I 30 år har Vennerne hjulpet Karise Højskole

Tirsdag 29. maj 2018 kl. 08:37

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

I 30 år har Vennerne hjulpet Karise Højskole
Bestyrelsen for Højskolens Venner: stående fra venstre Helle Larsen, Lene Johnsen, Per Bekkersgaard og Pernille Larsen. Liggende Birgitte Jørgensen - alle udstyret med jubilæumsvin

I 30 år har Vennerne hjulpet Karise Højskole
Birgitte Jørgensen fra vennerne overrækker penge til en ny opvaskemaskine til højskolens formand Susanne Holm (tv)
Højskolens Venner er en forening der afholder bankospil med det formål at kunne hjælpe Karise Højskole - og det har de nu gjort i 30 år med stor succes_

Det er enorme summer Højskolens Venner har kunnet glæde højskolen med. Sidste år kunne de overrække 165.000 kr. til højskolen og i år regner de med endnu flere penge, for der bliver flere og flere der spiller banko i Karise.

Ved jubilæumsspillet her for nylig, modtog formanden for Karise Højskole, Susanne Holm, således 20.000 kr. til køb af en ny opvaskemaskine.

Navnet Karise Højskole vil måske undre folk der ikke bor i området - for faktisk er der ikke tale om en højskole, og stedet hedder heller ikke Karise Højskole længere. Men lidt højskole er der dog tale om...

I 1869 blev der nemlig åbnet en højskole i Karise, og den eksisterede frem til 1924 hvor den blev ramt af en brand. Herefter har stedet fungeret som forsamlingshus, men man bebeholdt navnet indtil januar 2014.

Her overtog Karise Uddannelsen stedet, for at drive det som en socialøkonomisk virksomhed - og omdøbte samtidig stedet til Kulturhuset Leopold, fordi højskolens første forstander hed Leo­pold Budde.

Men selv om huset har skiftet navn, har Højskolens Venner bibeholdt navnet - og hver torsdag kl. 19 afholder de bankospil. I modsætning til så mange andre steder, oplever man at der kommer flere og flere til banko i Karise - og mange kommer langvejs fra.

Den hyggelige stemning er nok den primære årsag til at der kommer flere og flere spillere til banko hos Højskolens Venner - men også præmierne spiller ind.

Her har man bl.a. kødpræmier i håndterlige portioner - altså portioner man lige kan smide i fryseren når man kommer hjem. Ikke noget med en hel gris, som man ikke har plads til.

Højskolens Venners bankospil finder sted hver torsdag. Spillene starter kl. 19.00 men allerede kl. 17.30 åbnes dørene, så der er god tid til at snakke sammen og hygge sig inden det for alvor går løs.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Trimlet ned ad skrænt under tisning
- Rivierafesten har sit eget cykelløb
- Stillflora - ny blomsterbutik
- Tekstilkunstner med i Åbne Atelierdøre for første gang
- Rivierafest nummer 60 på fredag og lørdag
- Koncertforedrag i sognehuset i Faxe
- Sidste gang Yvonne Erbs er med i Åbne Atelierdøre
- Skovly åbner gårdbutik
- Ørslev Marked og stor fest
- Skoleelever skal nu aflevere deres telefoner
- Fantastisk godt Tour de Haslev
- Humøret var højt da kuglerne blev kastet
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst