Rekordinvestering i Area 9 - som drives af Ulrik fra Haslev

Fredag 12. januar 2018 kl. 16:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Rekordinvestering i Area 9 - som drives af Ulrik fra Haslev
Ulrik Juul Christensen er opvokset i Haslev, og er student fra Haslev Gymnasium (nu MSG). Nu bor han i Boston og er direktør for Area 9. Arkivfoto. Charlotte Thaysen, Foto: Marianne Asmussen

I onsdags offentliggjorde Vækstfonden sin til dato største investering, nemlig en investering på 190 mio kr i danske Area9 Lyceum.

Virksomheden Area9 er grundlagt af Ulrik Juul Christensen fra Haslev, som også er direktør og regnes for en af verdens førende uddannelsestænkere.
Vækstfonden har lavet en rekordstor investering på 190 mio. kr. i danske Area9 Lyceum. Med investeringen, der er markant større end tidligere investeringer fra Vækstfonden, sender fonden et markant signal om at ville sætte Danmark på verdenskortet som førende på området for uddannelsesteknologi.

Den danske teknologi- og læringsvirksomhed Area9 udvikler personaliserede, adaptive on-line læringsmoduler til skoleelever, studerende og medarbejdere, der skal efteruddannes. Det betyder, at enhver via computerprogrammer kan modtage undervisning, der løbende tilpasser sig den enkeltes niveau. Kursusmaterialet skræddersys simpelthen løbende, så niveauet hele tiden lægger sig til rette efter elevens eller kursistens foregående præstationer.

Vores mål er at skabe verdens førende læringsteknologiske virksomhed til såvel uddannelsessektoren som erhvervslivet. Og forhåbentligt kan det skabe et kraftcenter i Danmark for uddannelsesteknologi og forskning, siger grundlægger og direktør hos Area9, Ulrik Juul Christensen, der regnes for en af verdens førende uddannelsestænkere og sidder i et stort antal amerikanske og internationale rådgivende organer og organisationer.

Forskning har dokumenteret, at denne undervisningsform både forbedrer indlæringen og øger hastigheden i forståelsen af undervisningen hos de studerende, der har arbejdet med computerprogrammerne.

Flere tusinde universiteter og millioner af elever bruger i dag Area9’s tidligere platform, og prominente organisationer som New England Journal of Medicine bruger teknologien i deres NEJM Knowledge+ platform, som benyttes at tusinder af læger i USA og resten af verden.

Det er også dokumenteret, at virksomheder spilder meget store millionbeløb hvert år på efteruddannelse, som ingen effekt har, fordi den er standardiseret og ikke tilpasset den enkeltes niveau og særlige behov for nye kompetencer. Op mod 70 procent af det indlærte er allerede glemt dagen efter.

Vi investerer så stort et beløb i Area9, fordi vi vil understøtte Area9 i at blive et internationalt fyrtårn på området for læringsteknologi, og fordi vi forventer, at uddannelse og læring står overfor en revolution i måden, vi alle sammen skal lære på ved hjælp af kunstig intelligens og anden robotteknologi samt adaptive og personaliserede læringsalgoritmer, siger Vækstfondens direktør Christian Motzfeldt og uddyber, at educational technology, EdTech, er et investeringsområde, Vækstfonden har fokus på, netop fordi innovationspotentialet og markedsmulighederne er meget, meget store.

I krydsfeltet mellem disse nye teknologier og personaliseret uddannelse og læring befinder Area9 sig. Og her har de befundet sig i snart 20 år, siden stifterne som medicinstuderende og datalogistuderende startede en meget lang rejse, der i 2014 foreløbigt kulminerede med et opsigtsvækkende stort salg af dele af virksomheden til det amerikanske forlag McGraw-Hill Education.

Ligeledes har Area9 store, internationale virksomheder som Hitachi Data Systems, Coloplast og Topshop på kundelisten. Nu har de danske stiftere så åbnet et nyt selskab for adaptiv læringsteknologi: Area9 Lyceum.
SN-Brød: - Area9 har tiltrukket store koncerner, der opererer på globalt plan, til kundeporteføljen og det er vores forventning, at dette kan videreføres og accelereres yderligere, i takt med udviklingen og udrulningen af generation 4, siger Christian Motzfeldt, direktør i Vækstfonden.

Om valget af Vækstfonden som partner siger Ulrik Juul Christensen fra Area9: - Den rejse, vi er startet på, kræver, at man er på bølgelængde, og at der er stor tillid mellem parterne. Det har været vores primære motiv for at vælge Vækstfonden, men også fordi fonden meget hurtigt viste indsigt i vores industri og med det samme forstod, hvad vi vil.

I den kommende tid vil arbejdet med at designe fjerde generation af Area9s platform tage yderligere fart. Det nyeste skud på stammen kommer til at hedde Rhapsode.

Vi oplever en kolossalt stor interesse for vores fjerde generations platform, fordi de læringsteknologier, vi har udviklet de seneste ti år, har haft stor betydning for mange mennesker. Vi har samlet et dreamteam af kolleger, samarbejdspartnere og rådgivere, som ikke bare vil designe Rhapsode men også sikre, at den globalt vinder fodfæste i organisationer, skoler og virksomheder, siger Ulrik Juul Christensen.

Area9 Lyceum forventer at have de første produkter i produktionskvalitet klar til efteråret.

Ulrik er fra Haslev
Ulrik Juul Christensen bor nu i Boston med sin familie. Men han er opvokset i Haslev og har gået både på Sofiendalskolen og tog studentereksamen på Haslev Gymnasium.

Gymnasiet gav mig bredde og indsigt i både de naturvidenskabelige og de humanistiske områder, og jeg var meget interesseret i begge dele, sagde Ulrik til Haslev Posten i 2014.

Efter gymnasiet studerede Ulrik til læge på Københavns universitet, og grundlagde i 1997 Sophus Medical sammen med to klassekammerater fra Haslev Gymnasium. Det blev senere solgt.

I 2006 grundlagde han så firmaet Area9 sammen med en læge og to dataloger. Og det er jo gået helt fantastisk. I 2014 blev en del af virksomheden solgt for et større milionbeløb til den amerikanske virksomhed McGraw-Hill Education.

Det er i øvrigt Elverdam Advokater i Haslev der er juridisk afdeling for Area 9 koncernen, både i Danmark og i udlandet.

Danskejet koncern
Area9 er en danskejet koncern, der har to primære forretningsområder: Læringsteknologi og datalogisk højteknologi til optimering af menneskers værdi for virksomheder i forbindelse med call-centre, migrering af legacy systemer og procesoptimering.

Den datalogiske virksomhed, Area9 Innovation, leverer teknologi globalt til store virksomheder som banker, forsikringsselskaber og lægemiddelproducenter i et tæt samarbejde med den strategiske samarbejdspartner Cognizant.

Den nye læringsvirksomhed, Area9 Lyceum, samler alle koncernens læringsaktiviteter og IP rettigheder herunder Area9’s majoritetsaktiepost i Area9 Learning, der er verdens førende adaptive læringsvirksomhed i virksomhedssegmentet, og ejes sammen med McGraw-Hill Education efter at Area9 solgte en del af koncernen fra til McGraw-Hill Education i 2014.

Virksomheden drives fra både København og Boston.
Man kan læse mere på www.area9lyceum.com.

Om vækstfonden
Vækstfonden er statens finansieringsfond, som medvirker til at skabe flere vækstvirksomheder ved at stille kapital og kompetencer til rådighed. I samarbejde med private investorer har fonden siden 1992 medfinansieret vækst i over 6.600 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 20 mia. kr.

Vækstfonden investerer med egenkapital i partnerskab med private investorer og finansierer med lån og kautioner i samarbejde med danske finansieringsinstitutter. Samlet medfinansierer Vækstfonden over 800 virksomheder om året.

Man kan læse mere om vækstfonden på www.vf.dk.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Filmaften i Hylleholt Sogn
- HF’ere fra VUC i Faxe på Talent Camp
- Nu er Tobias godt kørende
- Åbent hus i Landbomuseet på Folehavegaard
- Skal du på efterskole - se hvordan det er på søndag
- DM Sølv til Kongsted-skytter
- Demente fyldte dansegulvet
- Nye borgere på bustur i kommunen
- Gratis foredrag i Forfatterhuset i Vindbyholt
- Perry Stenbäck og Dekadansorkestern i Huset
- Vil du have et fantastisk seniorliv?
- Tre grønne stole, en badebro og en fotoudstilling
Klik venligst
-
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst