Nu må bryggeriet udvide

Torsdag 14. juni 2018 kl. 10:38

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Nu må bryggeriet udvide
Pink farve viser de områder hvor der nu må bygges

Byrådsmøde: På onsdagens byrådsmøde vedtog et enstemmigt byråd, at Royal Unibrew må udvide betragteligt.

Sagen har været længe undervejs, og for at sikre så stor borgerinddragelse som muligt, var høringsperioden forlænget til 12 uger - som faktisk blev til 13 uger - mod normalt 8 uger.

I den periode har der været afholdt møder mellem bryggeriet og de nærmeste naboer, der har været skrevet læserbreve og borgere har stillet spørgsmål ved byrådsmøder. Altsammen noget flere byrådsmedlemmer fremhævede som et godt eksempel på positiv dialog.

Ved fremstilling af sagen på byrådsmødet, fortalte formanden for Plan- og kulturudvalget, René Tuekær, at de fleste indsigelser gik på højden af det nye byggeri.

Derfor var han glad for at der kunne indgås en form for kompromis. Den højde der gives tilladelse til er 35 meter mod et oprindeligt ønske om at højden måtte være 40 meter.

Dertil kommer at højdesnittet er ændret. Et fint ord, der betyder at den bygning der nu må opføres kommer til at ligge længere væk fra skel ind til Frederiksmindevej end, end oprindeligt tænkt. Nu bliver afstanden 63 meter.

Den store om- og tilbygning på Royal Unibrew foretages for at samle produktionen i et bedre flow, og dermed gøre den mere rentabel.

Planen er bl.a. at opføre en meget stor bygning ud mod Frederiksmindevej - en bygning der altså nu bliver knapt så høj som oprindeligt ønsket, og længere væk fra skellet end i de oprindelige planer.

Selv om der nu er givet grønt lys for den store udvidelse, er det ikke „i morgen“ byggeriet går i gang. Nu skal de endelige planer laves, og de skal ind at vende kommunens Teknik- og miljøudvalg, inden det kan sættes i gang.

Af Torkild Svane Kraft


Højdedragssnittet gør at bygningen kommer længere væk fra skellet mod Frederiksmindevej

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sommersang på Møllegården
- ”Agurketid” eller ej - Kampen om Strandfogedvej i Lille Torøje fortsætter...
- En sang for Julius - koncerten
- En sang for Julius - historien
- Uddannelse til industrioperatør - nu med løn
- 50 års jubilæum med højskolevennerne
- Parkour og insekter
- Haslev på den anden ende…
- Første elev på EUD Business
- Åbent hus og 50 års fødselsdag
- Sankt Hans På Emmaus og ved Freerslev Kirke
- Kulturelt rejsebrev nr. 2
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst