og Kirsten Søndermark
Livsfortællinger: I efteråret fik Mette Dehn og Kirsten Søndermark en idé, nemlig at oprette små grupper for mennesker over 70 år, hvor man kan fortælle om sit liv. Den første gruppe er nu i fuld gang i Huset i Faxe Ladeplads, og en gruppe oprettes snart i Rønnede.

Gruppen i Faxe Ladeplads mødes hver mandag kl. 10 og har 6-7 deltagere, og da vi spurgte om de kunne anbefale folk i Rønnede at melde sig til, når en gruppe starter der, var svaret et klart og entydigt JA.

En enkelt fortalte at det havde været de hyggeligste formiddage hun længe har haft, så hun kan varmt anbefale andre at komme med i Livsfortællinger,
Det er da også tydeligt at mærke, at deltagerne i Faxe Ladeplads, har det rigtig godt med hinanden. Der er tid til en god snak, tid til sjov og tid til alvor - og en kop kaffe eller to.

Der har været forskellige emner på programmet, og da avisen kiggede forbi var hovedemnet barndommens mad - og her kom man vidt omkring, for snakken gik lystigt.

En af deltagerne fortalte at hun ikke lavede mad da hun var ung. Det havde hun slet ikke tid til. Sammen med hendes mand havde hun en slagterforretning, og fritiden gik med travløb. De havde flere travheste i perioden fra 1958 til 71.

En anden - en mand - lavede heller ikke mad, hverken som barn eller ung, men nu laver han skam god mad til sig selv hver dag. Og en tredje syntes hun altid havde lavet det samme mad; frikadeller, medister og bøf.

Det bliver mellem deltagerne
Snakken gik lystigt, men undervejs kom man også ind på mere alvorlige ting - ting som man nok ellers ikke kommer ind på, og det kan man roligt gøre, når det handler om livsfortællinger, for her har man lovet hinanden, at det man taler om, bliver mellem deltagerne. Derfor nævnes der heller ingen navne i denne artikel...

Og i den forbindelse, sagde en af deltagerne i Faxe Ladeplads, at hun kommer til at savne de gode snakke man har, når forløbet stopper her inden længe.

- Men det behøver ikke stoppe nu, sagde Kirsten Søndermark. Meningen er nemlig at man kan fortsætte livsfortællingerne, når den officielle periode på 10 gange er slut.

Andre steder, hvor man har kørt projekter med livsfortællinger, er man fortsat med at mødes, måske ikke hver uge, men så måske hver anden eller én gang om måneden på skift privat hos hinanden, eller et mere neutralt sted. Og som stemningen var i Faxe Ladeplads, tyder meget på at deltagerne vil fortsætte med at mødes.

Livsfortællinger i Rønnede
Efter påske, nærmere bestemt mandag den 9. april, starter Livsfortællinger i Dalgården i Rønnede. Hvis du kunne tænke dig at være med, så ring til Mette Dehn på telefon 9394 3700.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Tag med Kunstklubben Faxe på Skulptur-tur
- Haslev Box Cup afvikles på lørdag og søndag
- Verdens Gang - og DR
- Fælles budgetforslag fra S, SF og Enhedslisten
- Influenzasæsonen er snart over os - bliv vaccineret
- Visens Venner inviterer til sæsonstarts-koncert
- Freja og Athos klubmestre
- Lær at bruge en hjertestarter
- Klimakonference på Lindersvold
- Drenge sigtet for hærværk
- Filmaften i Hylleholt Sogn
- HF’ere fra VUC i Faxe på Talent Camp
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
-
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst