Faxe Kommune, fravær og ressourcespild

Mandag 20. november 2017 kl. 09:05

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Faxe Kommune, fravær og ressourcespild
Indlæg af:
Gunner Mayland
Granvej 14
4683 Rønnede


Ved vælgermøde på Cafe Højen mandag d. 6. november blev borgmester Knud E. Hansen stillet et spørgsmål omkring det bemærkelsesvis høje fravær der optræder hos de ansatte i Faxe Kommune, som med et gennemsnitligt fravær på 17 dage pr medarbejder pr, år, topper i blandt danske kommuner.

K.E.H. gav nogenlunde det samme svar som han gav for 4 år siden, nemlig at det ville der blive taget hånd om, og der havde da også været arbejdet med sagen i denne valgperiode, men jo desværre er resultatet det samme som for 4 år siden, statistikkerne taler deres tydelige sprog, - der er ikke sket nogen forbedring.

I en hver veldrevet virksomhed ville sådanne fraværstal for medarbejderne have fremkaldt en ledelseskrise.

Men det har det ikke gjort under K.E.H. ledelse af Faxe Kommune, hvor ansvaret for en sund personalepolitik i sidste ende ligger hos K.E.H. Også bemærkelsesværdigt at der har været tavshed om emnet, fraværet slinger bare videre.

Ingen nord for alperne tror på at personalet i gennemsnit har 17 sygedage pr år, - år efter år?

Der er selvfølgelig andre årsager til at de ansatte er borte fra arbejdspladsen, og at de tilsyneladende får lov til at blive væk, og K.E.H. har ikke gjort noget ved problemet, - hvorfor har Faxe Kommune ellers ligget på den topplacering i så lang tid?

K.E.H. har jo bl. a. til opgave at forvalte skatteydernes penge.
Hvis vi sætter sagen i et mere økonomisk perspektiv så er der ca. 2.800 ansatte i Faxe Kommune. Hvis hver af dem er fraværende fra arbejdspladsen 17 dage om året så mister Faxe Kommune 47.600 arbejdsdage om året og sætter vi en arbejdsdag pr. medarbejder til at koste ca.kr. 2.000, - alt incl. så har kommunes øvrige borgere betalt ca. 95 mill kr. om året, til løn til medarbejdere, som vælger at blive væk fra deres arbejdsplads, - ikke bare i 2017, men flere valgperioder tilbage.

Arbejdsdage som der er brug for i alle de områder kommunen forvalter.
Det er ikke acceptabelt og det er og har været K.E.H` forbaskede ansvar, at det fraværsproblem ikke er blevet løst for længe siden.

Når byrødder og kandidater henviser til manglende økonomi til nye projekter, så ligger der penge som bare skal anvendes.

Nu skal K.E.H. sammen med resten af byrådet til eksamen på tirsdag d. 21. november, og så må vi jo efterfølgende se om det nye byråd kan formå at lede kommunen på en bedre måde, end det byråd K.E.H. har stået i spidsen for.
Ser frem til en fornyelsen i Faxe Byråd.
Husk at stemme på tirsdag..
© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Kommentarer til artiklen:
måske skulle man se på leder , mellem leder dvs, djøferne og på arbejds milijøet. siden der er stor udskifting og sygdom.
Rune AA., 24-11-2017 15:54:38

Jeg deltog i mødet og undrede mig også over hvordan man bare kan lade stå til. Det er efterhånden blevet "lovligt" at have så meget fravær og der er kun en vej til at ændre det. Så, til alle nye byrødder, få det nu på dagsordenen så der kommer gang i en dialog om årsagerne. Der er rigtigt mange penge at hente.
Rene Haagen, 20-11-2017 17:28:53


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Skal Faxe Kommune eje oversøiske aktier?
- Bus 630R fortsætter uændret i 2019
- Stødende, Haslev, Faxe og lysende standere
- Åbent brev til borgmester og kommunaldirektør
- Hvad skal der ske med rute 630R fra Faxe Ladeplads?
- To akutpladser står ikke mål med udfordringen
- Ungdomsråd - ja tak
- I strid med egne regler
- Alle gode gange tre...
- Kære borgere i Faxe by og Faxe Ladeplads
- Om seniorbofællesskab
- Er Dalby bare et hul i jorden?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst