Til Faxe Forsyning/Tim Bochdam

Torsdag 15. februar 2018 kl. 13:08

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Til Faxe Forsyning/Tim Bochdam
Indlæg af:
Jon Andersen
Enghavevej 2
4654 Faxe Ladeplads

Indlæg refererer til: http://faxenyt.dk/?Id=14723


For måske et halvt år siden læste jeg et indlæg i Faxe Bugten, hvori en fra Faxe Kommune skrev at der i kontrakten med firmaet der står for spildevandsseperation i Faxe Ladeplads, var betinget at de skulle reetablere vejene til den stand de var i før påbegyndelsen af arbejdet.

Jeg tænkte for mig selv dengang, at det da måtte være en tanketorsk at skrive sådan i en kontrakt, velvidende (?) at vejene allerede var i en elendig forfatning. Hvilken lethed firmaet kunne underskrive den aftale med - de havde jo næsten ikke behøvet at hælde asfalt i hullerne ;-)

Hvad der dog chokerer mig mere, er at Timm Bochdam ligefrem fremhæver Hovedgaden som godt eksempel på hvordan en god reetablering ser ud. Det kan simpelthen kun skyldes, at Timm Bochdam aldrig har set eller kørt på Hovedgaden.

Den er, efter reetableringsarbejdet er færdiggjort, stadig i ualmindelig dårlig forfatning og særdeles ujævn. Kludetæppet af lapper er bare blevet endnu større, og de nye lapper er af en ganske porøs type, der næppe holder længe (min egen vurdering).

At man kan mene strækningen fra marinaen til Superbrugsen, byens mest centrale, sete og befærdet strækning, er i tilfreds stand, det overgår min forståelse. Både fortov og vej er fyldt med så mange lapper og huller, at det er pinligt at færdes der.

Da kommunen tvangsasfalterede den fælles-privatvej jeg bor på, valgte man at give hele vejen et helt nyt klaplag, og tak for det. Men vejen var generelt i bedre stand end Hovedgaden, og alligevel finder kommunen det kun nødvendigt med lap-på-lap-på-lap løsning. Hvorfor? Fordi kommunen ikke kan sende regningen videre, som de kunne med regningen for „min“ privatvej?

Samme strækning er i øvrigt også en del af cykelruten Berlin-København, hvilket betyder mange turister årligt på gennemfart. Faxe Kommune er desværre ikke det typiske overnatningssted, da Ladepladsens ucharmerende fremtoning ikke indbyder til at fjerne foden fra pedalerne. Det har jeg fra turisterne selv
Derudover - jeg er også en af dem der ynder at motionere på rulleskøjter. Men jeg tager dem med i bilen, og kører til Køge Kommune eller en anden storkøbenhavnsk kommune, for der er vejene til at færdes på, og cykelstierne i top. Standarden her i Faxe er under al kritik.

Generelt foretages kommunens vejarbejde uden omtanke, synes jeg.
Jeg havde f.eks. glædet mig til at køre på rulleskøjter på den nye cykelsti mellem Faxe og Rønnede. Men - ak nej. Man vælger at lave midterstriben med tykt pålagt hvid asfalt, som var det en vej til biltrafik, i stedet for at male striberne på, som havde været tilstrækkeligt til en cykelsti. Det betyder så, at nu kan man ikke køre på rulleskøjter på stien, da den tykke midterstribe gør at skøjten mister vejgreb. Hvorfor?

Hvis man skal køre på rulleskøjter fra syd- til nordenden af byen, så er eneste alternativ til Hovedgaden, cykelstien langs Hylleholtvej og Dannebrogsvej. Men den er også i så dårlig forfatning, at alle kører på vejen i stedet. Cykelstien er meget ujævn at køre på, og totalt udelukket for rulleskøjter, løbehjul el.l. Hvorfor?

Ligeledes - da man for nogle år siden gav Faxevej et nyt lag asfalt, så stopped man ved kanten til cykelstien. Altså - cykelstien var i lige så dårlig stand som vejen, og cyklister m.fl. er mere udsatte overfor dårlig vejbelægning, end biler. Nu har cykelstien i stedet en kant mod vejen, der gør at alle småsten lander og bliver på cykelstien, som dermed er blevet endnu dårligere at køre på. Hvorfor?

Et andet eksempel på kommunens manglende omtanke, er den nyligt „reetablerede“ del af Dalbyvej i Dalby. Den var hel og fin før gravearbejdet blev påbegyndt. Nu er den ekstremt ujævn, selv for biltrafik, så jeg og andre bilister dagligt kører gennem et parcelhuskvarter (Dalvej) i stedet, for ikke at få ødelagt bilen. Hvorfor?

Kommunens vejpolitik - det er en ommer!

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Kommentarer til artiklen:
Ægirvej er allerede ved at gå i opløsning.
Toldbodvej kan man ikke køre på over 10 km i timen. Teglgårdsvej er under al kritik, så efterladenskaberne efter seperationen er under al kritik.
Niels Bregendahl, 20-02-2018 20:44:46

Håber Hovedgaden blir asfalteret husk på vi har både Tøserunden (2 juni) og PostNord Danmark Rundt 5 august hvor hele Danmark kan se Faxe Ladeplads.
Jensen, 15-02-2018 22:07:18

Til ovenstående kontekst hører også et tidl. læserbrev og Bochdams svar:
http://faxenyt.dk/?Id=14723
Jørgen Rasmussen, 15-02-2018 14:22:14


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Havde håbet på flere sygeplejersker
- Radikale i Faxe ønsker børnene tillykke
- Spildevand - spørgsmål til kommunaldirektøren
- Ønsker fuglebeskyttelse yderligere amputeret
- Ja tak til rent postevand
- Trist skamfering af byens største ægte kastanjetræ
- Et budget med god sammenhæng
- Derfor siger vi nej til budgettet
- Et markant budget
- Udkast til øget adgang til naturoplevelser
- Udvikling i hele Danmark
- Jeg er fløjtende ligeglad
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst