Er Faxe Byråd repræsentativt nok?

Mandag 20. februar 2017 kl. 10:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Er Faxe Byråd repræsentativt nok?
Indlæg af: Sean Littlewood,
Spidskandidat for Radikale
Venstre ved KV17
Præstøvej 38, Faxe

I de danske kommuner har vi repræsentativt demokrati. Direkte demokrati er uhensigtsmæssigt, for som borgere skal vi ikke forholde os til alle forslag i byrådet, og vi skal ikke stemme om dem. Vi vælger nogle politikere, som vi har tillid til, og som vi mener vil være bedst til at repræsentere vores politiske synspunkter. Det er meget praktisk og der er foreløbigt ingen planer om at lave systemet om.

Lige nu har vi 25 byrådsmedlemmer. Det mener jeg er for lidt. Jeg mener, vi skal øge repræsentationsgraden i byrådet, så vi sikrer os at flere partier og synspunkter, samt flere områder af kommunen repræsenteres. I juni 2013 besluttede Faxe Byråd at nedsætte antallet af byrådsmedlemmer 27 til 25. Ved samme lejlighed blev der nedlagt 3 udvalg. Denne beslutning gav en besparelse på 276.000 kr. årligt.

Vores byråd repræsenterer borgere inden for et område på ca. 405 km2. Før kommunesammenlægningen dækkede de tre gamle kommuner - Faxe, Haslev og Rønnede - samme geografiske område. Men dengang var der 51 byrådsmedlemmer i alt. Det er det dobbelte af hvad vi har i dag. Ved kommunesammenlægningen skar man ned i antallet byrådsmedlemmer, formentlig fordi de politiske ansvarsområder kunne klares af færre medlemmer.

Tanken var, at når tre udvalg bliver til et, skal der færre politikere til at varetage det politiske arbejde. Så en vis nedskæring i antallet af pladser var på sin plads, da det gav en kortsigtet økonomisk besparelse til kommunen. Jeg mener dog, man skar for meget ned. I dag er der områder af kommunen, hvor borgerne ikke har en lokalt repræsentant siddende i byrådet, fx Dalby. Det samme kan nok siges om nogle af de mindre landsbyer. Det er ikke sundt. Der er selvfølgelig ingen garanti for, at en forøgelse af antallet af byrådsmedlemmer vil styrke repræsentation i de nævnte områder, men den vil i hvert fald give større mulighed herfor.

Det er svært at sige, hvor meget byrådet bør udvides, men jeg synes vi skal tilbage til 27 medlemmer. Den endelige størrelse er nok afhængig af, hvordan en udvidelse kan understøtte den demokratiske udvikling i kommunen. Den drøftelse synes jeg vi skal tage.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Kommentarer til artiklen:
<a href=http://Skexorderee.com>Skexorderee</a>
swy6g6o5pe87bj34uy
tu6xa2, 22-06-2017 15:37:09

Nå ikke helt. 19 medlemmer er trods alt billigere i drift end 27 og så har 19 nok nemmere ved at blive enige end 27 !Sigurd Bak Christensen, 25-02-2017 10:34:21


Det vil formentlig ikke ændre så meget om der er 25 eller 27 folkevalgte. Eller 19 3/4 medlemmer.

Der var reelt ingen der spurgte den alm. dansker om de ville have stor kommuner, eller om kommunen skulle hedde Brengtved - Faxe - Dalby/Rønnede - eller Haslev Kommune.

Der er i øvrigt heller ingen der har spurgt Haslev"s befolkning om de reelt har Følsen Af Faxe i sig ?

Og så længe man ikke har spurgt befolkningen om dette bør man starte i det lille Alfabet. - Har i Følsen af Faxe i Haslev ?

Uanset om der sidder 19 - 24 & 26 !/2 i byrådet !

Som Danmarks største stations by, med over 11.000 indbyggere i Haslev & nærmeste opland, kan lokalpolitikkerne i Faxe Byråd værre 100% sikre på at meget i den nuværende Faxe Kommune ville have set anderledes ud end den gør både pt. og lige efter kommunal sammenlægningen. Vær sikker på dette! - Men de er ikke blevet spurgt.

I Haslev mangler vi kun at få erstattet Hajtænder ved ubetinget vigepligt - med ordene: Følsen af Faxe. Så har alle fattet at Faxe i Ist der Kapital !

En vis minister i et andet land for længe siden, vil næppe kunne have gjort det bedre ! - Hvis vi ikke har fattet at vi er Faxe så skal vi nok lære jer Haslevvitter det !

Og det er jo helt vanvittigt, når man tager den gamle Faxe kommune ind i disse tal. Haslev var under det gamle kommunale system mere end dobbelt så stor som daværende Faxe Kommune ! - Vildt !

Mit forslag er: Find en lokal mand/kvinde - som primært vil varetage interressen for de 11.000 indbyggere fra Haslev, som pt. via skatten betaler for Faxe Kommunes storhedsvanvid omkring ECO Valley !

Så er det dybest set ligegyldigt om der er 25 eller 27 i Byrådet.

Jeg er spændt på hvornår der kommer en mand fra Haslev med begrebet og krav om: Løsrivelse fra det ægteskab, som Lykke lavede da han sø satte den nuværende Kommunal reform.

Der er håb forude.

Både 2 & 3 rige forliste. - men alting tager sin tid.
Linda, 24-02-2017 00:08:44

S B C har nok fat i det rigtige, 19 må være rigeligt til at varetage en kommune af Faxes størrelse

Erik Jørgensen, 21-02-2017 14:00:58

Enig 19 er det maximale antal - få nu antallet tilpasset
Michael, 20-02-2017 15:14:45

19 medlemmer af Faxe Byråd er vist alt rigeligt !
Sigurd Bak Christensen, 20-02-2017 11:33:31


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Hvor vil du gerne bo, når din husleje stiger
- Støtter kommunal talentpulje
- Boligbyggeri i Faxe Kommune
- En vigtig politisk stafet gives videre
- Kapacitetsudfordringer på børneområdet
- Lokalløn
- Haslev Efterskole og Håndværkerhøjskolen
- Ros til Mikkel Dam
- Det nærmer sig
- Hvad er byrådets beslutninger værd
- De er ikke velkomne her
- Flertal, som ikke er et flertal
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst