Stor vokalaften i Freerslev kirke

Lørdag 11. november 2017 kl. 09:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Stor vokalaften i Freerslev kirke
Lisbeth Scharling (sopran), Carl Henrik Paulsen (tenor), Carina Ballegaard (sopran), Thomas Andreasen (bas), Kristina Renault (alt), Jesper Kjærulff (tenor) og Majbrit Schroller (alt).

Vokalgruppen Real Moments fylder Freerslev kirke torsdag den 23. november kl. 19 med flotte toner. Her kan man bl.a. opleve What a Wonderful World og Det var en lørdag aften - fremført af kor. Der er gratis entre.

Real Moments udspringer fra Næstved og har i år eksisteret i 10 år. Koret giver nu en god gang »Greatest Hits« fra hele deres karriere. Det sker ved en koncert torsdag den 23. november kl. 19 i Freerslev kirke.

Real Moments er meget inspireret af vocaljazz, som man bl.a. kender fra Manhattan Transfer og numre som Operator og Blue Champagne.
På repertoiret er også kendte numre i overraskende udgaver, fx Det var en lørdag aften i et imponerende swing-arrangement, Shu·Bi·Duas De Tre Små Grise med indlagte lydeffekter eller Coldplays stadionrocker Viva La Vida, her dog omsat til en inderlig hymne. Det gode, gamle SweDanes-nummer Side By Side bliver leveret med blæsere og hele pivtøjet, alt dog frembragt helt uden instrumenter!

Traditionel dansk kormusik er også på programmet, svenske folkemelodier, gospel, barbershop og negro spirituals. Solistindslag kan veksle med korindsatserne, fx Ray Charles’ udødelige Georgia.

Koret går heller ikke af vejen for en gammel Grand Prix-klassiker som Skibet skal sejle i nat eller Michael Jacksons Black Or White i et stramt rytmisk arrangement.
Endelig tager koret også livtag med store klassikere som Bridge Over Troubled Water og What A Wonderful World - fremført med både indlevelse og nerve.

Ved koncerten i Freerslev kirke er det også nærliggende at tage hul på julen, og her vil koret synge kendte salmer i overraskende udgaver, fx Et barn er født i Betlehem på en helt anden melodi og i en anden takt, end man kender den - nærmest som gregoriansk kirkesang.

Dejlig er jorden bliver sunget i et særligt arrangement, hvor midterpartierne i salmen fremhæves, og Glade jul synges på engelsk med et helt specielt toneart-skift undervejs.

Andre julesange har også fundet vej til korets repertoire, fx Maria gennem torne går og den svenske klassiker Jul, jul, strålende jul.
Læs evt. mere om koret på www.realmoments.dk.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Næstved-maler underviser i Huset i Faxe Ladeplads
- Hjælp verdens allersvageste - bliv indsamler
- Byttedagen er aflyst
- 60-årig fik bilen beslaglagt
- DM-sølv til Haslev-bowler
- Masser af børn deltog i Minimaraton i Faxe
- Der lukkes for vandet i Terslev
- Kreativ hverdagskunst i Dalby Tureby Husflidforening
- Afslutningsturnering i Rønnede Golfklub
- Unik udstilling i Dalbys lidt hemmelige museum
- Kalklandet - ny musik af Michael Milo Jørgensen
- Byttedag
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst