Lydhørhed var nøgleordet

Fredag 10. november 2017 kl. 11:48

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Lydhørhed var nøgleordet
Valg: En velkommen dialog mellem borger og kandidat blev resultatet af Landsforeningen Autisme Kreds Storstrøm og DH Faxes dialogmøde på Vibeengskolen i Haslev.

Ord som overraskende, chokerende og endda katastrofal blev brugt, da kandidaterne efter den vellykkede dialog med borgerne blev spurgt til deres reaktion.

Lydhørheden var i fokus til mødet, hvor de opstillede med stort engagement forholdt sig til borgernes beretninger. Det viste sig, at vejen alligevel kan være lang fra byråd til borger. Politikerne troede, at de kendte forholdene på handicapområdet, men blev klogere. Og netop det sidste gavnede, var deres reaktion.

50 fremmødte diskuterede koncentreret ved de fire temaborde, borgerrådgiveren formidlede sin funktion i forhold til det kommunale system, og tonen var fin, konstruktiv og fremadrettet. Generelt efterlystes der flere møder af samme karakter, hvilket Landsforeningen Autisme Kreds Storstrøm og DH Faxe vil arbejde for. Kontinuiteten skal være med til at sikre, at hensigter omsættes til handling.

Med Handicapkonventionen og Faxe Kommunes Handicappolitik som udgangspunkt, var der konsensus blandt de fremmødte kandidater om, at især sagsbehandling, serviceniveau, kompetencer og den værdige og ligestillede tilgang til borgeren skal ses nærmere efter.

Forebyggelse blev fremhævet gentagne gange som redskab til at støtte den enkelte borger eller familie på et tidligt stadie, for således at værne mod en forværring af en i forvejen svær situation med deraf større udgifter på lang sigt.
Den fysiske og mentale tilgængelighed til samfundet i form af ledelinjer på fortorvene, IT-rygsække, mentorer eller støtte til stige på og af bussen som rollatorbruger blev vendt.

Ro og stabilitet i sagsbehandlingen, en visitationsproces i kommunen, der møder borgeren og støtter der, hvor der er behov. Og ikke mindst de faglige kompetencer.

At kontaktpersonerne og sagsbehandlerne har den nødvendige viden for at sagsbehandle konkret, på tværs, velfunderet og uden unødige forsinkelser.
Men det helt centrale var vidensdelingen. Alle kandidaterne gav udtryk for, at de fik værdifuld viden, de ikke havde før. En viden, der klæder dem på og skal danne fundamentet for det fremadrettede politiske arbejde.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Næstved-maler underviser i Huset i Faxe Ladeplads
- Hjælp verdens allersvageste - bliv indsamler
- Byttedagen er aflyst
- 60-årig fik bilen beslaglagt
- DM-sølv til Haslev-bowler
- Masser af børn deltog i Minimaraton i Faxe
- Der lukkes for vandet i Terslev
- Kreativ hverdagskunst i Dalby Tureby Husflidforening
- Afslutningsturnering i Rønnede Golfklub
- Unik udstilling i Dalbys lidt hemmelige museum
- Kalklandet - ny musik af Michael Milo Jørgensen
- Byttedag
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst