Forskønnelse i byerne

Mandag 20. november 2017 kl. 09:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Forskønnelse i byerne
Indlæg af:
Jeanette Dahl Henriksen
Guldagervej 29, 4640 Faxe
Borgerlisten (L), kandidat nr. 3


Vi oplever alle at have områder i Danmark, som vi ynder at tage til og direkte holder af. Det er ofte områder, som er naturskønne, giver livsglæde eller som giver os eller vores børn oplevelser. Hvis Faxe Kommune ønsker at tiltrække turister, er der et behov for at investere i vores tilbud til turisterne samt vores omgivelser og det behøver ikke nødvendigvis at være voldsomme summer.

I Faxe Kommune er der stort potentiale for at opnå attraktive områder for både turister og borgere, men de kommer ikke af sig selv. Hvis man f.eks. kigger på Faxe Ladeplads, så er byen idéel til at tiltrække turister. Den er tæt på strand og skov. Den har en kyststrækning, som mange andre byer drømmer om, samt en lystbåd havn, som emmer af charme. Der mangler blot flere af de tilbud, som turister sætter pris på, og som vil gøre at de kommer igen.

- Det kunne være udlejningscykler ved havnen eller andet sted i byen.
- Flere bordebænke sæt ved havnen og andre udvalgte steder i byen, hvor man kan spise sin medbragte mad eller drikke eftermiddagskaffen.
- Det kunne være badebroer flere steder ud for kysten.
- Det kunne være offentlige shelters.
- Det kunne være en naturlegeplads.
- Blomsterkummer på udvalgte steder – der var der tidligere

Det er blot et udpluk at tiltag, som vil gøre Faxe Ladeplads mere attraktiv og ikke nødvendigvis er en stor post i budgettet.

Det samme gør sig gældende i Faxe, hvor man har turistattraktioner som Faxe Kalkbrud, Faxe Geo Museum, samt den ny indviede udsigtspost Prismet. Det glæder mig her, at frivillige har gjort en indsats for at genopbygge gryden med scene og bordebænke sæt, så man atter kan bruge den både i lokalsamfundet og til turister. Derudover kunne børnefamilier godt ønske, at man f.eks. havde en naturlegeplads i tilknytning til ovennævnte turistattraktioner. Jeg kender familier, som investerer i årskort til Knuthenborg udelukkende på grund af deres fantastiske legeplads, som så kan være udflugtsmål flere gange om året. Det er sådan noget, som bl.a. vil tiltrække familier med børn og giver liv i bybilledet.
Dette er blot 2 af byerne i Faxe Kommune og jeg er sikker på, at der er mange, som kan komme med fine idéer til de øvrige byer.

Hvis vi selv syntes, at vores er byer er dejlige og byder på attraktive steder, som vi ønsker at opholde os på i fællesskab med andre, så vil turisterne syntes det samme.


© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Skal Faxe Kommune eje oversøiske aktier?
- Bus 630R fortsætter uændret i 2019
- Stødende, Haslev, Faxe og lysende standere
- Åbent brev til borgmester og kommunaldirektør
- Hvad skal der ske med rute 630R fra Faxe Ladeplads?
- To akutpladser står ikke mål med udfordringen
- Ungdomsråd - ja tak
- I strid med egne regler
- Alle gode gange tre...
- Kære borgere i Faxe by og Faxe Ladeplads
- Om seniorbofællesskab
- Er Dalby bare et hul i jorden?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst