Flot besøgstal i Terslev kirke

Torsdag 4. januar 2018 kl. 14:09

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Flot besøgstal i Terslev kirke
Foto: Pernille Børsting

I en tid hvor der er stor konkurrence fra mange sider og hvor forholdet til kirken er under forandring, kan Terslev kirke bryste sig af fremgang i besøgstallet.

I modsætning til andre af landets kirker, kan Terslev Kirke udvise en flot fremgang i besøgstal.

Den 1. december var det præcis et år siden, at et helt nyt menighedsråd tiltrådte i Terslev Sogn. Alle medlemmerne var helt nye, dog med undtagelsen af formanden Peter Fabian.

Det nye menighedsråd har haft et travlt år, hvor alle uden undtagelse har lagt mange kræfter i, at få sat Terslev Kirke på landkortet. Mange nye og spændende tiltag er det blevet til, både i kirken og i den tilstødende Sognegård. Derudover har de også har haft tid til at ansætte 2 nye kirkemusikere, en rytmisk organist og senest en ny sanger. Alle har, lige fra graver, henover musikere og til præster, vist en vilje til at yde en indsats for en god sag.

Der var derfor stor spænding, da rådets medlemmer forleden blev præsenteret for de opgjorte besøgstal. Det var blevet tid til evaluering. Havde årets indsats sat sit aftryk? I alle kirker landet over, optælles de besøgende hver søndag. Besøgstallet bliver ligeledes opgjort, i forbindelse med bisættelser, vielser, barnedåb, konfirmationer og andre handlinger. Overordnet er det vigtigt for den danske folkekirke at vide, hvor mange der kommer i landets kirker.

I gennemsnit besøges landets kirker af ca. 1% af et givent medlemstal i de respektive sogne.

Ud fra sidste kirkestatistik, er der noteret 1392 medlemmer i Terslev Sogn ud af ca. 1700 indbyggere. Hvis antallet af besøgende i Terslev Kirke skulle holde et landsgennemsnit, var forventningerne til menighedsrådet et gennemsnit på 14 besøgende hver gang.

Naturligvis kan tallene vise en skævvridning, når vielser, barnedåb og bisættelser indregnes i besøgstallene, udtaler formanden Peter Fabian. - Derfor har vi også valgt at dele tallene op således, at vi kommer frem til mere realistiske tal.

I kirkeåret 2015/2016 havde Terslev kirke et antal besøgende på i alt 1765 personer. Trækker vi føromtalte vielser, barnedåb mm. fra, svarende til 703 personer, ender vi med et samlet antal besøgende ved 55 højmesser, på i alt 1062 personer.

Det svarer til et gennemsnit på 19 personer gang, fortsætter Peter Fabian.
Det skal dog nævnes, at der i dette år var 5 såkaldte messefald, altså gudstjeneste, hvor der ikke kom nogen. - Kigger vi så på tallene for kirkeåret 2016/2017, har vi haft et antal besøgende på i alt 2520 personer, hvilket svarer til en fremgang på 43%. Trækker vi igen vielser, barnedåb mm fra, svarende til 1037 personer, ender vi med et samlet antal besøgende ved 55 højmesser, på 1483 personer. - I øvrigt har vi kun haft et messefald i år.

Både antallet af besøgende og det, at ingen ansatte må gå forgæves på arbejde, er vi ret stolte over, slutter en glad formand. - Det er en fremgang fra et gennemsnit på 19 personer pr. gang til 27 personer pr. gang.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Freja og Athos klubmestre
- Lær at bruge en hjertestarter
- Klimakonference på Lindersvold
- Drenge sigtet for hærværk
- Filmaften i Hylleholt Sogn
- HF’ere fra VUC i Faxe på Talent Camp
- Nu er Tobias godt kørende
- Åbent hus i Landbomuseet på Folehavegaard
- Skal du på efterskole - se hvordan det er på søndag
- DM Sølv til Kongsted-skytter
- Demente fyldte dansegulvet
- Nye borgere på bustur i kommunen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
-
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst