Uhensigtsmæssig fjernstyring

Mandag 20. november 2017 kl. 12:38

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Uhensigtsmæssig fjernstyring
Indlæg af:
Lone Stæhr, enhedslisten
Nygade 14
4690 Haslev

Trods gode tiltag som borgermøder rundt omkring, er der mange eksempler på, at embedsmænd og politikere i dagligdagen tager vigtige beslutninger, uden at spørge eller informere de borgere, som det hele handler om.

Sagen om Haslev Museum og Perlen er et skræmmende eksempel. Vi er mange, der har haft glæde af museet, som det var, blandt andet takket være lokale ildsjæle med Kjeld Nielsen i spidsen. Vi kniplede, broderede og klippede i papir på førstesalen om aftenen eller i efterårsferien med vores børn. Vi kunne bruge museet til at vise byens historie, og museet dannede rammen for andre arrangementer: vaskedag, rebslagning, kulturnat. Den slags aktiviteter kunne jo udvides. Tænk, om lærerne havde adgang til museet og kørekort til en eller flere aktiviteter i lighed konceptet for naturvejlederens hytte.

Østsjællands Museum har nu overtaget museet. Førstesalen er blevet ryddet. Perlen skulle fremover drive museet. Men: Perlen lever et usselt liv under trange urimelige kår i et butikslokale i Jernbanegade med toilet i gården. Museet er i forfald og det drypper gennem taget. Østsjællands Museum har ingen ildsjæle, der brænder for Haslev.

I Business Faxe fik tre iværksættere en velfortjent førstepræmie, fordi de har startet konceptet "Handl- Lokalt.dk". Samtidig må skoler og institutioner ikke handle lokalt på grund af en fælles indkøbsaftale med Vordingborg og Næstved.
På skolerne skal vi snart have indført en ny platform i stedet for vores brugervenlige "Intra". Der er ingen, der rigtig ved, om det nye kommer til at fungere tilnærmelsesvis lige så godt, som det vi har. Årsagen til, at vi skal skifte til "Aula", er "vist nok et krav fra EU om sikkerhed"?? Det kommer til at koster dyrt , både i anskaffelse og i arbejdstid. Men brugerne bliver ikke inddraget endsige informeret om baggrunden for beslutningerne?© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Skal Faxe Kommune eje oversøiske aktier?
- Bus 630R fortsætter uændret i 2019
- Stødende, Haslev, Faxe og lysende standere
- Åbent brev til borgmester og kommunaldirektør
- Hvad skal der ske med rute 630R fra Faxe Ladeplads?
- To akutpladser står ikke mål med udfordringen
- Ungdomsråd - ja tak
- I strid med egne regler
- Alle gode gange tre...
- Kære borgere i Faxe by og Faxe Ladeplads
- Om seniorbofællesskab
- Er Dalby bare et hul i jorden?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst