Friluftskoncerter ved Edelesminde

Lørdag 20. maj 2017 kl. 12:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Friluftskoncerter ved Edelesminde
Lotte Henningsen og Peter Mathiesen har sammen startet Edelsminde Musikforening som til sommer afholder 3-4 koncerter i de skønne omgivelser. Den første er med Pia Raug og afholdes den 11. juni.

Friluftskoncerter ved Edelesminde
Lotte foran det hyggelige Bed & Breakfast Edelsminde, hvor der til sommer afholdes friluftskoncerter.
Folkene bag det nye Edelesminde Bed and Breakfast i Nielstrup har netop startet et helt nyt initiativ, nemlig Edelesminde Musikforening. Her byder de til sommer på Open Air koncerter. Den første koncert er med Pia Raug og afholdes 11. juni.

Lotte Henningsen, som har Edelesminde Bed and Breakfast, og kæresten Peter Mathiesen har nu sammen startet Edelesminde Musikforening, som i fremtiden vil præsentere en række intime sommerkoncerter i de naturskønne omgivelser i Nielstrup, på grænsen til Gisselfeld Klosters park.

Foreningen afholder tre til fire koncerter pr. sæson, indenfor flere genrer. Den første koncert bliver søndag den 11. juni kl. 15 med Pia Raug, som efter flere års pause nu har genoptaget sin koncertvirksomhed.

- Vi er stolte af kunne præsentere denne fantastiske sangerinde og sangskriver på Edelesminde, til musikforeningens allerførste koncert, fortæller Peter Mathiesen.

Lotte og Peter har startet musikforeningen, fordi de mener der er behov for noget mere kulturelt. De håber bl.a. at kunne tiltrække et publikum på 40+, familier med børn samt unge mennesker, som har lyst til at nyde en hyggelig eftermiddag i Edelesmindes smukke omgivelser.

- Det er et rigtig godt sted til en tur i det grønne med lidt god musik. Her er både scene og stole og plads til 149 siddende tilskuere til koncerterne. Hvis det regner bliver koncerterne afholdt i stalden, der også er indrettet til formålet, fortæller Peter, som forventer at koncerterne kommer til at vare ca 2-3 timer,
Edelesminde Musikforening er en non-profit forening, og er ren og skær underholdning. De vil satse på semi-kendte, så de kan holde billetprisen på et leje hvor alle kan være med.

Pia Raugs comeback:
Pia Raug, som bl.a. har lavet sangene Hej Lille drøm, og Regnvejrsdage i november (Jeg vil male dagen blå...), skriver selv om sit come-back: »I 2012 stoppede jeg min koncertvirksomhed efter 37 år og skrev på min hjemmeside, at jeg ikke gav koncerter ”for tiden”; men det var lidt af en besværgelse, for jeg var ret sikker på, at jeg aldrig ville komme til at stå på en professionel scene igen. Musikken var forsvundet for mig. Det, der engang drev mig, var blevet væk, og det var mig selv, som havde forsømt musikken, længe før den opgav mig. Man kan ikke bare sætte kærligheden på standby. Den visner, når den ikke får næring, og jeg havde forspildt alt for mange kreative år og kræfter på alt muligt andet.

Inderst inde var jeg vel også rædselsslagen for at finde ud af, at musikken ikke længere ville vide af mig. Så jeg åbnede ikke min guitarkasse i de 4-5 år. Men i det seneste års tid har flere samspillende begivenheder fået mig skubbet ud til kanten, og det er altså nu afsættet må prøves. Uden bind for øjnene og uden at vide, om vingerne kan bære.«

Edelesminde får 9,3 ud af 10
Det går i øvrigt rigtig godt for Edelesminde Bed & Breakfast. Booking.com har givet overnatningsstedet en »Guest Rewiew Award« med en score på 9,4 ud af 10 mulige, så det er virkelig flot.

- Vi er stor-glade og stolte, og takker vores skønne gæster for de flotte tilbagemeldinger vi har fået. Så flot en score forpligter, så vi går straks i gang med arbejdet for at forskønne og forbedre Edelesminde Bed & Breakfast yderligere, siger parret.

Edelesminde Bed and Breakfast ligger på Nielstrupvej 2A.
Man kan købe billetter til koncerterne på billetto.dk, og læse mere om koncerterne på facebook under Edelesminde Bed & Breakfast.
Næste planlagte koncert indtil videre er den 27. august hvor Edelesminde har hyret det 10 mand store nordisk/fransk-canadiske folkemusik-bigband Spöket i Kökket, så der vil der igen være god musik ved Edelesminde.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sætter ord på billeder
- Kasper og Simon nåede målet: roede over Atlanterhavet NU MED VIDEO
- C.F. Tietgens kalkbrud
- Skye Consort & Emma Björling i Haslev Folk Club
- Lars DK Band gæster B&W Café
- Micke fra Faxe skal til DM i Skills
- Nak & Æd-Jørgen i Karise
- Kom tæt på verdens vigtigste fossil
- Ny direktør for Bygma Haslev
- Mirco Reimer-Elster fortæller om USA
- Tre højskoledage om Ukraine
- Livet er en gåde...
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst