Knud Green fylder 70 år

Tirsdag 19. januar 2016 kl. 12:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Knud Green fylder 70 år
Knud Green fylder 70 år den 26.januar

Tirsdag den 26. januar bliver byrådsmedlem, fodbolddommer, RIF-kasserer og meget mere 70 år.

Et par dage før fødselsdagen bliver Knud Green fejret med familie og venner, mens han er hjemme på selve fødselsdagen - og skulle man få lyst til at kigge indenfor på Fuksiavej 2 i Rønnede er der kaffe på kanden og et glas vin.

Knud Gren er født og opvokset i Leestrup. Han gik oven i købet i hele to skoler i Leestrup. Først i forskolen og herefter i „den store skole“ - og iøvrigt kun hver anden dag...

Efter skolegangen arbejdede Knud på familiens gård i Leestrup inden han aftjente sin værnepligt, som den gang varede i hele 16 måneder. Og efter værnepligten var han på landbrugsskole indtil han vendte tilbage til den fædrende gård.

I 1971 blev Hanne og Knud gift og bosatte sig i Rønnede, indtil de 10 år senere overtog gården i Leestrup. Dette dog som fritidslandbrug da Knud i mellemtiden var blevet post. Et job han havde indtil for fem år siden, hvor han blev folkepensionist.

Idrætsverdenen har altid fyldt meget i Knud Greens liv. Som barn og ung gik han til gymnastik. Først i Roholte og senere i Kongsted. Fodbold har han også spillet - og været dommer fra 1974.

Faktisk har fødselaren været dommer indtil efteråret, hvor han stoppede pga. problemer med akillessenen.

- Men nu går det godt igen, så hvem ved når græsset bliver grønt igen, om ikke jeg skulle tage en tørn mere, siger Knud Green. For han hygger sig med dommergerningen.

Bestyrelsesarbejde i Rønnede Idræts Forening har der været masser af. I flere perioder endda. I 90’erne var han formand i en del år, men blev så kasserer - et hverv han stadig har.

Og så er der politik. Fødselaren er født ind i Venstre. Sådan næsten helt bogstaveligt. Han er nemlig opkaldt efter Venstre-statsministeren Knud Christensen. Og dette også helt bogstaveligt, for indtil for få år siden hed Han Knud Green Christensen.

I 2002 kom Knud Green i byrådet i daværende Rønnede kommune. Han var medlem af sammenlægningsudvalget og sidder stadig i byrådet, som jo nu er Faxe Byråd.

Gennem årene har socialudvalg og teknik- og miljøudvalg været de udvalg Knud Green har beskæftiget sig mest med, og ikke mindst socialudvalget lægger ham meget på sinde.

- Vi skal jo sørge for at alle har det godt, som han siger.
/tor

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Nu er der isvogn ved Faxe Vandrerhjem
- Fællessang Karise - Maria B. Høyer synger for
- Paraplyen går rent...
- Roklubben Viking hejste standeren i stilhed
- Danmark Rundt i stedet for en cykeltur til Paris
- Fodhuset - ny klinik i Faxe Sundhedscenter
- Faxe Tennisklub fik flere nye medlemmer
- Grønt image blegner i Karise
- Simon Aaen udstiller malerier og skulpturer på Emmaus
- På næste fredag genåbner Mænds Mødesteder
- Vejvrede i Rønnede
- Faxe Blæserne spillede på to plejehjem
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst