Kære Aksel Wolter

Torsdag 1. februar 2018 kl. 09:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kære Aksel Wolter
Indlæg af:
Hans-Willy Bautz
Bøgevej 10F,
Haslev

Læserbrev til „Verdens gang - alle veje fører til rom og Rønnedevej...“ i Faxe Bugten/Uge 5

Kære Aksel Wolter!
Tak for din supergode artikel om din rejse til Rom. Med artiklen har du sikkert gjort nogle rejsebureauer en tjeneste, for man kunne da ikke andet end blive interesseret i at tage til den evige stad.

Mig ramte du lige i hjertekulen. Seneste og eneste gang indtil nu, at jeg har været i Rom, var i 1995. I lighed med det, du har oplevet, var min kones og min tur dertil fuld af oplevelser.

Da jeg læste din artikel, dukkede der mange gode minder op. Udover at have besøgt de fleste af de attraktioner, som du også har været ved, så var en af vores store fornøjelser at tage til Piazza Navona om aftenen. Der sad vi så og nød cappuccino, men samtidig også livet på pladsen.

Sjovt var det at iagttage, at når der viste sig enten polizia locale eller carabinieri, så var der mange af de illegale gadehandlere, som med lynets hast rullede deres „forretninger“ sammen og forsvandt i sidegaderne.

Nu var Piazza Navona ikke det billigste sted at spise og drikke, så vi fandt hurtigt ud af at gå nogle få meter ind i en af sidegaderne. Der var prisen ganske anderledes, for ikke at sige velsmagen i de retter, der blev serveret. På alle måder en positiv oplevelse.

Jeg fejrede min 49-års fødselsdag på et lille trattoria lidt længere ude i Roms periferi og altså et sted, hvor der ikke kom mange turister. Det var lækkert, det vi spiste. Desuden var det næsten ikke til at komme af med penge for traktementet.
På bordet blev der bl.a. stillet en karaffel med en klar væske, som vi troede var vand, så vi skænkede naturligvis op i vandglassene og tog en ordentlig slurk. Den trak vand, nemlig i øjnene, for det var en grappa med 45 „omdrejninger“ - og så var det en fødselsdagsgave fra værten!

Det blev en minderig ferie i en storby, der bare oser af historie, men også har en meget venlig befolkning. Hjælp! Jeg vil derned igen!

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Havde håbet på flere sygeplejersker
- Radikale i Faxe ønsker børnene tillykke
- Spildevand - spørgsmål til kommunaldirektøren
- Ønsker fuglebeskyttelse yderligere amputeret
- Ja tak til rent postevand
- Trist skamfering af byens største ægte kastanjetræ
- Et budget med god sammenhæng
- Derfor siger vi nej til budgettet
- Et markant budget
- Udkast til øget adgang til naturoplevelser
- Udvikling i hele Danmark
- Jeg er fløjtende ligeglad
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst