Uroligheder i Haslev og medvirkende årsager til disse

Torsdag 12. oktober 2017 kl. 14:46

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Uroligheder i Haslev og medvirkende årsager til disse
Indsendt af: Brian Pedersen, Maglemosevej 34, 4690 Haslev. Bekymret borger.


Der er i skrivende stund valgkamp til det kommende kommunalvalg og mange kandidater har travlt med udtale sig om unge situationen i specielt Haslev.

Det er vigtigt at huske på, at mange af de selvsamme politikere, der ønsker genvalg, har været med til at forringe vilkårene for de selvsamme unge i kommunen.

Hvis man kigger på ungdomsklubberne er man i eksempelvis Haslev, i løbet af de seneste år, gået fra fem åbningsaftener til sølle to og her er der endda nu mest fokus på 7. og 8. klasser, hvilket betyder at man har tabt forbindelsen og mistet kontakten til mange ungdomsårgange?

Det lader til, at klubtilbuddet, i kommunen, i den grad har fået en grim slagside efter at disse overgik til ungdomsskolen.

I forhold til det opsøgende arbejde, som klubberne også tidligere har været en stor del af, så har det de senere år jo nærmest været ikke eksisterende. Hvorfor har man dog taget, så tåbelig en beslutning på bekostning af de udsatte unge, der har det allersværest i deres børne- og ungdomsliv?

Man siger, at sunde relationer og tilhørsforhold er vigtigt i forhold til børn og unges sociale udvikling, men det kan være svært når man ikke har prioriteret dette i kommunen. SSP som står lidt alene tilbage med opgaven om, at hjælpe de udsatte unge. De har været igennem en fornyelse, som ikke tilgodeser det de unge har mest brug for.

Som jeg kan forstå det, så ligger deres hovedfokus nu på skoleområdet, hvor der allerede er kompetente medarbejdere til, at varetage de unges tarv. Fokus burde rettes mod de unges fritidsliv eller mangel på samme. Møde de unge, hvor de er og gå i løbende og hyppig dialog med dem og få en føling med, det der er svært og dermed bidrage til at afhjælpe diverse problemstillinger. Der er nok at gå i gang med! Hvor er det daglige opsøgende arbejde blevet af, og har man glemt vigtigheden af den daglige dialog, i fredstid, med de unge?

Ydermere har natteravnene været væk fra gadebilledet i en længere periode, men er nu tilbage, hvilket er meget positivt.

Der er brug for rollemodeller og en tryg base for de børn og unge, der ikke finder dette på hjemmefronten, og samtidig er der brug for voksne, som stiller sig til rådighed og er der både, når det går de unge godt, men også når det går knapt så godt. Voksne der igennem årene har opbygget et bånd, en relation, der er stærk nok til, at de unge tør stole på dem og kan søge hjælp, støtte og gode råd hos disse.

Når det så sagt, så har der været et rend af forskellige fagpersoner igennem svingdøren på den kommunale ungdomsskole, både i klubberne, i SSP og i Heltidsundervisningen.

Dette er medvirkende til, at de unge ikke har nogle faste bastioner og stabile,
pædagogiske voksenrelationer, hvis man gang på gang møder et nyt ansigt (en ny
fagperson) og skal fortælle den samme historie om og om igen, så bliver man træt og til sidst, så kan det jo også bare være ligegyldigt!

Tænker at denne udskiftning af personale har været en bekostelig affære, både økonomisk, relations­mæssigt og at vi ser virkningen af inkompetent beslutningstagen - nemlig de unge, der fylder i bylivet nu og i de kommende år!
Der må da sidde nogle politikere og ledere, der har sovet i timen og må have en virkelig dårlig smag i munden. Det er dårligt politisk håndværk, stor personaleudskiftning på ungeområdet, kortsigtet og uambitiøs tænkning, der har bragt os i denne situation. Jeg håber at det kommende byråd, og dets medlemmer, vil overveje disse betragtninger og opbygge noget brugbart, selvom det nok kommer til at tage en rum tid.


© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Kommentarer til artiklen:
Indkompetent ledelse giver dårligt arbejdsmiljø, dårligt arbejdsmiljø giver højt sygefravær, højt sygefravær har store økonomiske og menneskelige omkostninger, og de unge som vi skal være rollemodeller for betaler prisen, ingen tvivl om det. NOGEN MÅ TAGE ANSVAR. oprydning tilrådelig.
Aksel Larsen, 14-10-2017 17:58:50

Onsdag den 24.januar 2018 kl. 18.45-21.15 starter jeg en keramikklub for unge på mit lerværksted, Strandvejen 118, 4654 Faxe. Alder: Omkring 15-20 år
kreativitet
socialt samvær, hyggge med musik og te
Innovation
er kodeordene og vi hører musik imens.
Indenfor kunst, bilindustrien, og på DTU bruges ler
til nyudvikling af modeller, 3D-print og til at udtrykke hvad du har på hjertet. Ring og hør nærmere på 6061 4104 keramik-Lise
PS. 50 kr pr gang og 40/25 kr pr kg ler. fx. en kop=300gram
keramik-Lise Vestergaard, 12-10-2017 18:14:42


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Trist skamfering af byens største ægte kastanjetræ
- Et budget med god sammenhæng
- Derfor siger vi nej til budgettet
- Et markant budget
- Udkast til øget adgang til naturoplevelser
- Udvikling i hele Danmark
- Jeg er fløjtende ligeglad
- Et dilemma i demokratiet
- Nå, Venstreblå blev lyserød
- Tak for stafet For Livet i Haslev
- Forringelse af busdriften i Faxe Kommune
- Hvor BLÅ er det Blå flertal i Faxe egentligt?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
-
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst