Nu står der evighedstræer i Helenes have

Onsdag 18. juli 2018 kl. 15:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Nu står der evighedstræer i Helenes have
Palle Ystrøm overrækker emblem og diplom til helene Turner

Evighedstræer: Helene Turner, der bor på Vandvænge 9 mellem Orup og Vindbyholt har fire træer i sin have - træer der nu har en helt speciel status.

Og det har de fordi Helene Turner har indgået en frivillig aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at tage ansvar for at bevare og pleje de fire gamle egetræer på hendes ejendom. Træernes alder vurderes med en omkreds på godt 4,5 mtr. til op mod 300 år.

Aftalen er ikke en formel fredning af de fire gamle egetræer, men en hensigtserklæring, der motiverer ejeren til at passe på træerne, så længe det er muligt. DN hjælper her med råd og vejledning.

- I DN Faxe er vi glade for, at Helene Turner vil være med til at bevare disse træer for evigt. Helene Turner bidrager hermed til at skabe fokus på, at mange store og gamle træer helst skal stå for evigt - også når de er gået ud, siger Palle Ystrøm, formand for DN Faxe.

Mange gamle træer landet over falder for motorsaven, fordi de står i vejen for en plov, en byggeplads, en vejudvidelse eller fordi der simpelthen mangler viden om træer.

- I DN arbejder vi for at sprede viden om, hvordan de værdifulde gamle træer kan beskyttes, plejes og bevares for at leve og stå længst muligt til glæde for os alle - og ikke mindst for mange insekter, fugle og andre dyr og planter, der er helt afhængige af træerne som bosteder, fortæller Palle Ystrøm.

Ved varsomt at mærke træerne med et lille emblem for Evighedstræer viser Helene Turner og Danmarks Naturfredningsforening, at træerne er særligt bevaringsværdige.

- Vores håb er, at de mærkede træer vil blive ambassadører for beskyttelsen af værdifulde gamle træer i Danmark, afslutter Palle Ystrøm.

Aftalen er blevet markeret ved, at formanden for DN Faxe, Palle Ystrøm forleden har fastgjort emblem og overdraget et diplom til Helene Turner.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Ekstra musiklørdag hos Mesterbageren
- Trimlet ned ad skrænt under tisning
- Rivierafesten har sit eget cykelløb
- Stillflora - ny blomsterbutik
- Tekstilkunstner med i Åbne Atelierdøre for første gang
- Rivierafest nummer 60 på fredag og lørdag
- Koncertforedrag i sognehuset i Faxe
- Sidste gang Yvonne Erbs er med i Åbne Atelierdøre
- Skovly åbner gårdbutik
- Ørslev Marked og stor fest
- Skoleelever skal nu aflevere deres telefoner
- Fantastisk godt Tour de Haslev
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst