Hvor er midten?

Torsdag 5. oktober 2017 kl. 11:03

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Hvor er midten?
Indlæg af:
Eli Jacobi Nielsen
Borgmesterkandidat, DF
Prins Buris Vej 19
4653 Karise

I et indlæg d. 14. september betegner Kristen Olesen, A, det valgtekniske samarbejde med SF, Ø og Å som „hen over midten” - en udmelding der vækker nogen forbløffelse, for såfremt den politiske midte ligger mellem disse partier, hvilke partier/lister ligger så hhv. til højre og venstre derfor?

Dansk Folkeparti har indgået valgteknisk samarbejde med Venstre, LA og Borgerlisten, og i modsætning til det andet store forbund peges der ikke her på en enkelt borgmesterkandidat, idet flere af deltagerne har deres egen kandidat til posten, hvilket også gælder for DF.

I den forløbne byrådsperiode har Dansk Folkeparti demonstreret vilje og evne til at samarbejde bredt for at opnå de bedst mulige løsninger, eksemplificeret ved deltagelse i budgetforligene i 2015 og 2017, og samtidig opretholdt en selvstændig profil til varetagelse af borgernes interesser, f.eks. omkring spildevandssagen.

Samarbejde er nødvendigt for at opnå resultater i byrådet, og det agter vi at fortsætte med efter valget, uanset hvordan sammensætningen bliver og hvem der sidder i borgmesterstolen, men det er naturligvis forstemmende at Kristen Olesen i sit indlæg advarer mod at stemmer på Borgerlisten kan ende med at komme DF til gode. Det giver reminiscenser til „stuerenheds-debatten” som de fleste vel troede var fortid, og er ikke befordrende for et kommende samarbejde henover den uhåndgribelige midte.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Budgettet vidner om et byråd der vokser med opgaven
- Hul i hovedet...
- Haslevs 150 års stationsbyjubilæum
- Slut med fortidens lappeløsninger
- Forudsigelighed for plejefamilier
- Hvor er visionerne for Faxe Kommune?
- Mere trivsel og nærvær om fravær
- Verdens bedste velfærdssamfund - for nogen
- Svar til Mikkel Dam - om at være til for borgerne
- Stakkels arme mig...
- Giv borgerne reel indflydelse i Faxe Kommune
- Spørgsmål til Ole Vive