Faxe - Faxe Ladeplads Antenneforening og hurtig internet

Torsdag 28. december 2017 kl. 12:41

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Faxe - Faxe Ladeplads Antenneforening og hurtig internet
Niels Svane (arkivfoto)

Indlæg af:
Niels Svane
Formand Faxe-Faxe Ladeplads Antenneforening

Jeg var til det indkaldte møde Hylleholt Skole torsdag den 21. december 2017 som var indkaldt af vores kommende borgmester og andre ildsjæle. Jeg kom som almindelig borger samt formand for antenneforeningen.

Der gik ikke længe før jeg konstaterede, at der var tale om et salgsmøde sat sammen som et vækkelsesmøde.

Først blev vi præsenteret for fibernettets fortræffeligheder, som ikke kan overgås af noget andet medie. Der er ikke ende på de fordele fibernettet bringer med sig. Faxe Ladeplads vil opleve et boom af tilflyttere, og husene stiger i værdi og bliver meget nemme at sælge.

Fællesantennen blev udråbt som noget ustabilt skidt, hvor der lige før mødets start igen havde været et udfald. Hvad årsagen til udfaldet var, blev der ikke spurgt ind til. Antenneforeningens tekniker, som sad ved siden af mig, havde ikke fået nogen fejlmelding og heller ikke senere.

Foredragsholderen, Henrik Fjordager, som er udråbt som ildsjæl og tovholder, fortalte om sine genvordigheder på hjemmearbejdspladsen, hvor han kunne sidde adskillige timer på at uploade store filer, hvilket gjorde, at han ikke kunne arbejde hjemme fra. Han nævnte ikke i den forbindelse, at det er en telefonledning, som han har som internetforbindelse, hvilket i sagens natur giver en meget begrænset hastighed. Det lå hele tiden i luften, at internettet på fællesantennen slet ikke kan opfylde medlemmernes behov, hvilket er 99% usandt.

Da jeg forsøgte at forklare, at fællesantennen er lige så god, som en fiber, blev jeg af en af ildsjælene gjort bekendt med, at hvis jeg nævnte fællesantennen igen, så var jeg uønsket i lokalet, hvorfor jeg valgte at deltage i mødet uden yderligere indlæg. Ikke fordi jeg var bange for at blive smidt på porten, men jeg resolverede, at det var et vækkelsesmøde jeg var kommet til og ikke et seriøst møde, hvor meningerne kunne brydes.

Der var indbudt en ejendomsmægler til mødet, men han nåede ikke frem. I stedet var der en anden ejendomsmægler til stede, vores kommende borgmester Ole Vive.

Ole Vive kom med et indlæg om, hvor nemt det ville blive at sælge og købe huse i Faxe Ladeplads, hvis bare alle fik fiber ind i huset. Ole Vive har selv været aktiv i, at få mødet op at stå, men jeg kan ikke forestille mig, at det er fordi, at han er ejendomsmægler han deltog.

Faxe-Faxe Ladeplads antenneforening har de sidste 3 år investeret millioner i at opdatere vores anlæg, så vi kan tilbyde det samme, som fibernettet kan. Vi er meget tæt på at indgå aftale om, at opgradere vores anlæg til Docsis 3.1, hvilket vil give os de samme muligheder, om fibernettet. Men ikke nok med det, vores husinstallation kræver ikke, at der er en boks til hvert enkelt fjernsyn, som Fibia kræver. Så på den lange bane bliver vi bedre end Fibia, blot noget billigere.

Til sidst vil jeg tilføje, at jeg byder Fibia meget velkommen i vores område, da vi ikke kan tilbyde sommerhusejerne at komme på vores kabelnet til den meget lave pris, som Fibia lover, lige som vi ikke kan tilbyde at komme ud i de tyndt befolkede områder. Men det har Bo Jørgensen jo redegjort for i sit indlæg i Faxenyt, hvor han beskriver, at SEAS-NVE har opkrævet en overpris for vores el for at kunne udrulle fibernettet. Det tror jeg ikke, at vi er blevet gjort bekendt med som elkunder.

En af deltagerne i mødet beskrev meget følelsesladet, at han skulle betale 35000 kr for at få lagt en ny stikledning 30 m lang. Det var så antenneforeningens skyld. Det ville aldrig ske med Fibia.

Stikledningerne i antenneanlægget ejes af brugerne, og hvis der opstår skade på stikledningen, så er den dækket af en stikledningsforsikring, hvis man har tegnet en sådan. Hvis man ikke har udnyttet denne mulighed, så er det selvfølgelig ens eget problem.

Jeg tror ikke Fibia i samme situation ville udføre arbejdet gratis.

Gå ind hos Fibia på: Tillægsydelser og gebyrer for fibernet, så tror jeg de fleste vil overveje endnu engang at blive kunde hos Fibia.

Til sidst vil jeg opfordre vores medlemmer af antenneforeningen til at gå ind på internettet og søge nedenstående, som beskriver, at antenneforeningen i fremtiden til hver en tid kan matche Fibia.

YouSee: Gigabit internet i coax-kablerne
af
Lars Ladingkær
9. maj 2017 - 91

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Kommentarer til artiklen:
Viasat med i Waoo tv-pakkerne

Fibernet fra Fibia giver helt nye muligheder for at få uforglemmelige tv-oplevelser. Vi leverer tv fra Waoo, som har indgået en unik aftale med Viasat. Der er tre nye Waoo Viasat TV-pakker, og du kan desuden tilkøbe alle Viasat-kanalerne enkeltvis.

Med Waoo Viasat Stor TV-pakke får du tilmed streamingtjenesten Viaplay Total med uden ekstra beregning. Dét er fleksibelt tv, som det burde være.

http://www.fibia.dk/privat/kundeservice/kundecenter/fibia-nyheder/2018/januar/populaere-viasat-kanaler-flytter-ind-i-waoo-tv-pakkerne/?utm_campaign=20180112_nyhedsbrev_leads&utm_medium=email&utm_source=Eloqua
Henrik, 12-01-2018 15:33:46

Kan sagtens forstå de personer der har problemer med udfald i antenne foreningen vil skifte til Fibia
Her i huset har vi yousee direkte incl tv uden udfald (- nytårsaften 2016) og er godt tilfreds = vores behov
Fiber er til store familier , hjemmearbejdspladser og gamere og uden tvivl det rette at vælge nu.
Men at sige det er fremtiden?
Fremtiden er 5g og det lurer indenfor de næste par år og faktisk er Danmark med som forsøgsland
Teknologien er bare hurtig og bulder derudaf.
Tillykke til alle indbyggere at man nu også kan vælge fiber i Faxe Ldp
Det er sundt med konkurrence !
Iøvrigt dejligt at vide at vores nye Borgmester er interesseret og deltager i møder for Faxe Ldp og fremtiden. Godt Nytår
Jensen , 29-12-2017 15:07:29

Kære Niels Svane
Husk når du peger med din pegefinger er der 3 fingre som peger på dig selv!!
Hvis bestyrelsen i antenneforeningen tog ved lære af dette, ville i være mere accepteret i dagligdagen og debatten.

Godt nytår.


Lars, 29-12-2017 11:01:33

Kære Niels Svane
Mødet om Fibia har åbenbart lignet de generalforsamlinger du selv afholder i Antenneforeningen, så det er mærkeligt, at du ikke har følt dig hjemme! Antenneforeningen tilbyder ikke alle i Faxe Ladeplads tilslutning. Det i sig selv gør tilslutning til Fibia attraktiv. Tak til Antenneforeningen for i mange år at have serviceret deres kunder med gode priser og svingende service.
Men gasbeslysningen, 78 pladerne, fastnettelefoner og coax kabler har haft deres tid.
Aksel Wolter, 29-12-2017 10:38:19

Har lige tjekket muligheder på både antenneforeningen.dk og på fibia.dk/faxeladeplads.

Der er slet ingen tvivl. I antenneforeningen skal der betales for dyrt ikke stabilt internet ( TDC/YouSee ) + tv Abonnement ( for lidt for pengene i pakkerne ) + KONTIGENT
Eneste sted antenneforeningen er billigst, er opstarts gebyret, MEN bemærk der kommer også omkostninger derudover.

Hos fibia skal der betales 1995,- i etablering og så internet og tv. Både mere stabilt og mest for pengene i tv pakkerne.

Det nu, vi skal nå de 400 tilmeldinger og vi er over 2000 i Faxe Ladeplads.

Kim , 29-12-2017 10:23:31

Men hvis faxe vil have flere it virksomheder så skal i give dem den eneste ting de beder om, Fibernet.

Mikkel R, 29-12-2017 08:35:46

Jeg har svært ved at se fordelene ved at skifte fra en velfungerende Internet og TV pakke via antenneforeningen
Dennis Sørensen, 29-12-2017 00:31:14

Niels Svane har åbenlyst et større problem.
Hvis han ikke var bange for fiber løsningen til Faxe Ladeplads, havde han nok ikke brugt så meget negativitet i pressen, om den kommende konkurrence fra Fibia.
Og alle der deltog i mødet, kan også læse, at Niels Svane direkte kommer med usandheder i den trykte presse, om hvad der blev sagt på mødet.
Bent Sole, 28-12-2017 22:03:08

Måske allerede i morgen og senest inden den 31/12 vil der være over 400 tilmeldte hos Fibia. Vi er meget tæt på nu.
Dette betyder at Faxe Ladeplads vil få fiber og at Fibia de næste 2 år, holder døren åben, for at over 1600 flere husstande i Faxe Ladeplads også vil kunne få fiber. Etablering kun 1995,- og billig internet + bedre tv mulighed o.s.v. Www.fibia.dk/faxeladeplads
Henrik, 28-12-2017 21:31:54

Nu har jeg jo slet ikke noget græs, for jeg bor i et område hvor antenneforeningen ikke leverer..

Til gengæld har jeg læst artiklen, som Hr. Svane anbefaler i sin artikel.
Og selvfølgelig kan det lade sig gøre, - vist, - og spørgsmålet er måske mere, hvad man tror på i fremtiden.

Men det virker altså lidt underligt, at man ikke allerede er gået i gang med en opgradering af coax, hvis det er dér, man tror fremtiden ligger.

Jeg har egentlig stor respekt for en antenneforening. For den vidner om at man kan, hvis man vil.
Og uden at vide hvor længe foreningen har eksisteret, synes jeg at det virkelig har været fremsynet.

Men for mig er kobber ved at være fortid, da jeg tror at det over tid er for kompliceret og dyrt at holde “up to date”.
Problematikken ligger vel også lidt i, at antenneforeningen er medlemmernes udstyr og det kan være svært at følge med udviklingen, - og dyrt.!

Mht. til Trustpilot og Fibia skal man nok tage det lidt gelinde. For hvis man prøver samme øvelse med YouSee er resultatet mildest talt heller ikke overbevisende..

Med venlig hilsen
Michael N, 28-12-2017 19:14:30

Hmmm, det undre mig at du ved at jeg bruger “kobberkabler (tlf)” nu hvor du siger jeg ikke nævnte det. Det var jo dig der “angreb” mig med “ hvor ved du det fra - når du ikke bruger fællesantennen”, lige efter at jeg netop havde gjort opmærksom på dette. Der var ingen der talte nedgørende om antenneforeningen, før du begyndte din salgstale. Og det var der at en “ildsjæl” sagde at vi ikke var kommet for at diskutere antenneforening, men for at høre hvad fibernet kunne tilbyde. Jeg fortalte også kun hvad mine betragtninger og erfaringer var og folk selv måtte tage stilling til hvad de ville. Hvis jeres produkt og jeres service er så fantastisk, så tror jeg ikke vi får fibernet til byen - men lad os nu se. Men der er vel også plads til både antenneforening og fibernet, så folk kan vælge hvad de vil.
Henrik Fjordager, 28-12-2017 19:09:42

Nu er det ikke altid naboen græs er grønnere. Se evt. Fibia anmeldelser på dette link https://dk.trustpilot.com/review/www.fibia.dk
Men skulle man ikke kigge på produkterne i stedet for personerne bag. Antenneforeningen er jo ejet af medlemmerne og er man ikke tilfreds med bestyrelsen er der jo generalforsamling en gang om året. Så kan man jo gøre sin indflydelse gældende. Det er i dag muligt at få 300 Mbit på coax i Faxe Ladeplads, hvis man har behov for det. Docsis 3.1 giver mulighed for 1000 Mbit. Den dumsmarte bemærkning om hvorfor man ikke allerede for mange år siden har bygget om til denne helt nye standard, viser jo bare at man ikke har sat sig ind i tingene. Jeg er enig med Søren at der altid leveres minimum den hastighed som man betaler for
En anden Nielsen, Faxe Ladeplads, 28-12-2017 18:19:26

En fantastisk artikkel….?

Før jeg flyttede til Faxe Ladeplads læste jeg en artikel om en stakkels person, som havnede helt i Østre Landsret med antenneforeningen.
Jeg fattede dengang ikke, hvordan det kunne være muligt, - indtil jeg opdagede, at man havde mere end et års opsigelse (dengang, - i dag er det vist 3 mdr).

Efter at være flyttet til området (“Syd for åen”) har jeg været lidt overrasket over at konstatere, at der ikke er mulighed for tilslutning til antenneforeningen her (sommerhusområde).

Det er nu efterhånden gået op for mig, at det måske ikke er så ringe endda, - for de mennesker, som jeg har kontakt til her i byen, og som er på foreningens kabel, er på ingen måde imponeret, - for at sige det mildt.

Jeg kan forstå, at foreningen drives som et slags “kongedømme”, hvor “kongerne” altid har ret, - og absolut ikke som et fælles gode for brugerne.
Ganske forunderligt, faktisk.

At formanden i ovenstående artikel så svinger postulaterne i en lind strøm gør ikke troværdigheden bedre.

HVIS (!?) et coax-kabel er på niveau med fiber (???) springer det voldsomt i øjnene, at man først nu er i gang med at overveje en opgradering..

Tidligere har hr. Svane spredt en lind strøm af postulater:

At vi betaler for samme produkt hos Seas 2 gange er simpelthen ikke rigtigt.
At Fabia skulle være aggressiv i sin markedsføring er absolut ikke min opfattelse.
At fibernet kun har sin berettigelse i tyndt befolkede områder, er direkte forkert.
At fibernettet bliver oversolgt er også forkert. Om en kort årrække vil selv TV-teknologien kræve ganske stor hastighed, og de mennesker, som i dag spiller online-spil ved om nogen, at fiber er sagen.
At billedkvaliteten på TV er ringere, er usandt.

Jeg glæder mig seriøst til at få fiber, så jeg kan komme på elektronisk niveau med børn, venner og bekendte.

Godt Nytår.

Michael N., 28-12-2017 17:25:46

Hej Niels Svane(sang)
Hvorfor fremgår det ikke af jeres referater hvor meget bestyrelsen får i honorar? Er det det som du er bange for at miste. Hvis antenneforeningen var seriøs og ønskede at beholde sine kunder havde man vel opgraderet for mange år siden? I Køge er der mange problemer med No SEE, og det har der jo også været her. Vi hilser Fibia velkommen og ser hvad de kan tilbyde, så kan du i mellemtiden se om du kan lave et godt tilbud!
Nielsen, Faxe Ladeplads, 28-12-2017 16:34:21

Jeg har heller ikke problemer med Faxe-Faxe Ladeplads Antenneforening produkter, internet hastigheden er altid mere end det jeg betaler for og et fejlfri TV-signal.
Det er godt at læse at antenneforeningen opgradere anlægget til Docsis 3.1, dermed kommer anlægget til at tilbyde en internet hastighed der til fulde matcher den hastighed som Fibia tilbyder .
Niels Svane hvorfor ikke forberede anlægget til Docsis 3.1 Full Duplex med det samme ?
Søren B. Sørensen, 28-12-2017 15:16:21

Har nul problemer med Faxe-Faxe Ladeplads Antenneforening produkter, så hvorfor skifte til Fibia og måske få problemer, og så syntes jeg Ole Vive som kommende borgmester skulle holde sig neutral i denne sag.
Ulf Olsgaard, 28-12-2017 14:22:07

Hr Niels Svane,når antenneforeninger har så godt et produkt,hvorfor dækker de så ikke hele flp ,jeg vil da gerne være med hvis i kan levere det samme som Fibia og til samme pris,det virker som at ant foreningen er gået lidt i stå ,har trods alt eksisteret i byen i rigtig mange år,men er ikke interesseret i at udvide.
Erik Larsen, 28-12-2017 12:58:04


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Bedre og billigere offentlig transport til borgerne
- Seniorbofællesskab på Grøndalsgrunden
- Havde håbet på flere sygeplejersker
- Radikale i Faxe ønsker børnene tillykke
- Spildevand - spørgsmål til kommunaldirektøren
- Ønsker fuglebeskyttelse yderligere amputeret
- Ja tak til rent postevand
- Trist skamfering af byens største ægte kastanjetræ
- Et budget med god sammenhæng
- Derfor siger vi nej til budgettet
- Et markant budget
- Udkast til øget adgang til naturoplevelser
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst