A2B skal undervise Faxes udlændinge

Onsdag 2. august 2017 kl. 14:54

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

A2B skal undervise Faxes udlændinge
Direktør for A2B, Steen Jakobsen (til venstre) og formand for Faxe Kommunes beskæftigelsesudvalg, Finn Hansen, giver hinanden et håndtryk på en ny aftale om danskuddannelse til voksne kursister

Lær dansk: Efter endt udbudsproces har Faxe Kommune indgået aftale med A2B om at levere danskuddannelse til kommunens kursister.


- Fra Beskæftigelsesudvalgets side lægger vi vægt på, at der er en erhvervsrettet tilgang i forhold til borgere, der modtager ydelser fra kommunen, udtaler Finn Hansen, formand for Beskæftigelsesudvalget i Faxe Kommune.

Og netop den erhvervsrettede tilgang er et af A2B’s kendetegn.

- På vores sprogcentre underviser vi voksne nydanskere i dansk, og vi har samtidig fokus på at rette dem mod et job eller en uddannelse, så de kan blive selvforsørgende, forklarer A2B’s direktør, Steen Jakobsen.

Udvalgsformand Finn Hansen hæfter sig endvidere ved, at A2B underviser i samfundsforhold med fokus på det lokale arbejdsmarkeds behov, samt at A2B arbejder målrettet med branchepakker i deres undervisning.

Valget af A2B som Faxe Kommunes nye leverandør af danskuddannelse til voksne udlændinge er sket på baggrund af et gennemført udbud. Aftalen er tildelt den af de tilbudsgivende leverandører, som har givet det økonomisk mest fordelagtige tilbud, hvor kvalitet har vægtet 60 procent og prisen har vægtet 40 procent.

Kontrakten mellem A2B og Faxe Kommune træder i kraft den 1. september i år og løber helt frem til den 31. august 2023, hvis alle optioner i kontrakten tages i brug.

Kontrakten har som noget nyt indbygget en bonusmodel, der skal sikre et fælles incitament til at arbejde hen mod, at kursisterne på sprogskolen bliver selvforsørgende.

A2B har tre sprogcentre på Sjælland ét i Solrød, ét i Birkerød og meget snart også ét i Faxe Kommune. I Jylland har A2B sprogcentre i både Aarhus, Hjørring, Rebild, Mors og Fredericia. Ud over sprogcentrene har A2B rådgivningscentre flere steder i landet, hvor de opkvalificerer ledige og matcher dem med et job eller en uddannelse.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Sommersang på Møllegården
- ”Agurketid” eller ej - Kampen om Strandfogedvej i Lille Torøje fortsætter...
- En sang for Julius - koncerten
- En sang for Julius - historien
- Uddannelse til industrioperatør - nu med løn
- 50 års jubilæum med højskolevennerne
- Parkour og insekter
- Haslev på den anden ende…
- Første elev på EUD Business
- Åbent hus og 50 års fødselsdag
- Sankt Hans På Emmaus og ved Freerslev Kirke
- Kulturelt rejsebrev nr. 2
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst