Søges: medlemmer til nyt Naturråd

Torsdag 30. november 2017 kl. 14:25

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Søges: medlemmer til nyt Naturråd
Et nyt lokalt naturråd skal rådgive kommunerne i forbindelse med udpegning af områder, som skal indgå i et Grønt Danmarkskort.


Det har Folketinget vedtaget, og Grønt Danmarkskort skal blandt andet understøtte FN’s og EU’s mål for biodiversitet i 2020.

Derfor søger fem kommuner i regionen nu interesserede medlemmer til det lokale naturråd for Faxe, Næstved, Ringsted, Stevns og Vordingborg kommuner. Rådet vil bestå af højst 20 medlemmer, som skal repræsentere både erhvervs-, natur-, miljø- og friluftsinteresser.

Både relevante landsdækkende erhvervsorganisationer, landsdækkende foreninger og organisationer, der har beskyttelse af natur og miljø, eller rekreative interesser som hovedformål og lokale foreninger og organisationer, der er knyttet til interesser om beskyttelse og benyttelse af natur kan indstille medlemmer.

Organisationerne skal indstille hvert et medlem og en suppleant - gerne både en mand og en kvinde, da kommunerne tilstræber en ligelig fordeling i rådet af såvel køn som af forskellige interesseområder. I sidste ende er det kommunerne, der sammensætter Naturrådet.

Hvad skal naturrådet lave?
Naturrådet får en rådgivende funktion overfor kommunalbestyrelserne. Rådet får altså ingen beføjelser som myndighed.

De opgaver, Naturrådet skal rådgive kommunerne om, er blandt andet at udpege områder med særlige naturbeskyttelsesinteresser, at udpege potentielle naturområder, der udvider eller skaber sammenhæng mellem eksisterende værdifulde naturområder og at udpege naturområder, som samtidig bidrager til andre formål.

Grønt Danmarkskort skal kunne bruges af både kommuner, staten, foreninger og fonde som grundlag for en prioritering af kommende naturindsatser.

Faxe Kommune er sekretariat for naturrådet, og man kan indstille medlem og suppleant ved at sende en mail med oplysninger om navne, organisation og kontaktoplysninger til naturogmiljoe@faxekommune.dk - senest 1. januar 2018.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Gnoss - et af Skotlands hotteste bands
- Kunsten er det vigtigste
- To indbrud i Haslev
- Madglade frivillige søges til Madskoler
- Når en handicappet fylder 18 år sker der mange ting
- MSG Academy vandt Ringsteds innovationskonkurrence – igen!
- Hyggelige fortællestunder støtter børnenes sprogudvikling
- Fire fik zoneforbud i Haslev
- Ny formand og nyt æresmedlem i Faxe Boldklub
- Ny massør skal massere til DM
- Åbningsfest i Café K
- Kokain og MDMA fundet under ransagning