Skolestart - hvem har nøglerne?

Torsdag 3. august 2017 kl. 15:05

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Skolestart - hvem har nøglerne?
Indlæg af: Michael Rosendahl, Haslev, opstillet til byrådsvalget, nr. 2 på Venstres liste.


Så går sommerferien på hæld og vores børn tager hul på et nyt og spændende skoleår. Jeg har selv en datter, som har første skoledag i 0. klasse og som gælder sig utroligt meget til at komme i gang.

Hvad er det så for en skole der venter vores børn?!
For mig at se, er det en skole, som vi et godt stykke hen af vejen kan være stolte af og glade for. Men der er også plads til forbedring! Der er stadig for mange, som forlader skolen uden de basale faglige kompetencer. Det kan vi ikke være bekendt!

Henover sommeren har der været politikere ude og sige, at der skal gives et løft til udskolingsområdet, så vores børn og unge har et højere fagligt niveau når de forlader skolen.

Jeg har en klar ambition om, at flere af vores børn og unge skal være bedre til at læse, skrive og regne når de forlader skolen og er derfor ganske enig i ambitionen om et fagligt løft. Men hvorfor vente med at sætte ind på det faglige niveau til udskolingen?!

Vi skal sætte ind allerede ved skolestart. Vores børn skal have en succes oplevelse allerede fra start og skal ikke vente til udskolingen med at blive hjulpet med eventuelle udfordringer. I de første skoleår skal vi være tættere på barnets faglige udvikling og være klar med målrettet støtte, så udfordringer kan afhjælpes hurtigst muligt.

Jeg er derfor ærgerlig over at f.eks. læsevejledningen nedprioriteres i indskolingen og at der ofte er alt for mange elever i klasserne, så både de fysiske rammer og lærerne er udfordrede. Det kan vi gøre bedre!

Lærerne er vores nøgle, når det handler om, at give vores børn og unge et fagligt løft i skolen. Jeg møder mange dygtige og engagerede lærere på mine børns skoler. Vores lærere skal vi udvikle, fastholde og tiltrække flere af. Vi skal derfor tilbyde vores lærere bedre mulighed for løbende kompetence udvikling med efteruddannelse og målrettede kurser.

Jeg mener, at en skole i topform står på 3 ben, som samlet sikrer den bedste undervisning. Vi skal have lokaler, undervisningsmaterialer og klassekvotienter i orden. Dernæst er det målrettede indsatser, når der er behov for at supplere undervisningen undervejs i skoleforløbet - f.eks. læsevejledning. Det 3. ben er motiverede lærere med værktøjskassen i orden.

Jeg ønsker alle en god skolestart - både elever, lærere, forældre - og vores nye 0. klasser!

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Kommentarer til artiklen:
HELE VALGPERIODEN: Da der er begrænsede ressourcer, er det bedst at styrke Udskolingen af 2 grunde: Eleverne har ikke så lang tid tilbage i skolen, og det er nemmere for vores lærere at styrke de små elever med de midler, der er.
Og vi taler selvfølgelig om tiden fremover.
Steen Petersen, Medlem af Faxe Byråd for Dansk Folkeparti, 15-08-2017 13:25:08

Selv tak, Michael Rosendahl. Jeg håber, at du bliver valgt, for vi har i høj grad brug for et nyt flertal i byrådet (og borgmester). Derefter vil jeg gerne huske dig på dine gode holdninger til forbedring af vores nuværende folkeskolers udfordringer.
Mogens Saaby Nielsen, 05-08-2017 09:01:49

Tak for din respons, Mogens - jeg er helt enig med dig i, at det svært at gå i dialog på baggrund af anonyme indlæg.
De holdninger jeg har til folkeskolen, dem har jeg hele tiden haft og kan alene udtale mig på egne vegne, da jeg hverken for nuværende eller tidligere har siddet i byrådet i Faxe Kommune.
Jeg prioritere folkeskolen både nu og hvis jeg bliver valgt til byrådet.
Michael Rosendahl, 05-08-2017 00:16:57

Hvor er det trist, at man er nødt til at give sin mening til kende ved at anvende et særdeles negativt sprogbrug, endog uden at nævne sit navn. Det kunne Faxe Nyt måske overveje, om man vil lægge side til anonyme ubehagelige indlæg. Det må da være muligt at være uenig uden at lande på dette niveau.
Når det så er sagt, kan jeg også undre mig over den velvilje, som Michael Rosendahl nu har, til at prioritere folkeskoleuddannelsen i Faxe. Det har vel været almindelig kendt, at Uddannelseseffekten (et målings "punkt", som er almindeligt anvendt og baseret på opnået karaktergennemsnit) i Faxe Kommunes folkeskoler i flere år har været endog meget lavt. Samtidigt har det været svært at få lærere til at søge stillinger i kommunen, så gode intentioner om to-lærer ordninger i store klasser, der samtidigt er udfordrede af inklusion af svagere elever i klasserne, er ikke lykkedes.
Jeg er enig i Michael Rosendahls ønske om at forbedre skolernes niveau. Jeg er ikke klog nok til at vide, om det er vigtigst i indskolingen eller ved afslutning af forløbet. Det er formodentlig lige vigtigt, og derfor er det nødvendigt at støtte skolerne i HELE valgperioden og ikke bare før et kommunevalg.
Jeg forstår godt, at der er begrænsede resurser, også i Faxe Kommune, men også her er det en prioritering, om hvad der er vigtigst, og enten må vi leve med vores nuværende niveau, eller også må kommunen prioritere uddannelse højere end Eco Valley, kunst i rundkørsler, store garantier til f.eks. Permatobia, Prismet eller andre projekter, der tilføres penge. Alternativt må skatteprocenten hæves. Det er ikke Venstre politik, men hvis man VIL ændre vores nuværende niveau, kommer man til at vælge "pest eller kolera" - omprioriteringer eller indhentning af flere midler.
Så er det op til os vælgere at bestemme, hvem vi tror mest på, og kære politikere: Kom ud af busken med reelle holdninger, snarere end at flage op med, hvad I tror er populært.
Det vil jeg glæde mig til!
Mogens Saaby Nielsen, 04-08-2017 22:34:02


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Hvad skal pladsen hedde?
- René Turkær: Faxe Svømmehal lukker ikke
- Cykelsti mellem Rønnede og Faxe
- SKAT foretager ejendomsvurderinger
- Ejendomsskat, bestilling af møde med borgmesteren
- Massakren på Skoleengen- sæson 2
- Har slået vejrmøller hele vejen rundt om Lunden
- Masser af vilje til integration hos borgerne
- Udsmykning af rundkørsel - nu sker der noget...
- Erhvervsliv i Faxe Kommune
- Mere erhverv til kommunen
- Hvorfor flagede I ikke for Frederik?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst