Verdens bedste skole

Fredag 10. november 2017 kl. 13:53

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Verdens bedste skole
Kortere skoledag, øget faglighed, bedre arbejdsmiljø for lærere, inklusion, to-lærerordning og styrket ledelse. Det var noget af det, der blev diskuteret ved valgdebatten på Nordskovskolen i går.


Blandt de fremmødte til valgdebatten var både skolelærere og forældre, som her havde mulighed for at komme til orde.

Og flere gange måtte paneldeltagere melde pas, fordi de troede det stod lidt anderledes til på skolerne.

Det var især da inklusion kom ind i debatten, at flere i panelet måtte melde pas overfor hvorfor oplevelsen på skolerne var, at der ikke fulgte penge med inklusionseleverne. Der blev også der talt klassekvotienter, som i 10 klasser på kommunens skoler er på 28 elever, 8 klasser er med 27 elever (især Vestskolens klasser er fyldt godt op). Her kom det frem at inklusionselever ikke talte med i kvotienterne, så nogle klasser reelt kunne bestå af 34 elever, hvis der var 6 inklusionselever tilknyttet.

Lars Christensen fra Enhedslisten har i mange år været lærer i Faxe kommune, både i indskolingen og i udskolingen og specialklasser. Han sagde at han havde været i klasser med god stemning med 28 elever, men også i klasser med 16 elever med store udfordringer.

- Pas på med at sætte det hele i rammer. Lad skolelederen bestemme.
Der blev også talt om at ikke alle klasselokaler var beregnet til 28 elever. Og om at det var dyrere for kommunen, hvis der er færre elever i klasserne, som flere ønsker.

Her var en bemærkning fra en forældre: »Vores børn er ikke burhøns«.

Trivsel og sygefravær blandt lærere blev også diskuteret. Michael, som har børn på vestskolen sagde bl.a. hertil: »Sørg for at det bliver verdens bedste arbejdsplads, så får i motiverede lærere og elever«.

Hertil sagde paneldeltagere bl.a. at god ledelse giver tilfredse lærere og dygtige elever, og mere decentral ledelse blev foreslået.

Der blev også sagt, at der er mange udsatte familier her i kommunen, der har det svært, og at det kræver ekstra tid og ressourcer for lærerne. Og at man som lærer bliver syg af ikke at føle, at man slår til.

Der blev talt om at forkorte skoledagen, og der var lidt uenighed om man måtte det. Men det kom frem, at det må man faktisk gerne.

Så Kim, som er lærer på afdeling Nordskov, bad panelet ved håndsoprækning at tilkendegive, om de ville stemme for at forkorte skoledagen ved at fjerne understøttende undervisning, og i stedet bruge de sparede penge på to-lærerordning (i fx nogle af dansk og matematiktimerne red). Samtlige i panelet tilkendegav, at de ville stemme for.

Nikolaj fra De Radikale foreslog at man nedsatte et §17-4 udvalg (dvs. et midlertidigt politisk udvalg, nedsat af byrådet for at varetage særlige opgaver) bestående af lærere, forældre og elever, som skal beslutte hvordan skolen skal være i fremtiden.

»Demokrati tager tid, men børnene fortjener den rigtige løsning. Det skal ikke være topstyrede beslutninger, men gennemarbejdede løsninger«. Han sagde også at mange arbejdspladser har besluttet sig for at blive de bedste arbejdspladser - og så bliver de det.

Ivan Flænsdal fra SF fortalte, at han synes Faxe kommune skal være verdens bedste sted at vokse op.

Han foreslog at politikerne altid spurgte sig selv, før de skulle tage en beslutning »Gør det det bedre eller dårligere for børnene«.

Der lød i det store hele til at være stemning blandt paneldeltagerne til, at vi skal have rigtig gode skoler i Faxe kommune.


© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Næstved-maler underviser i Huset i Faxe Ladeplads
- Hjælp verdens allersvageste - bliv indsamler
- Byttedagen er aflyst
- 60-årig fik bilen beslaglagt
- DM-sølv til Haslev-bowler
- Masser af børn deltog i Minimaraton i Faxe
- Der lukkes for vandet i Terslev
- Kreativ hverdagskunst i Dalby Tureby Husflidforening
- Afslutningsturnering i Rønnede Golfklub
- Unik udstilling i Dalbys lidt hemmelige museum
- Kalklandet - ny musik af Michael Milo Jørgensen
- Byttedag
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst