Marias glade pølser kom til Gefion Pladsen

Lørdag 15. juli 2017 kl. 10:21

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Marias glade pølser kom til Gefion Pladsen
Maria Løve Østerbye hænger i for at pølsevognen kan udfylde tomrummet efter "Maris Burger Bar" fik en trang skæbne. Foto: Helle Reumert

Marias glade pølser kom til Gefion Pladsen
Allerede kort efter at Marias Glade Pølser blev stillet op på Brugsen gamle P-Plads stillede de første kunder op. Foto: Helle Reumert
Det har været lidt af en hektisk uge for Maria Løve Østerby. Hendes nyåbnede "Marias Burger Bar" brændte i sidste uge, men kun en uge efter branden trillede "Marias glade pølser" ind på P-pladsen bag OK-tanken i Faxe Ladeplads.

- Der vil jeg være i weekender og næste uges hverdage fra 12.00 til 21.00, som det var planlagt med grill-baren, siger Maria.

Marias Grillbar kommer ikke til at åbne foreløbigt. Der er stadigt ingen afklaring på hverken taksators og forsikringsselskabets dom, så foreløbigt må den røgduftende grill-bygning stå i venteposition.

- Det bliver selvfølgelig ikke helt, som i min drøm ned Marias Grill'bar, med varme småretter, men jeg har lavet menukortet så udvidet som det kan lade sig gøre i den lille pølsevogn.

Selv om åbningen fredag var uannonceret, trak vogn og glade pølse-flag hurtigt kunder til. Et tydeligt tegn på, at Faxe Ladeplads mangler et lille "snack-sted" i byens nye centrum.
Da avisen tilfældigt kørte forbi fredag aften, stod der kunder og ventede på at få en glad pølse.

- Vi var egentlig på vej til Faxe for at få et lille, hurtigt måltid, men så ku' vi se, at der var åbnet overfor den Gamle Brugs, siger Tommy Jo.
Han bor pt i sommerhus i Ladepladsen og både han og Kirsten Andersen var tilfredse med dagens tilbud. Og ikke mindst da Maria Løve Østerby bød dagens kunder på en lille "iskage", en profiterolle, som er en slags butterdejsbolle, dyppet i chokolade og med is indeni.

-Lidt ekstra skulle de første kunder da ha' siger Maria.

Maria har forpagtet den sodede grillbar i seks måneder med forkøbsret, og hun håber stadigt at den kommer til live igen, og ikke bare bliver revet ned, så pladsen igen bliver et lille burger-oase i Faxe Ladeplads.
van

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Strikkefesten bliver større og større...
- Stort loppemarked på Emmaus
- Gasledning „går i land“ ved Faxe Ladeplads
- Første rigtige møde i det nye byråd
- Haslev Messen 4. marts
- Glem alt om Pekingoperaen
- Hvordan skal byen se ud? Borgermøde i Faxe Ladeplads
- 50 år som logebroder
- Stevns Orientering klar til ny sæson - skal du med?
- Mød Den Kloge Mand i Kulturhuset Leopold
- Fra benhård business til alternativ behandling
- Spejderne hilste det nye år velkomment