Prikkerunde/skolestruktur

Torsdag 16. marts 2017 kl. 10:35

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Prikkerunde/skolestruktur
Debatindlæg af:
Byrådsgruppen Borgerlisten (L)
René Tuekær, Martin Hillerup og Marianne Ørgaard

Borgerlisten hilser enhver mulighed for at undgå prikkerunder velkommen. Derfor er det positivt at konstatere, at kursen er ved at skifte i Byrådet således, at der for skoleåret 2017/2018 undgås tvangsflytninger af elever til andre afdelinger, med oprettelse af to ekstra 7. klasser - en på Midtskolen og en på Østskolen.

Desværre må det konstateres, at der er ikke er flertal i Byrådet for at gøre dette til en permanent løsning. Derimod har et flertal i Byrådet, bestående af Socialdemokratiet, SF, Venstre og Konservative besluttet, at man ønsker at evaluere skolestrukturen igen, denne gang i 2018. Man vil også evaluere den matematiske model. Man kan spørge, hvad formålet med disse evalueringer er ?
Hvilke mål vil man evaluere på? og forventer man et resultat, der er anderledes end sidst man evaluerede? Hvis der reelt er et ønske om at ændre på den eksisterende fordeling af klasser og elever, hvorfor så ikke gøre det nu? Næste år på samme tid vil endnu en gruppe 6. klasses elever og forældre være i samme situation.

Det er besluttet, at 0. klasses elever er garanteret en plads på den skoleafdeling som ligger nærmest hjemmet, hvilket er den helt rigtige løsning.

Problemet opstår, når disse 0.- klasses børn når 6. klasse, for med den eksisterende model for klasseoptimering, så vil nogle af disse elever blive „prikket” og flyttet til en anden afdeling, når der optimeres op til 28 elever i hver klasse.

Lad os arbejde for en langsigtet strategi for en folkeskole i Faxe Kommune, som ikke er præget af prikkerunder og klasseoptimering, og lad os få en folkeskole hvor vi kan koncentrere os om indholdet i folkeskolen, og dermed tilbyde nuværende og kommende elever og forældre en god og forudsigelig skolegang.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Hylleholt kirkegård - en perle i Faxe Ladeplads
- Den gamle stub o lad den stå
- SF ønsker alle en god 1. maj
- Asocialdemokratisk fremmedfobi
- Strandparken skal ikke åbnes op
- Godt det lykkedes med Østbanen
- Nu rykker det for Østbanen
- To spørgsmål til borgmester Ole Vive
- Livet leves lokalt - nærheden skal tilbage
- Forfølgelse af naturven
- Strandparken skal forbedres - ifølge kommunen
- Lad fortsat naturen råde i Strandparken
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst