Børn i Faxe Kommunes skoler trives ikke så godt

Mandag 16. november 2015 kl. 10:19

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Børn i Faxe Kommunes skoler trives ikke så godt
Rød prik: på den forkerte side af 1000 i undersøgelsen - lilla: 800-999 - gul: 600-799 - lyseblå: 200-399 Kilde: Ugebrevet A4

Ugebrevet A4 har fået agtindsigt i en landsdækkende trivselsundersøgelse. Den viser at meget kan forbedres i de lokale skoler.

I foråret deltog samtlige elever i 4. til 9. klasse i landets folkeskoler i en stor trivselsundersøgelse udarbejdet af Undervisningsministeriet. Undersøgelsen viser hvordan eleverne trivses socialt og fagligt, men også om der er ro i klassen og om lærerne møder til tiden.

Godt står det ikke til i Faxe Kommune. Møllevangsskolen ligger således på en plads som nr. 1217 ud af 1238 skoler, Karise Skole er nr. 1214 og Sofiendalskolen er nr. 1079.

Bedst placerede skole i Faxe Kommune er Hylleholt Skole i Faxe Ladeplads. Den ligger som nr. 355. De øvrige skoler er placeret mellem nr. 639 og 909. Altså placeringer man næppe vil fremhæve, hvis man vil tiltrække flere elever. Eller vil man?

- Resultater i rundt regnet den bedste 2/3 af samtlige skoler, kan vel ikke siges at være rigtig dårligt, så at udlægge det som, at alle skoler i kommunen ligger rigtig dårligt er ikke korrekt, lyder det i en udtalelse fra kommunens tre skoleledere Mette Løvbjerg, Sigurd Brønnum og Erik Nordentoft, der tilføjer at det dog ikke fjerner, at der er udfordringer at arbejde med på skolerne.

- Når det så er sagt, er det vigtigt også at sige, at vi naturligvis tager resultaterne alvorligt og allerede er i gang med at arbejde med det - det ville vi i øvrigt også gøre uden denne trivselsmåling.

- Det betyder, at vi allerede er i fuld gang med indsatser, der skaber og fremmer den gode trivsel - altså er skolerne i Faxe kommune i gang med en rigtig god udvikling, hvor det vigtige bliver at se progression i arbejdet, når der måles igen. Dett er jo en årlig trivselsmåling, siger skolelederne.

Martin Hillerup, Borgerlisten og næstformand i Uddannelsesudvalget, siger at man jo altid skal tage statistik med et vist gran salt, selv om han indrømmer at tendensen er rimelig klar.

- Jeg har da stillet mig selv spørgsmålet om det er den evige uro om skolestrukturen i kommunen, der smitter af på denne trivselsundersøgelse. Prikkerunderne, hvor en eller flere elever får at vide at de skal gå på en anden skole i næste skoleår, skaber utryghed, så det tror jeg godt kan spille ind, siger Martin Hillerup.

Han nævner også at årsagen måske kan findes i mange vikarer. Det er ikke nemt at tiltrække lærere til kommunen, og uden faste lærere er det svært at skabe den fornødne tryghed.

Formanden for Uddannelsesudvalget, Jonas Kristinsson, vil ikke gøre undersøgelsen til en politisk kampplads, og siger at det er svært at konkludere noget bestemt ud fra undersøgelsen.

- Der er mange faktorer der spiller ind. Jeg vil da ikke afvise at skolestrukturen spiller ind, og vi arbejder da også på at gøre den bedre, siger han, og tilføjer at der er tre vigtige aktører der sammen skal arbejde for en god folkeskole: skolen, lærerne og forældrene.

- Forældrenes opbakning har meget stor betydning, og som forældre må vi spørge os selv om vi har gjort nok. Bakker vi op om skolen, deltager vi i forældremøderne, arbejdsdage og hvordan taler vi om skolen når børnene er i nærheden, siger udvalgsformanden.

Jonas Kristinsson gør endvidere opmærksom på at alle skoler i kommunen har gang i rigtig mange ting, der skal være med til at gøre vore skoler bedre.


Nogle af skolernes tiltag:

- LP og PALS-arbejdet har som fokus anerkendende tilgang og er retningssættende for adfærd og samspil eleverne imellem, sådan at positive og fællesskabsfremmende relationer styrkes. I dette arbejde indgår elevevalueringer 3 gange årligt i PALS.

- Medvirken i den årlige Trivselsdag (DCUM) 1.fredag i marts.
- Legepatruljer.

- Venskabsklasser

- Sociale arrangementer og aktiviteter

- Fællesskabsfremmende traditioner (bl.a. motionsdag, juleafslutning, bag for en sag, Luciaoptog, årligt korarrangement, elevrådsarbejde, julefodboldturneringer).

- Forventninger til at der er fokus på relationsarbejdet i de enkelte klasser og årgange – herunder at der er løbende opfølgninger på den enkelte elev s trivsel og at aftalte forventninger til det sociale liv løbende „holdes varme” og eventuelt tilpasses.

- Implementering af skolernes „Trivselspolitik”.

- Krav om at undervisningen tilrettelægges, så hver enkelt elev får tilpas udfordringer (fagligt, personligt og socialt) og at der er variation i undervisningsformer og inddragelse af bevægelse i aktiviteterne.

- Tæt samarbejde mellem undervisningsdel og SFO – herunder at medarbejderne samarbejder på tværs af fagprofessioner med de synergier, der derved opstår.

- Uddannelse af medarbejdere i social inklusion – et forholdsvist stort antal fra hver skole i alt i løbet af skoleåret 2013-14.

/tor

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Kommentarer til artiklen:
Hello Web Admin, I noticed that your On-Page SEO is is missing a few factors, for one you do not use all three H tags in your post, also I notice that you are not using bold or italics properly in your SEO optimization. On-Page SEO means more now than ever since the new Google update: Panda. No longer are backlinks and simply pinging or sending out a RSS feed the key to getting Google PageRank or Alexa Rankings, You now NEED On-Page SEO. So what is good On-Page SEO?First your keyword must appear in the title.Then it must appear in the URL.You have to optimize your keyword and make sure that it has a nice keyword density of 3-5% in your article with relevant LSI (Latent Semantic Indexing). Then you should spread all H1,H2,H3 tags in your article.Your Keyword should appear in your first paragraph and in the last sentence of the page. You should have relevant usage of Bold and italics of your keyword.There should be one internal link to a page on your blog and you should have one image with an alt tag that has your keyword....wait there's even more Now what if i told you there was a simple Wordpress plugin that does all the On-Page SEO, and automatically for you? That's right AUTOMATICALLY, just watch this 4minute video for more information at. <a href="http://www.SEORankingLinks.xyz">Seo Plugin</a>
seo plugin http://www.SEORankingLinks.xyz
seo plugin, 28-05-2017 08:29:07

Hylleholt skole ønsker så Venstre, Socialdemokraterne samt Konservative at reducere.
Man vil lukke udskolingen.
Er det nu så begavet?
Husk at sende jeres mening til kommunen før høringstiden går ud d. 23. November. De er ved at gøre stor skade på folkeskolen i kommunen.
Hendre Millean., 16-11-2015 22:58:17

Martin Hillerup - det er nok ikke helt rigtigt med din antagelse omkring det med "prikkerunden" - den skole med flest prikkerunder i de 4 år den nye skolestruktur har eksisteret - Hylleholt - er den, der har fået den bedste placering.

Medlem af Byrådet for Enhedslisten
Kurt Munck, 16-11-2015 18:09:06


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Nu er der isvogn ved Faxe Vandrerhjem
- Fællessang Karise - Maria B. Høyer synger for
- Paraplyen går rent...
- Roklubben Viking hejste standeren i stilhed
- Danmark Rundt i stedet for en cykeltur til Paris
- Fodhuset - ny klinik i Faxe Sundhedscenter
- Faxe Tennisklub fik flere nye medlemmer
- Grønt image blegner i Karise
- Simon Aaen udstiller malerier og skulpturer på Emmaus
- På næste fredag genåbner Mænds Mødesteder
- Vejvrede i Rønnede
- Faxe Blæserne spillede på to plejehjem
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst