Lad pædagogerne være pædagoger

Fredag 17. november 2017 kl. 09:15

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Lad pædagogerne være pædagoger
Mathilde Holmer
Lyngvej 32
4683 Rønnede
Byrådskandidat for Liberal Alliance Faxe


Der er nu så mange krav til forskellig dokumentation, at det er tid til at slå bremserne i – lad vores pædagoger være pædagoger!

I Faxe kommune er vi velsignet med mange rigtig dygtige pædagoger, men de er ved at blive slidt op af alskens dokumentation, som tager tiden fra børnene, vores børn. Pædagogerne skal gøre det, de er bedst til, nemlig at være pædagoger – lad os give dem tiden tilbage med børnene og de unge!

Pædagogerne er altafgørende for vores samfund, de hjælper og støtter jo vores børn og unge med at komme godt ud på den anden side. Men for at vores fantastiske pædagoger kan få lov til at være pædagoger, skal vi have fjernet nogle af de krav til dokumentation, der findes nu. Jeg siger ikke, at al dokumentation skal afskaffes, der skal blot kun dokumenteres det højst nødvendige.

Barberingen af dokumentationskrav er dog ikke nok. Jeg og resten af Liberal Alliance Faxe vil give den enkelte institution lov til at lede og definere sig selv – lad den lokale leders kreativitet blomstre! Vil lederen have en musikbørnehave, skal der gives mulighed for det. En anden institution vil måske hellere dyrke tegne- og maleriets kunst, eller sports- / DGI-børnehave eller natur- / fra jord til bord-børnehave. Giv den enkelte institution plads til selv at finde den kultur, der passer lige præcis dér. Med ledelse og ansvar følger ejerskabsfølelse og kreativitet – lysten til at gøre noget ekstra.

Lad os give småbørnsforældrene friheden til at vælge mellem institutioner med forskellige fokusområder og idéer. Idéer som fagfolkene selv er kommet med, og som helt sikkert strækker sig meget længere end hvad den lokale politikere har fantasi til.


© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Skal Faxe Kommune eje oversøiske aktier?
- Bus 630R fortsætter uændret i 2019
- Stødende, Haslev, Faxe og lysende standere
- Åbent brev til borgmester og kommunaldirektør
- Hvad skal der ske med rute 630R fra Faxe Ladeplads?
- To akutpladser står ikke mål med udfordringen
- Ungdomsråd - ja tak
- I strid med egne regler
- Alle gode gange tre...
- Kære borgere i Faxe by og Faxe Ladeplads
- Om seniorbofællesskab
- Er Dalby bare et hul i jorden?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst