Stormøde om frivillighed

Onsdag 30. oktober 2013 kl. 14:04

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Stormøde om frivillighed
På trods af stormen bød Borgmester Knud Erik Hansen velkommen til 35 diskussionsivrige gæster fra regionen, som var mødt op for at tale om det nye frivillighedcharter.

Omkring 35 diskussionsivrige gæster trodsede stormen, da Haslev Seminarium mandag den 28. oktober lagde lokaler til et regionalt dialogmøde omkring frivillighed.

Baggrunden for mødet, der var arrangeret af Frivilligrådet og DUF Dansk Ungdoms Fællesråd, er et helt nyt Frivillighedscharter, som så dagens lys tilbage i juli.

Håbet, at charteret skal slå rødder lokalt, og dialogmødet i Haslev var det fjerde i rækken af fem regionale møder, som skal sætte gang i netop den proces.

Faxe Kommunes borgmester Knud Erik Hansen selv har været med til at udarbejde charteret, og han ser det som en god mulighed for at få skabt mere opmærksomhed omkring de gode samarbejder, der allerede eksisterer mellem frivillige og det offentlige i Faxe Kommune:

– Chartret kan betyde en større bevidsthed om, hvad samspillet mellem det offentlige og frivillige kan. Det fungerer i praksis, men bevidstheden herom er der ikke, sagde borgmester Knud Erik Hansen kort efter sin åbningstale og understregede, at han møder skepsis over for samarbejde både blandt frivillige og offentlige medarbejdere.

– Chartret kan måske være med til at flytte holdninger, fordi det lægger vægt på anerkendelse og ligeværdighed i samarbejdet, sagde han.

I det ene hjørne af salen fandt frivillige og kommunalt ansatte fra Faxe Kommune sammen med kolleger og frivillig-fæller fra Greve og Ringsted Kommuner. Et af de temaer, der blev vendt, var spørgsmålet om rekruttering af nye frivillige: Skal man bekymre sig over, at det ofte er de samme ildsjæle, som lægger frivillige timer i forskellige foreninger? Hvordan undgår man, at frivillige løber sur i deres aktiviteter? Hvordan når man som frivillig forening ud til nye medlemmer - og især de unge? Og er det overhovedet nødvendigt?


© Copyright 2017 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Højskole om "De store omvæltninger i Danmark og Europa"
- Rotary inviterer til julekoncert med Per Nielsen
- Endnu et topresultat af „gamle“ Viking-roere
- To børn er døde af forgiftning i Haslev
- Junior-golferes mesterskab
- Forgiftede børn i Haslev - OPDATERING
- Flere børn forgiftet i Haslev - OPDATERING
- Minimarathon i Faxe blev en stor succes
- Trakikulykke og voldsom husbrand på samme tid - se video
- Syng dansk i Karise
- Dalby møder Grønlands håndboldlandshold
- Carsten ryger ikke mere...