Søges: medlemmer til nyt Naturråd

Torsdag 30. november 2017 kl. 14:25

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Søges: medlemmer til nyt Naturråd
Et nyt lokalt naturråd skal rådgive kommunerne i forbindelse med udpegning af områder, som skal indgå i et Grønt Danmarkskort.


Det har Folketinget vedtaget, og Grønt Danmarkskort skal blandt andet understøtte FN’s og EU’s mål for biodiversitet i 2020.

Derfor søger fem kommuner i regionen nu interesserede medlemmer til det lokale naturråd for Faxe, Næstved, Ringsted, Stevns og Vordingborg kommuner. Rådet vil bestå af højst 20 medlemmer, som skal repræsentere både erhvervs-, natur-, miljø- og friluftsinteresser.

Både relevante landsdækkende erhvervsorganisationer, landsdækkende foreninger og organisationer, der har beskyttelse af natur og miljø, eller rekreative interesser som hovedformål og lokale foreninger og organisationer, der er knyttet til interesser om beskyttelse og benyttelse af natur kan indstille medlemmer.

Organisationerne skal indstille hvert et medlem og en suppleant - gerne både en mand og en kvinde, da kommunerne tilstræber en ligelig fordeling i rådet af såvel køn som af forskellige interesseområder. I sidste ende er det kommunerne, der sammensætter Naturrådet.

Hvad skal naturrådet lave?
Naturrådet får en rådgivende funktion overfor kommunalbestyrelserne. Rådet får altså ingen beføjelser som myndighed.

De opgaver, Naturrådet skal rådgive kommunerne om, er blandt andet at udpege områder med særlige naturbeskyttelsesinteresser, at udpege potentielle naturområder, der udvider eller skaber sammenhæng mellem eksisterende værdifulde naturområder og at udpege naturområder, som samtidig bidrager til andre formål.

Grønt Danmarkskort skal kunne bruges af både kommuner, staten, foreninger og fonde som grundlag for en prioritering af kommende naturindsatser.

Faxe Kommune er sekretariat for naturrådet, og man kan indstille medlem og suppleant ved at sende en mail med oplysninger om navne, organisation og kontaktoplysninger til naturogmiljoe@faxekommune.dk - senest 1. januar 2018.

© Copyright 2017 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- 3 spillere udvalgt til Special Olympics
- Sidste udkald til Mini-Bogmesse i Haslev
- Julestue på Det Gamle Seminarium
- Vandt 10.000 kr i Haslev Handelsstandsforenings julekonkurrence
- Faxe Rotary uddelte julehjælp til lokale kirker
- Hjælp Sparekassen med at pynte juletræ
- Fedt nyt udeområde til de unge
- Faxe Forsyning fejrer 10 års jubilæum
- Julekort er stadig moderne
- Høflig nisse åbner døren og bukker
- Klovnen Tulles juleshow gjorde mange glade
- Juletræet blev tændt