Endnu et succesår for Børn & Dyr på Bregentved.

Tirsdag 10. juli 2012 kl. 14:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Endnu et succesår for Børn & Dyr på Bregentved.
Vejret var perfekt og solen skinnede på de mange glade og stolte børn og deres dyr, da formanden for dyrskuet, Jens Mortensen og formanden for 4H, Rikke Boss lørdag den 1. juli, åbnede Nordens største Børnedyrskue for 43. gang i Pibehusfolden ved Bregentved Gods.

Det lykkedes i år Børn & Dyr at trække hele 14.500 gæster til de to fantastiske dage, som bød på masser af god underholdning og spændende nyheder.
Dyrskuet store nyhed i år var ”Familieoase”, der fungerede som et skønt hygge- og spiseområde omkring underholdningen på ”Gulvet”. Her kunne skuets gæster bl.a. smage den nye Bregentvedburger.

Der var i år tilmeldt over 200 børn til at udstille deres 4H dyr, kæledyr og yndlings-bamse på Børn & Dyr på Bregentved. Ud af de 200 børn var 130 udstillere på det traditionelle todages 4H-dyrskue, knap 30 på bamsedyrskuet søndag og hele 54 til etdags kæledyrskuet lørdag. Kæledyrskuet bestod af en masse forskellige skønne dyr, men en af dem skilte sig alligevel ud fra de andre. Katrine havde nemlig taget et nøgent marsvin med. Marsvinet er af racen ”Skinny”, som ingen pels har. Endnu et barn med et lidt anderledes dyr var Jakob, som havde fundet en næsehornsbille hjemme i kompostbunken, og synes også den fortjente at blive vist frem på Børn & Dyr på Bregentved. Jakob fortalte om sin nærehornsbille, at det var en han, for en hunkøns-næsehornbille har intet horn.

På Børn & Dyr arbejdes der hele året af de 50-100 frivillige planlæggere med at forbedrede næste års skue. ”Der er mange ting der skal forberedes til sådan et stor arrangement, som Børn & Dyr er. Blandt andet skal der bygges stalde til hestene, materiale skal vedligeholdes, underholdningen skal arrangeres, der skal bestilles varer til spiseboderne og blomster til opsætning på pladsen – ja der er nok opgaver at tage fat på”, fortæller Jens Mortensen. ”Det er ikke kun vores gæster der kommer til Børn & Dyr på Bregentved som en tradition – det gør hovedparten af vores frivillige også”, afslutter Jens Mortensen, som altid glæder sig over det sociale samvær der er mellem de frivillige både før, under og efter dyrskuet. I selve dyrskueweekenden hjalp ikke mindre end 600 frivillige med at servicere dyrskuet gæster.

© Copyright 2017 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Haslev TT TeamGym Junior til DM
- Stor fremgang for havørred i Faxes vandløb
- Hundetræning i Karise
- Faldt i søvn på minilæsser
- En del af Bregentvedvej ensrettet frem til 9. juli
- Venstre i Faxe fejrer grundloven midt i kommunen
- Hvem skal have nystiftet Faxe-pris?
- Ta’ på fossiljagt på fredag
- Haslev TT TeamGym Junior til DM
- Ta’ på vandretur i Kalkens smukke rige...
- Hvor blev det danske sundhedsvæsen i verdensklasse af?
- Krig på skoleskemaet