Ikke helt oplyst borger

Onsdag 11. oktober 2017 kl. 09:27

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ikke helt oplyst borger
Indlæg af:
René Tuekær
Borgmesterkandidat for
Borgerlisten (L)
Solvænget 16, Faxe

Mogens S. Nielsen prøver i sit indlæg, at dissekere, hvor midten befinder sig i kommunalpolitikken i Faxe Byråd. I begyndelsen spændende læsning, men det lykkes ikke. Overraskende nok har Nielsen heller ikke selv nogen anvisning af den politiske midte.

Mit bud er, at midten er bevægelig i forhold til de valgte politiske temaer. Et tema kunne være den økonomiske politik. Et andet tema kunne være socialpolitikken. Du indikerer langtidshukommelse, men kan ikke huske den seneste konstituering.
Ved sidste konstituering pegede Borgerlisten på Venstres spidskandidat som borgmester. Resultatet blev en socialdemokratisk borgmester, som Borgerlisten ikke stemte på.

I indeværende byrådsperiode har oppositionen bestået af Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Borgerlisten. Anden viceborgmesterposten har jeg haft gennem de to nævnte partier og ikke fra konstitueringsflertallet.

Mit indlæg var ment som oplysende information om, at alle politiske grupper har indgået valgteknisk samarbejde. Borgerlisten har ingen problemer med, at finde samarbejdspartnere.

I slutningen af læserindlægget, når man frem til sagens kerne. Nielsen ønsker at stemme på et politisk parti, som har stemt imod kloakering i det åbne land. Borgerlisten stemte for løsninger i det åbne land, og som tiden er gået har det heller ikke vist sig bæredygtigt blot, at markere en modstand uden reelle muligheder.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Kommentarer til artiklen:
Balancegangen mellem “bevægelig” og “upålidelig” må være svær! Når man ser på hvad borgerlisten har præsteret af rævekager og spring i målet, så ville jeg nok ikke vælge det mest positivt ladet af de to.

At kalde påbudet for “løsninger” synes jeg er et glimrende eksempel på at borgerlistens repræsentanters talent for at sætte et flag i en lort og sælge det som konditorkage.

De eneste der opnår noget ved denne “løsning” er politikkerne der kan gå ud og sige de har gjort noget for miljøet. En påstand de iøvrigt ikke vil dokumentere ved at lave målinger, om der overhovedet er et miljøproblem der ville blive løst ved påbudet.

Ulrik, 26-10-2017 17:45:38

Kære René Tuekær. Tak for interessen for mit indlæg. Jeg beklager, at der ikke blev plads til mine øvrige holdninger til lokalpolitik i Faxe, men synes, at mit indlæg var langt nok allerede. Så det må vente til en anden gang.
Jeg beklager min tilsyneladende manglende korttidshukommelse. Jeg har primært baseret min opfattelse af Borgerlistens handlinger i konstitueringen 2013 på et glimrende foredrag af Dorte Nybjerg forleden, der, måske meget passende, hed "De lange knives nat". Men hun husker nok også forkert?
Som påbudsramt er jeg selvfølgelig meget interesseret i mulighederne for et flertal til november, som vil tage Kommunens nuværende "praksis" op til fornyet overvejelse - og ja, der tror jeg, at midten får betydning.
Du har såmænd nok ret i, at midten vil være bevægelig fra sag til sag, men jeg føler mig alligevel overbevist om, at såvel Rød som Blå side vil være mest trygge, hvis der er en midte, man nogenlunde kan regne med.
Ja, undskyld, men der er det min opfattelse, at midten er bedre egnet uden Borgerlisten.
Mogens Saaby Nielsen, 11-10-2017 11:19:46


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Trist skamfering af byens største ægte kastanjetræ
- Et budget med god sammenhæng
- Derfor siger vi nej til budgettet
- Et markant budget
- Udkast til øget adgang til naturoplevelser
- Udvikling i hele Danmark
- Jeg er fløjtende ligeglad
- Et dilemma i demokratiet
- Nå, Venstreblå blev lyserød
- Tak for stafet For Livet i Haslev
- Forringelse af busdriften i Faxe Kommune
- Hvor BLÅ er det Blå flertal i Faxe egentligt?
Klik venligst
Klik venligst
-
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst