Fibernet i Faxe Ladeplads - med forlænget spilletid

Fredag 15. december 2017 kl. 09:54

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fibernet i Faxe Ladeplads - med forlænget spilletid
Indlæg af:
Bo Jørgensen,
ildsjæl og sommerhusejer
i Faxe Ladeplads

Så vidt vides rækker fællesantennen kun til Faxe Å. Syd for Faxe Å-broen er vi mange der også har brug for en stabil internetforbindelse. De 2 ’mulige løsninger’, fibernet kontra fællesantenne, kan dog ikke sidestilles, da der er tale om 2 forskellige produkter, henholdsvis lysleder- og kobber/coaxkabler.

En bredbånds-kabelforbindelse baseret på lysleder-fibernet har helt klare fordele og er ubetinget den hurtigste og mest stabile løsning til Internet-brug der udbydes. Fibernet er udkantsvenligt. Fibernet forsyner de yderste brugere på ledningen med samme kapacitet og hastighed, som dem der ligger først på ledningen og dette uanset hvor stor datatrafik der i øvrigt er på fibernettet.

I områder hvor det er vanskeligt at få tilfredsstillende dækning til sin mobiltelefon kan telefonen automatisk koble sig på bredbånds-forbindelsen via trådløst wi-fi og en installeret app. På nyere telefoner er denne funktion ofte indbygget. En stabil bredbåndsforbindelse som fibernet er helt nødvendig for en god brugeroplevelse.

Ønsker man at beholde sin fastnet-telefon, kan forbindelsen kobles til fibernettet og er således ikke afhængig af det gamle kobbernet, der med et svindende antal brugere, næppe bliver billigere i fremtiden.

TV-mulighederne med fibernet adskiller sig nok ikke væsentligt fra andre udbydere som det ser ud lige nu, men nye standarder og muligheder som baserer sig på fibernet-teknologien er på vej.

Bestilles en fiberforbindelse af et firma i et udkantsområde, kan prisen ligge på 50-150.000 kr. Med det foreliggende tilbud til os fra Fibia er prisen ca. 3.200 kr. og efter 6 mdr. kan abonnementet opsiges og uden yderligere udgifter har man en fibernet-forbindelse installeret i sit hus i mange år frem, -og nu måske med håndværkerfradrag. Den hvilende fiberbindelse kan åbnes igen når man ønsker det.

Lyslederkablet i huset vil være ejet af samme firma som ejer EL-forsynings-kablet i dit hus og vedligeholdes på samme måde helt ind i ’boksen’ på væggen. Kablet skydes så vidt mulig ind på din grund, så haveanlæg og belægninger skånes for opgravning. Kablet føres gennem ydervæg/sokkel og afsluttes med en boks på væggen, -alt inklusiv i prisen.

Velfungerende mobiltelefoni og internet-forbindelse med fibernet, øger interessen for bosætning, iværksætteri, opstartsvirksomhed og hjemmearbejdspladser, som igen øger efterspørgslen på vores ejendomme, med kortere liggetider og måske bedre priser.

Installeret fibernet-forbindelse efterspørges i stigende grad af huskøbere, fibernettet kan således være en afgørende faktor for at få huset solgt. Fibernet giver dynamik i vores lokale erhvervsliv, som igen er afgørende for vores offentlige serviceniveau. -Og mon ikke Vattenfall har haft tilstedeværelsen af ’FIBERNET i Klintholm og ikke i Faxe Ladeplads’ med som parameter i deres valg af kommende servicehavn til vindmølleprojektet på Kriegers Flak......!!!

Guldborgsund er godt på vej med fiberudrulning og kombineret med Fehmaren-forbindelsen og den infrastruktur der følger, er det ikke utænkeligt at de udvikler et kraftcenter i deres område. Køge buldrer også derudaf. I al beskedenhed kan nævnes Faxe Kommune’s ’Vilde Vesten’. Teestrup melder om stor tilfredshed med deres fibernet. Skuderløse er tilsluttet og Bråby er godkendt til udrulning.

’Vågn op, Faxe Ladeplads!’, -det er nu vi har muligheden for at rykke med ind i fremtiden.

En gentagelse af denne unikke mulighed for et håndgribeligt løft, ud af ’strandkant’ og lurende stangnation i vores område, ligger nok ikke lige om hjørnet. En rum tid vil formentlig gå inden en udbyder igen vil forsøge sig, hvis det ikke lykkes at opnå de 400 tilmeldinger som Fibia har sat som minimum for at udrulle fibernet. Det aktuelle antal tilmeldinger kan ses på dette link:

http://www.fibia.dk/privat/subsites/fiberbyer/faxeladeplads-4654/

At interessen og tilslutningen har været så svag er meget overraskende, i en ellers så aktiv by som Faxe Ladeplads. Det vurderes at borgernes fokus har været rettet mod andre vigtige aktiviteter i den periode Fibias kampange har kørt. Det er nu besluttet at:

Tilmeldingsperioden forlænges til årsskiftet og kommunen afholder borgermøde om fibernet i Faxe Ladeplads, torsdag d. 21/12, kl. 18.30 på Hylleholt Skole, blok B, Dannebrogsvej 1, 4654 Faxe Ladeplads.

Med pt. 267 tilmeldte skal der fortsat gøres en stor indsats i Fakse Ladeplads for at nå i mål med 400 tilmeldinger inden 1. januar 2018.

Alle opfordres til at snakke med naboen og andre lokale om hvor vigtigt det er at tilmelde sig. Har man lyst til at yde en ekstra indsats og gøre det mere organiseret sammen med os, ’der bare rigtig gerne vil have stabilt bredbånd’, er man meget velkommen til at kontakte ’Ildsjælene’ på Henriks telefon: 2448 5327
Det bedste der kan siges om ikke at nå i mål, er at det i så fald har været en gratis omgang for os tilmeldte. Så hvad er der at miste? -Lige bortset fra FIBERNET i Faxe Ladeplads!

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Kommentarer til artiklen:
Tilmeld dig her

http://www.fibia.dk/privat/subsites/fiberbyer/faxeladeplads-4654/
Henrik, 21-12-2017 09:55:27

Jeg har forlængst tilmeldt mig direkte til Fibia og vil anbefale alle sommerhusejere i Faxe Ladeplads at gøre det Samme. Jeres huse vil stige i pris og være lettere og sælge.


Keld Volder, 17-12-2017 10:57:36


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Bedre og billigere offentlig transport til borgerne
- Seniorbofællesskab på Grøndalsgrunden
- Havde håbet på flere sygeplejersker
- Radikale i Faxe ønsker børnene tillykke
- Spildevand - spørgsmål til kommunaldirektøren
- Ønsker fuglebeskyttelse yderligere amputeret
- Ja tak til rent postevand
- Trist skamfering af byens største ægte kastanjetræ
- Et budget med god sammenhæng
- Derfor siger vi nej til budgettet
- Et markant budget
- Udkast til øget adgang til naturoplevelser
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst