Børnene er vores fremtid

Torsdag 9. november 2017 kl. 11:31

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Børnene er vores fremtid
Børnene er vores fremtid
Men bliver de så også prioriteret? Ved valgmødet om børn i går, rejste en mor sig op grådkvalt og fortalte, at når hun hentede sit barn i vuggestuen om eftermiddagen, var der nogle gange en pædagog om 10 børn. - Nogle af børnene kan jo ikke gå, sagde hun. Hun overvejede selv at passe sine børn hjemme.


De lokale politikerne og kandidater til kommunalvalget, som var mødt op til gårsdagens valgmøde på Kultunariet, var enige om, at det ikke er godt nok, som det er nu.

Nogle ville gøre meget for at få bedre normeringer, dvs flere voksne pr. barn, nogle ville bare ramme det mål, byrådet allerede havde sat, men som ifølge BUPL ikke bliver ramt. BUPLs tal viser, at Faxe Kommune ikke opnår de af byrådet opsatte mål for normeringer, som i øvrigt ligger langt under BUPLs anbefalinger. Derudover er vi en af de kommuner på landsplan, hvor medarbejderne er mest alene med en større børnegruppe.

Ved valgmødet sagde nogle af de lokale politikere, at de ville tilføre flere penge til børneområdet, andre ville skære ned på de administrative opgaver, så de ansatte i daginstitutionerne får mere tid med børnene. En pædagog sagde hertil, at det administrative kun drejede sig om 3 timer om ugen, men at der manglede mange flere timer.

Der blev talt om at droppe læringsmålene for de små, at de hellere skulle lege end at lave test, og at det ville frigive flere voksen­hænder. Der blev talt om, at når man pålagde pædagogerne flere opgaver, som sprogtest, læringsmål osv, at så skulle man også afsætte tid til de ekstra opgaver. Det blev foreslået at få flere faglærte pædagoger ind i institutionerne (BUPLs mål er 80% - i Faxe kommune er vi nede på 60%), og ekstra indsatset for børn med særlige behov.

Der blev også talt om at afskaffe lønsumsstyring. Om at lederne især kiggede på økonomi, fordi de økonomiske rammer er stramme. Man talte om at afskaffe områdeledelsen, og om at nærlederen skulle være mere på gulvet. En pædagog foretrak nærledelse frem for områdeledelse, så der kan blive taget hånd om problemer, når de opstår, ikke 3 måneder senere...

Sygefravær blandt medarbejderne i institutionerne blev også nævnt, og at det kunne skyldes de stramme normeringer, eller områdeledelse.

Der blev kort talt om SFO pædagoger, om lange skoledage, som gør, at børnene er trætte når de kommer i SFO, og forældrene derfor tager dem ud af SFOen. Det blev foreslået at forkorte skoledagen igen, så børnene kunne have et rigt SFO-liv om eftermiddagen.

Lotte Hansen fra Forældrenes Landsforening sagde, at hvis vi vil styrke børn i deres udvikling, skal der tættere voksenkontakt i dagtilbudene, da det er her børnene er i størstedelen af deres vågne tid. En af de største samfundsproblemer nu, er svigt i barndommen, og det sætter sig spor i voksenlivet. Forskning viser at det kan betale sig på lang sigt. FOLA mener, at der skal lovgives omkring normeringer.

Stort set alle politikerne var enige om, at pengene til bedre normering i daginstitutionerne skulle findes, og borgmesteren medgav at ældreområdet var blevet prioriteret længe, men at det nu var tid til at prioritere børnene.


© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Næstved-maler underviser i Huset i Faxe Ladeplads
- Hjælp verdens allersvageste - bliv indsamler
- Byttedagen er aflyst
- 60-årig fik bilen beslaglagt
- DM-sølv til Haslev-bowler
- Masser af børn deltog i Minimaraton i Faxe
- Der lukkes for vandet i Terslev
- Kreativ hverdagskunst i Dalby Tureby Husflidforening
- Afslutningsturnering i Rønnede Golfklub
- Unik udstilling i Dalbys lidt hemmelige museum
- Kalklandet - ny musik af Michael Milo Jørgensen
- Byttedag
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst