Afrikansk sensommer i Haslev Kirke

Lørdag 5. august 2017 kl. 10:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Afrikansk sensommer i Haslev Kirke
Afrikansk sensommer i Haslev Kirke
Torsdag den 17. august kl. 19.30 opfører fire sjællandske ungdomskor det hidtil største tanzanianske korværk Misa ya Kiswahili - også kaldet Swahilimessen – i Haslev Kirke.

En af de helt store musikalske begivenheder i sensommeren er, at Roskilde Stift får besøg af 8 dygtige musikere og dansere fra Tanzania. Sammen med fire danske ungdomskor opfører tanzanianerne et stort korværk i 13 satser, som er komponeret af musikeren Jenitha Abela Kameli over traditionelle tanzanianske melodier. Swahilimessen har været undervejs i mange år, og har tidligere været opført og indspillet i Danmark og Norge.

I år fejrer Roskilde Stift 500-året for Reformationen ved blandt andet at vise, hvordan lutherske kirker ser ud i andre dele af verden. De inviterede musikere og dansere kommer fra den lutherske kirke i Tanzania. Sammen med ungdomskorene fra Holsted, Halskov, Faxe og Haslev Kirker vil de give os et indblik i den spiritualitet og musikalitet, man er rundet af i den østlige del af det afrikanske kontinent.

Messen er bygget op over blandt andet bibelske tekster og de kendte messeled, som vi også kender dem fra kirkemusik her til lands. Men musikken er helt anderledes, og der er også tekster om den konkrete situation et menneske lever i, lige dér hvor musikken er blevet til – samt danse, der har rod i tanzanianernes oprindelige religion.

Teksterne, som er skrevet på swahili af komponisten, er oversat til dansk og vil blive sunget på begge sprog.

Medvirkende er Jenitha Abela Kameli, komponist, korleder, percussion og sang, Amos Rugalema Kahesi, slagtøj og sang, Wanasesilia og Isesa Dancegroups, Ung Koralklang fra Faxe Kirke, Holsted Kirkes Kor, Halskov Kirkes Kor og Haslev Kirkes Ungdomskor samt Betty og Peter Arendt

Udover koncerten i Haslev Kirke torsdag den 17. august opføres Halskov Kirke, Faxe Kirke, Holsted Kirke og til sidst i Roskilde Domkirke søndag den 20. august kl. 19.30. Der er gratis adgang til alle koncerterne, men der samles ind til de tanzanianske musikere og dansere!

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Enhedslisten har valgt Folketingskandidat
- Kvickly i Haslev bliver til Superbrugsen
- To indbrud i Haslev
- Taget på stjålet knallert
- Danish Agro i nyt opkøb i Finland og Baltikum
- Karise Anlæg & Byg skal lave Gefionspladsen
- Helstegt pattegris trak mange mennesker til Paraplyen
- Knuste rude efter bortvisning
- Markbrand i Jyderup
- Fik bilen beslaglagt
- Poul Jensen blev årets Fuglekonge i Karise
- Travl dag for Brand & Redning
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst