Jeg har trukket stikket

Mandag 29. januar 2018 kl. 13:05

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Jeg har trukket stikket
Indsendt af: Ida Leer-Jacobsen, Hovedgaden 14 c, 4654 Faxe Ladeplads

Nu har jeg trukket stikket. Altså i overført betydning. Jeg har klippet min livline til omverdenen over. Min fastnettelefon er lukket ned fra midnat og nu må jeg forlade mig på himmelrummet.

I over 50 år har min telefon bragt mig gode og dårlige nyheder. Venlige telefondamer har formidlet kontakter. De sad der nat og dag hvert sekund året rundt, og dog kunne det ske hvis der var en tordenbyge lige over vores hoveder, så trak de også stikket, og håbede at lynet ikke slog ned nogen steder.

På landet fulgte telefoncentralbestyrerinden ivrigt med i samfundets gøren og laden og kunne altid fortælle hvor dyrlægen var kørt hen, hvis man ikke kunne få fat på ham.

Det tog tre måneder fra vi bestilte vores første telefon til den stod der, med sit håndsving. Kontakten til omverdenen. Ikke mere en kold telefonbox der stak af o.s.v. Oh, fremskridt. At det tillige var en jordemoder, der havde haft nummeret betød enkelte gange opringninger fra nervøse fædre.

Den næste kom efter en flytning, hvilket skulle bestilles mindst tre måneder før flyttedagen. Og så var man heldig hvis det kom til at passe. Den havde vippearm.

Så blev vi halvautomatiske, det betød en telefon med drejeskive. Den står her endnu og fungerede fint lige til midnat. Så blev vi helautomatiske og fik seks cifre i telefonnummeret, oh, nu var vi har ude på landet blevet urbane.

Så nu er den her. Min nye følgesvend. Med som skridttæller, vejviser og radio. Jeg kan følge med i alt hvad jeg vil. Nu sidder jeg og tænker på hvor meget lykkeligere jeg bliver. Jo lidt. Jeg vil være med i fremtiden.

Så tak til alle jer der ubevidst var en del af min og min families liv og passede på os i så mange, mange år.

Jeg kom i tanke om en time i fysik hvor Rektor Kæstel spurgte ud i klassen: ”Nå, børn, hvordan ser verden ud når jeres børnebørn er på jeres alder”. Fnis, fnis der skulle jo ske det unævnelige før der kom børnebørn.

Kvikt rakte Søren Hebjørn fingeren op. Jo, så kan vi se hinanden når vi taler i telefon. Det grinede vi af resten af det skoleår.

Desværre kom du ikke til at opleve det. Undskyld Søren, nu må du sidde oppe i den høje himmel og grine af os.


© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Kommentarer til artiklen:
Rektor Kæstel minder mig - selvfølgeligt - om Haslev Gymnasium hvor man, hvis man skulle ringe hjem i dagen gik ned til den lokale købmand og spurgte - pænt - om man maatte laane telefonen og bagefter ventede paa et ring tilbage der sagde hvormeget det havde kostet. o tempora.
torben møller, 30-01-2018 03:57:51

Jeg tror jeg ved det. Det bliver tv, radio og telefon med lugte, dunster og duft.
I.Leer-Jacobsen, 29-01-2018 22:22:45

👍👌 hvor er en dejlig sand fortælling og hvor er den godt skrevet 💐
Tak for det 🤗
Den første telefon vi fik da jeg var barn havde SU3420, den fik vi fordi min far skulle bruge den i forbindelse med sit arbejde først i 50erne og hele opgangen fik gavn af den 😊
Og i dag sidder vi med smartphonen og ordner alt fra breve, bank, familieanliggender og arbejde fra lænestolen, som den største selvfølgelighed, hvor bliver det spændende hvad tiden bringer
Marianne Ekeløv, 29-01-2018 20:04:55


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Skal Faxe Kommune eje oversøiske aktier?
- Bus 630R fortsætter uændret i 2019
- Stødende, Haslev, Faxe og lysende standere
- Åbent brev til borgmester og kommunaldirektør
- Hvad skal der ske med rute 630R fra Faxe Ladeplads?
- To akutpladser står ikke mål med udfordringen
- Ungdomsråd - ja tak
- I strid med egne regler
- Alle gode gange tre...
- Kære borgere i Faxe by og Faxe Ladeplads
- Om seniorbofællesskab
- Er Dalby bare et hul i jorden?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst