Kostpolitik eller ej?

Tirsdag 5. december 2017 kl. 10:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kostpolitik eller ej?
Indsendt af: Andreas Tofte Bøndergaard fra 8.a på Nordskovskolen, næstformand i skolens elevråd


“Kostpolitik eller ej?”, Sådan indledte jeg meningsmålingen til forældrene på Nordskovskolen. Jeg, samt resten af elevrådet var interesseret i at vide, om hvorvidt forældrene tillod, at børnene måtte have en kage med på deres fødselsdag.

Denne undersøgelse var lavet på baggrund af, at der findes en meget uklar og uønsket kostpolitik på Nordskovskolen.

Overraskende nok, så svarede 88,8% ja til, at man måtte dele kage eller andet sødt ud på sin fødselsdag. Noget, som ville undre mange, hvis de fandt ud af, at der blev foretaget en beslutning om, at vedtage en kostpolitik uden at flertallet rent faktisk ønskede det.

På sedlerne stod der kommentarer som: “Lad vær med, at være sukkerforskrækkede”, “Skolen giver sig selv lov, når de har lyst, hvorfor så ikke til fødselsdage” og “Synd, at lærernes sparsomme tid skal bruges, som mad-politi”.

Det står meget klart, at det ikke kun er eleverne, der er trætte af kostpolitikken, men også flertallet af forældrene. Udover, at det er en ærgerlig beslutning, som blev foretaget dengang man vedtog kostpolitikken. Så er kostpolitikken meget uklar.

Der står i kostpolitikken, som kan findes på vestskolen.dk: “Målet er; At forældre medvirker til, at der ved fødselsdage m.m. uddeles sunde alternativer frem for usunde, fede og søde fødevarer”.

Problemet med dette er bare, at sødme er en smag, som forefindes i rigtig mange naturlige og sunde fødevarer og nærmest ikke kan undgås. Fx. honning, stevia m.m.

Hvad er per definition usundt ifølge kostpolitikken?

Ja, det vides ikke. Men alt hvad lærerne synes ikke er “nødvendigt mad” bliver konfiskeret. Nogle elever har sågar oplevet, ikke at kunne få udleveret deres “usunde fødevarer” efter skoletid, som ellers var lovet dem.

Der står også: “Eleverne skal lære, at skelne mellem hverdag og fest og forstå, at sundhed er et spørgsmål om balance”. For det første, så ville mange nok betegne deres fødselsdag, som en fest, derudover så er det jo en sørgelig fantasi, at indoktrinere eleverne med, at sukker og fedt er dødsensfarligt.

For nogle uger siden indførte skolen et nyt tiltag i skoleboden. Det var, at man fra d.d. ikke længere kunne få ketchup til pølsehornene. Tragisk. Hvilket billede giver man dem ikke, når de pludselig ikke længere må spise ketchup. Der er åbenbart “for meget sukker i”.

I denne verden vi lever i, hvor helt unge børn får anoreksi og bulimi, da de gerne vil ligne modeller og skønhedsidealer. At man ikke længere må spise ketchup hjælper da bestemt ikke på det problem.

Man kan kun undre sig over, hvad mon det næste bliver?

Glutenfrie sandwich og pølsehorn, vegetarmad eller slankekure i skolen, så alle uanset, om de er over-, under- eller normalvægtige, skal tabe sig.

Skolens grundlag er, at de har et fokus på øget koncentration. De mener kort sagt, at sukker forværrer koncentrationen hos eleverne.

Men hvis man er 24 i en klasse, hvilket ville svare til 2 elever om måneden. Hvis de slog sig sammen og uddelte en dag om måneden. Så kan jeg ikke se det store problem. Det burde skolen heller ikke kunne.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Skal Faxe Kommune eje oversøiske aktier?
- Bus 630R fortsætter uændret i 2019
- Stødende, Haslev, Faxe og lysende standere
- Åbent brev til borgmester og kommunaldirektør
- Hvad skal der ske med rute 630R fra Faxe Ladeplads?
- To akutpladser står ikke mål med udfordringen
- Ungdomsråd - ja tak
- I strid med egne regler
- Alle gode gange tre...
- Kære borgere i Faxe by og Faxe Ladeplads
- Om seniorbofællesskab
- Er Dalby bare et hul i jorden?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst