Forslag til Gefionspladsen ramte plet

Tirsdag 6. februar 2018 kl. 13:06

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Forslag til Gefionspladsen ramte plet
Sådan kan pladsen komme til at tage ud

Forslag til Gefionspladsen ramte plet
Der blev diskuteret flittigt i alle grupperne
Faxe Ladeplads: Endnu en gang blev det bevist, at borgerne i Faxe Ladeplads er meget engagerede og aktive. Borgermødet om byens helhedsplan og specielt Gefionspladsen trak fulde huse.

Det der blev brugt mest tid på var hvordan Gefionspladsen skal indrettes - indtil videre. For det det handlede om var at der er afsat én million kroner til forskønnelse af pladsen. Penge der helst skal anvendes inden turisterne begynder at strømme til byen, så pladsen fremtræder pæn og imødekommende til sommer.
SLA Arkitekterne havde, sammen med kommunens Plan & Miljøafdeling, udarbejdet et forslag, som man nærmest kan sige ramte plet, for selv om forslaget blev behandlet i flere grupper på borgermødet, vendte alle tommelfingeren opad.

Der var naturligvis nogle ændringsforslag, men det var ikke mange. Det man mest hørte, var stor tilfredshed med forslaget.

Kort fortalt går planen ud på at skabe små „opholdsrum“ så man får lyst til at være på Gefionspladsen. Der skal plantes træer bl.a. til afskærmning mod huset der tidligere rummede bibliotek, men også små områder med trægrupper.

Der skal laves små forhøjninger af jord, så pladsen ikke fremstår helt flad. Der opsættes borde og bænke, ligesom der kan placeres en stor kalkblok på pladsen, for at signalere byens historie.

Nogle borgere foreslog at der også kom områder med sand på Gefionspladsen for at signalere, at stranden ligger ganske tæt på.

Og netop dette signal lægges der stor vægt på i Helhedsplanen for Faxe Ladeplads. SLA Arkitekterne, gør opmærksom på at der er en meget svag kontakt mellem bymidten og stranden. Går man på Hovedgaden kan man f.eks. ikke se, at stranden kun er et par hundrede meter væk.

Derfor bør der skabes udsyn fra bymidten til stranden, ligesom der skal skabes bedre forbindelser mellem byens mange gode steder. Det kan f.eks. gøres ved hjælp at stisystemer som gøres meget synlige.

Men dette, med at skabe udsyn fra bymidten til stranden, og bedre forbindelser mellem byens herligheder, er ikke noget der kan gøres noget ved her og nu - det skal der arbejdes videre med - og skaffes penge til...

Derimod kan man meget hurtigt gå i gang med forskønnelse af Gefionspladsen. Her ligger der én million kroner og venter på at komme i arbejde.

Men man går ikke i gang med opgaven „i morgen“ - nu skal kommunen og SLA Arkitekterne gennemgå de forslag der kom under borgermødet, og så udarbejde det endelige forslag til Gefionspladsen, men meningen er at pladsen skal stå færdig til sommer.

Foruden de førnævnte ting på Gefionspladsen, skal der også laves et pitstop for cykelturister, som der bliver flere og flere af - ikke mindst på grund af cykelruten København-Berlin.

Forslaget fra SLA Arkitekterne er lavet så man senere - når pengene er der - kan udbygge området med f.eks. udsigtstårn, skaterbane og multibane.

Af Torkild Svane Kraft


Skitseforslag til forskønnelse af Gefionspladsen

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Kommentarer til artiklen:
Ser godt ud. Kunne desværre ikke komme men har et enkelt forslag der koster ca 26,000 kr. Har foto af det men kan desværre ikke ligge det ind 😕

Dorte Wolgast bang , 06-02-2018 14:56:15


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Masser af børn deltog i Minimaraton i Faxe
- Der lukkes for vandet i Terslev
- Kreativ hverdagskunst i Dalby Tureby Husflidforening
- Afslutningsturnering i Rønnede Golfklub
- Unik udstilling i Dalbys lidt hemmelige museum
- Kalklandet - ny musik af Michael Milo Jørgensen
- Byttedag
- Kold krig, Stevns Klint, Faxe Kalkbrud og Geomuseum
- Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl er Grand Prix-dommere i Faxe
- Special Olympics håndboldstævne i Haslev
- Foredrag i Huset i Faxe Ladeplads
- Børnekoncert med Dissing & Las - gratis...
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst