En god aftenskole at arbejde i...

Mandag 4. december 2017 kl. 08:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

En god aftenskole at arbejde i...
Lis Ahrenkiel, som underviser i patchwork og broderi, kan fejre 50 års jubilæum i LOF Haslev.

LOF Haslev havde i sidste uge tre-dobbelt jubilæum. Hele tre jubilarer havde henholdsvis 50-års jubilæum, 40-års jubilæum og 25-års jubilæum.

Det hører til sjældenhederne, at der fejres jubilæer nu til dags, men i LOF Haslev har tre undervisere nu været så vedholdende og dygtige, at de har formået at udbyde så spændende kurser og holde på kursisterne, at det netop er blevet til så mange års arbejde hos LOF Haslev.
Det handler om lærer Lis Ahrenkiel der underviser i Patchwork og broderi, som kan fejre 50-års jubilæum. Lis Ahrenkiel underviser troligt hver torsdag aften på to fuldtegnede hold. Lis startede i LOF Haslev i 1967 to år efter aftenskolen blev oprettet i byen.
Netop dette fag hvor kursisterne selvstændigt og efter kyndig vejledning arbejder med quilt, patchwork og sting er meget populært. På holdene udformer, dekorerer og formgiver de brugsting til hjemmet såsom tæpper, tøj og brugsting, er meget in - også i 2017.
LOFs 40-års jubilar, som faktisk har været hos LOF i 42 år, er lærer Lene Hebo Johansen, der også underviser i de kreative fag - nemlig på holdene i ”sy-smart-tøj”. Lene har 6 hold i gang - to efterårshold, to forårshold og så to forventelige sommerhold. Her lærer de trofaste kursister at sy smart tøj til sig selv og hele familien. De syr i alle slags stoffer og syr al slags tøj. Samtidig giver Lene Hebo Johansen individuel undervisning i, hvordan man klipper i stof og tilpasser dette, samt hvordan man kan gøre brug af mønstre til syning.
Lene Hebo Johansen startede i LOF Haslev som meget ung i 1977 som lærer og har ligesom Lis Ahrenkiel trofaste kursister hver uge. I øvrigt er Lene Hebo Johansen også valgt som lærerrepræsentant i LOF Haslevs bestyrelse, hvilket hun har været i en del år.
LOFs 25-års jubilar er Yoga- og bevægelseslærer Hanne Wiese Lorensen. Hanne har i 25 år undervist i bevægelse fra top til tå og i yoga, specielt for kvinder i alle aldre. Hvis du hører til en af dem, hvis livsglæde og udfoldelser hæmmes af fysiske problemer og udfordringer, så er det yoga man skal gå til. Hannes hold bliver i øjeblikket varetaget af en anden yogaunderviser. Hanne kom til Haslev i 1992 og har hvert år haft mange kursister på sine hold.
Jubilæerne blev fejret med en jubilæumsmiddag på Rønnede Kro.
Både bestyrelsen og skoleleder Claus Kronborg, som er skoleleder for LOF Haslev, er utrolig glade for alle undervisere.

- Vi gør meget ud af personalepleje som det hedder, og da vore medarbejdere er LOF Haslevs ”guld” så betyder det meget for os, at både kursister og underviserne har det godt sammen. Oplevelsen og glæden ved at gå på et hold i aftenskolen, hvor samværet og dialogen er god, betyder meget i hverdagen, siger Claus Kronborg og fortsætter:
- Vore undervisere er LOF Has­levs ambassadører. Det er dem der har den direkte kontakt med vore kursister. Vi betaler flere gange om året til uddannelse og kurser for vore ansatte, hvilket jo kommer både LOF og kursisterne til gode. Det er vigtigt at vore undervisere er så kompetente, at de har den sidste og nyeste viden på de fag om områder de underviser i.

- Alle vore undervisere gør en utrolig flot indsats i det daglige og jeg er meget stolt af kun at høre rosende tilbagemeldinger, når hold afslutter, så vi glæder os meget over hver dag og over den tilslutning, der er til vore mange hold, foredrag og udflugter, som vi i vores husstandsomdelte kursuskatalog har over 150 af, fortæller Claus.

LOF Haslev har i øvrigt modtaget Arbejdstilsynets ”grønne smily” som bevis for, at alt fungerer som det skal både personale- og lokalemæssigt.

- I en nylig afsluttet arbejdspladsvurdering (APV-undersøgelse) i LOF Haslev om arbejdsmiljø, er der flere af vore undervisere der udtaler, at ”det kan ikke være bedre”, ”just perfect” og ”at det er min 20. sæson som underviser, så det siger jo alt”. Det er jo dejlige tilbagemeldinger at få, siger en glad skoleleder og håber, at der kommer flere velfortjente jubilæer de kommende år i LOF Haslev.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Tænk anti-inflammatorisk og bliv glad
- Svensk trubadur besøger Haslev Kirke
- Super søndag i Faxe-hallen
- Cykelhandler, kørelærer og et tårn modtog priser
- Nøddebo Præstegård - med Stevns Friluftsscene
- Jernbaneoverkørslen i Haslev lukker
- Alle mennesker er noget værd - så hjælp Kirkens Korshær...
- Klovnen Tulle inviterer trængte familier til julehygge
- Kunstklubben Faxe i nissehumør
- Gud hvor det swinger i Smerup Kirke
- Vi er ikke til at blive fri for...
- Verdens Gang: Det er ikke let, Skat
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst