På kanten af noget stort

Mandag 17. juli 2017 kl. 15:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

På kanten af noget stort
Morten Romme og Peter Lund Pedersen er en vigtig del af teamet på Dan Hostel i Faxe. Et sted de begge håber får endnu mere vind i sejlene når prismen bag dem ikke længere er et hul i jorden, men en menneskabt udsigts-diamant. Foto: Eddie van Lüthje

Vandrerhjemmet i Faxe, Danhostel, ligger placeret på kanten af noget stort, nemlig Faxe Kalkbrud.

Men den nye leder, Morten Romme, har planer om at videreføre storheden helt ind i hverdagen på vandrerhjemmet.

Siden han overtog jobbet i januar er der sket mange ting på stedet. De sædvanlige møder, lejrskoler, fester fra dåb, konfirmation til bisættelseskaffe, besøg af TV2 Øst med ”Dit kæreste eje”, konferencer og kurser.

Vandrerhjemmets travleste dage ligger i forår og efterår, hvor mange skoler bruger stedt til lejrskoleaktiviteter, men Morten Romme så gerne, at der var lidt mere flow i sommertiden.

-Vi har jo 21 værelser, hvoraf de 19 er med eget bad og toilet. Og vi har plads til mellem 80 og 100 gæster ved arrangementer i de største lokaler og 30-40 gæster i de mindre lokaler, siger Morten Romme.

De nyindrettede rum ligger med flot udsigt ud til kalkbruddet – og lige nu også til byggepladsen for det kommende udsigtspunkt – Prismen. Allerede i disse dage er man i gang med at hamre de lange understøttelses –jern ned bag Dan Hostel.
Prismen forventes brugbar til efteråret og samtidigt har vandrehjemmets bestyrelse og Morten Romme planer om at flytte receptionen over mod kalkbruddet via en helt ny ind og gennemgang.

Samtidigt skal serveringskøkkenet optimeres så det fremover også vil kunne fungere som et mini-kaffe sted til de gæster der vil se kalken fra den høje hylde.
Dan Hostel har allerede i mange år fået ros for sin specielle medarbejderstab, hvor personer med forskellige handicap har kunnet finde en hylde i beskæftigels-reolen.

Peter Lund Pedersen er en af medarbejderne.
-Jeg har været her i 23 år og syv måneder, så jeg nærmer mig et jubilæum, kommer det stolt fra Peter.

Dan Hostel har i personalegruppen syv mennesker, fra kok, leder, pædagog, administration og en håndværker. 14 medarbejdere i faste forløb, et par i mentor-praktik, et par i skånejob og nogen på deltid. I alt ca. 20 personer som sørger for den daglige drift, holde værelser, dække bord og servicere og hygge om gæsterne.

Hvordan det gøres får vi et lille indblik i, da kokken Thomas Nagel og Nicolaj Hansen pludseligt bryder ind – og siger: I trænger vist til en kop kaffe og et stykke hjemmebag.

Morten Romme håber, at den specielle bemandingspolitik kan fortsætte fremover. Men det kræver, at der ikke overflyttes for mange af medarbejderne til andre steder.

-Vi vil jo meget gerne beholde den særlige sociale del, og med lidt ændrede arbejdsgange forsøger vi at holde trit med en eventuel udflytning af vore medarbejdere, siger han.

For medarbejdere af den slags som Dan Hostel har i Faxe, de gror ikke på træerne, og da slet ikke den stolthed som de har og tydeligt viser gennem deres arbejde.
vanSådan kommer prismet til at se ud engang i september når alt er klart. Illustration: Arkitekterne Køge

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Sommersang på Møllegården
- ”Agurketid” eller ej - Kampen om Strandfogedvej i Lille Torøje fortsætter...
- En sang for Julius - koncerten
- En sang for Julius - historien
- Uddannelse til industrioperatør - nu med løn
- 50 års jubilæum med højskolevennerne
- Parkour og insekter
- Haslev på den anden ende…
- Første elev på EUD Business
- Åbent hus og 50 års fødselsdag
- Sankt Hans På Emmaus og ved Freerslev Kirke
- Kulturelt rejsebrev nr. 2
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst