Bedsteforældre for asyl i aktion på Stevns

Mandag 21. maj 2012 kl. 10:29

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Bedsteforældre for asyl i aktion på Stevns
Det foregik ved Sigerslev asylcenter søndag


Der var mødt små hundrede mennesker frem for at vise deres solidaritet med de sultestrejkende syrere på asylcenteret. Bedsteforældre for asyl kom fra hele sjælland for at vise solidaritet med de sultestrejkende.

De sultestrejkende har været i asylcenter i Danmark i både 3 og 4 år og har for nylig fået afslag på deres asylsag.

Holdningen blandt de sultestrejkende syrere er, at det er sidste desperate forsøg på at komme i kontakt med mennesker der vil støtte deres sag. Bedsteforældre for asyl kender til de sultestrejkendes svære kamp for at råbe myndighederne op og ville med deres fremmøde give de sultestrejkende deres moralske og humanitære støtte.
 
Uddrag af tale holdt ved aktionen:
- Hvor er det dejligt, at så mange i dag er kommet til Sigerslev for at vise støtte til vores syriske flygtninge. Vi står overfor 20 afviste syriske flygtninge, som sultestrejker på 2 uge. Mange kan fortælle om mishandling, tortur og forfølgelse. Nogle har mistet deres familie under det syriske regime. De har oplevet grusomme straffemetoder, blevet ophængt, tævet med knipler og tykke kabler. Som følge af sultestrejke har flere været indlagt på Sygehuset i Køge.
De ønsker på baggrund af borgerkrig og sikkerhedstilstanden i Syrien opholdstilladelse i Danmark. Der kan ikke være nogen af os, der ikke forstår dette ønske. Vi ønsker, at I får en god og medmenneskelig behandling her i landet.
 
Der var en god stemning på trods af den alvorlige situation og flere var i dialog med de sultestrejkende gennem deres talsmand.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sætter ord på billeder
- Kasper og Simon nåede målet: roede over Atlanterhavet NU MED VIDEO
- C.F. Tietgens kalkbrud
- Skye Consort & Emma Björling i Haslev Folk Club
- Lars DK Band gæster B&W Café
- Micke fra Faxe skal til DM i Skills
- Nak & Æd-Jørgen i Karise
- Kom tæt på verdens vigtigste fossil
- Ny direktør for Bygma Haslev
- Mirco Reimer-Elster fortæller om USA
- Tre højskoledage om Ukraine
- Livet er en gåde...
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst