Det grønne flag for 10. gang.

Torsdag 30. november 2017 kl. 10:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Det grønne flag for 10. gang.
Druestrup Friskole: Onsdag i sidste uge var borgmester Knud Erik Hansen forbi på Druestrup Friskole for at overrække Det Grønne Flag.

Der var næsten tale om et slags jubilæum, da det er 10. gang friskolen får det grønne flag. Denne gang er flaget taget i disciplinen “Klimaforandringer”, og det er skolens mellemtrin, der især har arbejdet med emnet.

Eleverne har sammenlignet to meget forskellige lande: Danmark og Uganda. I Uganda har elever på en Grøn skole dér arbejdet med et parallelt forløb. Der er blevet lavet klimarigtig mad, eleverne har interviewet bedsteforældre om klimaforandringer i løbet af deres liv, der er lavet CO2 forsøg og lavet CO2-sparetips-videoer på engelsk. Derudover har eleverne lavet rollespil om Børneparlamentet, som er den model, skolen i Uganda bruger som elevråd.

Ud over den konkrete disciplin ”klimaforandring” arbejdes der på friskolen med FN’s 17 verdensmål. Hver elev på Druestrup har valgt tre konkrete ting, som de vil forsøge at opfylde ud fra FN’s 17 verdensmål.

I forbindelse med det grønne arbejde på skolen har 8.kl organiseret en sponsorindsamling i forbindelse med Skolernes Motionsdag. Her blev der indsamlet 30.632 kr, som via Folkekirkens Nødhjælp går til bygning af brønde og etablering af vandforsyning i Malawi.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Gnoss - et af Skotlands hotteste bands
- Kunsten er det vigtigste
- To indbrud i Haslev
- Madglade frivillige søges til Madskoler
- Når en handicappet fylder 18 år sker der mange ting
- MSG Academy vandt Ringsteds innovationskonkurrence – igen!
- Hyggelige fortællestunder støtter børnenes sprogudvikling
- Fire fik zoneforbud i Haslev
- Ny formand og nyt æresmedlem i Faxe Boldklub
- Ny massør skal massere til DM
- Åbningsfest i Café K
- Kokain og MDMA fundet under ransagning