Fibernet i Faxe Ladeplads - nu eller aldrig...

Torsdag 30. november 2017 kl. 12:12

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fibernet i Faxe Ladeplads - nu eller aldrig...
Faxe Ladeplads: Tirsdag den 28. november blev der holdt informationsmøde på Hylleholt skole om muligheden for fibernet i byen - og der kommer endnu et møde torsdag den 7. december.


Mødet var arrangeret af en flok ildsjæle, som blev repræsenteret af Henrik Fjordager. Til mødet havde Fibia sendt Fiberkonsulent Johnny Aaberg, som orienterede om mulighederne.

- Vi har allerede leveret meget fibernet til Faxe Kommune. Og nu har vi så sat ekstra tryk på at tilbyde muligheden for at få rullet fiberkablerne ud til både helårsboliger og fritidshuse. Det gør vi blandt andet, fordi vi har fået mange henvendelser om, at Faxe Kommune har brug for mere fibernet. Derfor undrer vi os i Fibia over, at opbakningen ikke er større, siger Johnny Aaberg.

Der er nemlig for nærværende alt for få der har tilkendegivet, at de gerne vil have fibernet, og kommer man ikke op på 400 bliver det ikke til noget.

Gennem en hel del år er dagligdagen for de fleste mennesker blevet præget mere og mere af internettet. Papirpost er næsten helt aflyst af mail og som altid, når nye muligheder dukker op bruges de i større og større omfang.

Mange familier sender hinanden hilsener med billeder og somme tider små videoer og styrker derved familiebåndene. Reklamer i papir fravælges til fordel for se dem på nettet.

Denne udvikling har været stigende gennem mange år, og mange internetbrugere oplever ind imellem, at netforbindelsen arbejder meget langsomt.
Derfor ønsker flere og flere at få adgang til det hurtigste internet der findes, nemlig fibernet.

I Faxe Ladeplads begyndte nogle mennesker derfor at undersøge, om man kan få fibernet til byen. Det lykkedes dem at få Fibia til give et tilbud. Og det var så aftenens tema.

Tilbuddet omfatter både et tilbud om internetforbindelse og mulighed for at knytte det sammen med gode TV-signaler samt en fastnettelefon.
Det mindste fibertilbud er en forbindelse på 10/10 Mbit/s - og så stiger de gradvist til 100/100 for at toppe med 300/300 Mbit/s

Fælles for alle fiberforbindelser er etableringsomkostningerne, der dækker alt, hvad der skal laves for at have signalet inde i huset og klar til brug. De er på 1995 kr. For at få det skal man binde sig for ½ års abonnement til priser fra 199 kr. over 299 kr. til 349 kr. pr. måned.

TV-pakkerne er meget varierede, og priserne bevæger sig fra 129 kr. over 239 kr. og 369 kr. til 519 kr. pr måned. Derudover er der mulighed for tilkøb af forskellige „Frit Valg Kanaler” og „Frit Valg Pakker”. Man er dog ikke tvunget til at købe TV-signal, hvis man har et, man er glad for, og som man ikke vil af med.
Det hele er beskrevet på www.fibia.dk/faxeladeplads - og her kan man tilmelde sig. Og vigtigst af alt: For at det skal blive en realitet, skal der være 400 tilmeldinger senest den 15. december i år.

Næste informationsmøde bliver afholdt torsdag d. 7.dec. kl. 18.30 på Hylleholt Skole blok B., og her er alle velkomne med alle gode spørgsmål.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Kommentarer til artiklen:
Nu er Faxe Ladeplads jo ikke helt uden hurtigt bredbånd. I de områder hvor der er fællesantenne er der mulighed for at få bredbånd fra YouSee på op til 300 Mbit også uden at have en tv pakke. Man bør bruge fiberresurserne på de områder som ikke har den mulighed.
Erik Nielsen, 01-12-2017 14:09:39

Vi ville meget gerne have deltaget, men tidspunktet for mødet var for tidligt på dagen i forhold til arbejdet. Så vi holder den nye mødedati/tid meget velkomment😊
Susanne Bengtsen Christensen, 01-12-2017 11:34:10

bare husk at selvom opbakningen er stor nok og i får en underskrevet etableringsaftale som jeg fik så kan fibia løbe fra aftalen som de gjorde her i Store Spjellerup, så mit råd er stol ikke på dem....
Carsten Store Spjellerup, 30-11-2017 19:16:17


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Tænk anti-inflammatorisk og bliv glad
- Svensk trubadur besøger Haslev Kirke
- Super søndag i Faxe-hallen
- Cykelhandler, kørelærer og et tårn modtog priser
- Nøddebo Præstegård - med Stevns Friluftsscene
- Jernbaneoverkørslen i Haslev lukker
- Alle mennesker er noget værd - så hjælp Kirkens Korshær...
- Klovnen Tulle inviterer trængte familier til julehygge
- Kunstklubben Faxe i nissehumør
- Gud hvor det swinger i Smerup Kirke
- Vi er ikke til at blive fri for...
- Verdens Gang: Det er ikke let, Skat
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst